Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 1. trimeszterre 6 kiló hízás...

1. trimeszterre 6 kiló hízás az sok?

Figyelt kérdés

Eleinte hánytam, èmelyegtem, alig ettem és nem is híztam. Aztán elmúlt a hányinger, és jóízűeket ettem, ittam. Persze édesség is belecsúszott meg fehérkenyér. És a panírozott dolgokat sem hanyagoltam. Hozzá kell tennem, hogy másfél hónapot feküdtem sajnos :/

Tényleg ennyire vissza kell az embernek fogni magát terhesség alatt? Ha csak ránézek valamire már attól is hízok duplán?

2015. ápr. 26. 18:07
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Igen nagyon sok.

A legtöbb a 3. harmadban szokott feljönni.

Az első trimeszterben sokan inkább fogynak, vagy stagnál a súlyuk.

2015. ápr. 26. 18:14
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Elvileg az egész terhesség alatt 10-12 kg a normális súlynövekedés. Ehhez képest a 6 kg rengeteg.
2015. ápr. 26. 18:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván hormonális, meg genetikai kérdés is ki mennyire hova hízik, de igen, ebben az esetben oda kell figyelni rá mit és mennyit eszel, de nem kell visszafognod magad csak az egészségtelen kajákat kiiktatni az étrendedből. Nasizni is lehet úgy, hogy ne hízzon tőle az ember.
2015. ápr. 26. 18:16
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

Nem minden fekete és fehér.

Viszonyítás kérdése, hogy sok, vagy kevés.

Egy olyan kismamának, aki nagyon alacsony súlyról indult (pl.: barátnőm 45-ről 164 centihez), nem sok a 6 kiló az első trimeszterben, hisz ezzel épphogy csak behozza azt, ami nem terhesen is kellett volna az egészséges súlyhoz.

Egy eleve túlsúllyal kezdő nőnek viszont nyilván rengeteg, ha ennyit hízik már az elején.

2015. ápr. 26. 19:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Ahogy az utolsó is írja, nem minden fekete és fehér. Ráadásul sokat kellett feküdnöd is, így érthető, ha megugrott a súlyod. Nyugi!

Én alacsony vagyok és nálam már a 60 kg is sok volt(annyival mentem szülni), azaz 12 kg hízás.

Mondjuk az sem igaz, hogy a 3. trimeszterben sokat fogsz hízni, mert az elsővel a 32. hét után nem híztam, a másodikkal pedig 5 kg-t.

Mindenesetre több gyümölcs, kevesebb süti, aztán ha lehet séta.

2015. ápr. 27. 05:03
 6/8 A kérdező kommentje:

Rossz volt a mérleg. Hála istennek védőnő lemért és "csak" 3 kb a többlet. És már 14 hetes vagyok.

Köszi a választ amúgy!

2015. ápr. 27. 15:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát igen, én is rájöttem, hogy nekem a terhesség egyenlő a totális visszafogottsággal. Míg nem terhesen bármit ehetek ,vékony vagyok, terhesen le kell mondanom a cukorról, fehér kenyérről, krumpliról, hogy ne hízzak ész nélkül. És mindennapos mérlegelés kell, meg mozgás. Mondjuk az első terhességemnél 10 kilót híztam,de nagyon odafigyelve. Most a 11. héten tartok, de megint oda kell figyelnem, mert ugrálnának fel a kilók, ha hagynám (még nem szedtem fel semmit, de még nem is indokolt, hiszen talán kb. 10 dkg a magzat).
2015. ápr. 28. 15:36
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Igen, en is igy vagyok vele. Nagyon nehez atallni arra, hogy semmi edesseg, feher liszt, krumpli stb.

Ram is ugy ugralnak fel a kilok, hogy csak kapkodom a fejem.

Most mar oda fogok figyelni, de nehez a megszoritas. Azonban minden a babamert! 😊

2015. ápr. 28. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!