Van itt olyan, aki külföldön, távol mindenkiétől szült? Nem volt sértődés, vagy akármi konfliktus? Vagy mitől volt jobb?
Most tervezünk a párommal külföldre költözni, és fél év kintlét után szeretnék belevágni a babaprojektbe.
Sosem szerettem, amikor mindenki kéretlen tanácsokkal bombáz, így maga a terhesség könnyebnek is tűnik majd több, mint ezer km-rel messzebb a saját, és a párom családjától, de tudom, hogy milyenek, és hogy ez nagyon fogja őket zavarni, hogy nem láthatnak minden hónapban legalább, vagy nem jöhetnek rögtön látogatni már a kórházba. (úgy tervezzük, hogy csak félévente járunk majd haza)
Szóval van itt olyan, aki külföldön volt terhes, és ott is szült? Mit szóltak a ti szüleitek? Nem volt sértődés, vagy hiszti belőle, hogy "márpedig gyertek haza, mert látni akarom az unokám?" Vagy akármi ilyen probléma?
És egy kicsit más kérdés, hogy kint mennyivel jobb ezt az egészet végig csinálni? Akinek van tapasztalata, jobb az ellátás, terhesgondozás?
Köszi előre is :)
8-as vagyok, bemásolom amit nemrég küldtem egy másik lánynak, akinek hasonló volt a kérédése.
Teljesen màs a terhesgondozás mint otthon.
Kell választanod egy nőgyógyászt aki Geburtshielfe is, ezek mind magánrendelők, de a biztosító támogatja és ő fogja végig kisérni a terhességed. Korhàzba nincs is lehetőség terhesgondozàsra, csak szülésre, és csak is az adott pillanatban dolgozó dokinál.
Összesen 3 ultrahangot írnak elő, ez sem kötelező, ezt fizeti a biztosító, ha magad megnyugtatàsára szeretnél többet az kb 35 Euro/alkalom. Persze ha valami baj van, pl. vérzés akkor a biztosító állja.
Nekem havonta kell mennem a dokimhoz, vért vesznek, vizeletet nézik, hüvelyi úton kenetet vesz,hogy van-e fertőzésem, súly, vérnyomàs mérés, szerintem kb ennyi. Kapsz Mutterpass-t kismama könyvet, abban vezetnek mindent.
Védőnő nem kötelező, de érdemes választani, azt neked kell keresni, a biztosító támogatja. Valójában neki csak annyi dolga van, hogy szülés után max. 10 napon keresztül kijár hozzàd és segít. Más szerepe nincs.
Korhàzat is neked kell jó előre választani ahol szülni akarsz, vannak nyílt napok, vagy órák, akkor lehet megkukkantani a szülőszobákat, kortermeket. Csak rajtad áll a döntés.
Én úgy tudom,hogy 1 évet kell dolgoznod, hogy kapj elterngeld-et, gyest, biztosítva pedig mindjárt amint kimentél, a férjed után leszel. Be kell menni az AOK-ba vagy másik biztosítóhoz és ők egy-kettő elintézik a formalitást, de ez nagyon fontos, és nem kerül több pénzbe. Ja azt elfelejtettem, hogy csak házasság esetén működik, ha csak párkapcsolatban vagytok, akkor sajnos nem.
Én nagyon örülök, hogy itt lettem terhes, valahogy biztonságban érzem magam. Ma voltam bent egy korházban szülésfelkészitő tanfolyamot foglalni, szülészetre kellett menni, mindenki mosolygott, kedves és segítőkész volt...remélem továbbra is ez lesz a véleményem :)
A sértődöttség meg nálunk már ott elkezdődött, hogy mondtuk, a baba megérkezése után, férjem legalább 2 hetet velünk lesz, persze anyum rögtön akarna jönni, én meg mondtam nem, először mi 3an leszünk, össze szeretnénk normálisan szokni, utána jöhetnek a nagyszülők látogatóba. Anyum nagyon huzza a száját, de nem foglalkozom vele.
Különben örülök, hogy jó messze vagyunk, mert 3 hete voltunk otthon, és az a sok tanács amit kaptam....áhhh hihetelen, szó szerint már menekülőre akartam fogni. Belegondoltam, mi lenne ha minden nap otthon lennénk, ln nem birnám. Igy meg ugy intézzük a mi kis dolgainkat ahogy nekünk jó, csak annyiból lesz rossz, hogy nem lesz később sem senki segítség aki néha megkérhetnék hogy vigyázzon egy picit a babára, de sebaj más is, így mi is meg fogjuk oldani :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!