Terhességi félelem és a tünetek,4 hét + 6 nap. Volt
már valaki hasonló cipőben? Mik a tapasztalatok?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Már egy éve terveztük a babát és úgy néz ki, hogy most végre összejött. Elmaradt a mensim, aztán pozitív teszt 3-szor is, igaz halvány.(04.16-ra nem vártam, az utsó mensim pedig: 03.22-én volt-tehát ma 4 hét 6 napos vagyok) Ahogy pozit teszteltem rögtön mentem dokihoz (4h +2n). A doki azt mondta, hogy bármi lehet menjek vissza 2 hét múlva! A lapomra pedig ráírta, hogy 11 mm a m.nyálkahártyám és 3 mm-es petezsák SEJTHETő! Ez mit jelent? Valamint a nemvárt körül, kb2-3napig éreztem tüneteket, mégpedig: fáradtság, sok pisilés, derékfájás, a mellem lakart szakadni és a bimbim hiper érzékeny lett. Mostanra pedig nincsen tünetem, max estére durran be a cicim, meg érzékeny, de napközben semmi...A tesztjeim a nap bármely szakában már erős pozi!! Félek, hogy baja lehet a babónak! Volt már valaki aki így érzett? Rettegek folyamatosan, megbolondulok a következő UH-ig:S Segítsetek! Bocsi, hogy hosszú lett!
Mivel nem látszik még olyan jól, ezért írta a doki a sejthetőt. Meg nagyon korai a terhességi heted. Ilyenkor még nincs szívhang sem. Meg persze függ a gép minőségétől is, egy sztk-ban nem olyan jók vannak. Nekem is úgy volt hogy nagyon hamar mentem dokihoz és ugyanúgy mint téged 2 hét múlva hívott vissza, mert csak sejthető volt :) Akkor már teljesen egyértelű volt, de szívhang még nem volt így 1 hét múlva ismét mentem és akkor már az is volt. Szóval még nagyon korai ez a terhesség mit tudna mondani? Te is tudod, hogy ilyenkor, de amúgy az első 3 hónap a legkritikusabb, hogy megmarad-e a baba. Szóval pihenj sokat, ha stresszelsz azzal nem segítesz magadon, sőt, inkább ártasz, mert a babának nem jó a stressz. Szóval nyugi, terhes vagy, és hogy ne is legyen baj, pihenj sokat. És akkor mindent megtettél azért hogy maradjon a baba ahol most van :) A tüneteket ne figyeld, van akinek nincs is, van akinek teljesen mások, szóval ez nem lényeg. Persze jó hogy van tüneted, de ez előbb utóbb elmúlik, legalábbis nekem így volt.
2015. ápr. 25. 12:56
2/19 A kérdező kommentje:
Igen pont azért aggódom, mert ugye kritikus az első trimeszter. Próbálom elterelni a gondolataimat, de nem mindig megy! Rettegek, hogy mire odajutok, az ultrahangon már nem látszik semmi, vagy éppen az látszik, hogy nem fejlődik! Hát azt nem bírnám ki, de a férjemet is megviselné! Nagyon vágyunk a babára, remélem most van az ideje, hogy maradjon, fejlődjön és egészségesen világra jööjjön! Egyébként, ahogy olvasgattam, elég kiábrándító, hogy sokan csak a szülés után nyugodtak meg, addig pedig végig parázták a terhességet! :S Egyenlőre a vitamint szedem, sőt már 2 hónappal a teherbeesést megelőzően elkezdtem szerencsére...Köszönöm a válaszodat, ígyekszem:S csak nehéz
2015. ápr. 25. 13:09
3/19 A kérdező kommentje:
Egyébként SZTK-ban voltam, de sajnos máskor mikor magánrendelésre mentem, akkor is ott fogadott a doki, így feleslegesnek tartom, hogy fizessek. Akkor a sejthetőt érthetem úgyis, hogy lát valamit biztosan, de bizonytalan, hogy mit? Annyi kérdésem van :D Addig míg nem mondanak biztosat, addig elsem merem hinni, hogy sikerült!
2015. ápr. 25. 13:17
4/19 anonim válasza:
Ha megnyugtat én is nagyon fáradt voltam és érzékenyek voltak a melleim a terhességem ebben időszakában (egészséges babám lett). Pihenjél amennyit tudsz (miután megszületik úgysem lesz sok részed benne). Higgy magadban és a babádban.
2015. ápr. 25. 13:30
5/19 anonim válasza:
Ilyen korai időben, nem mindig szokták megtalálni. Szívhangot ha jól tudom a 6.héten érzékelik van, hogy csak a 8.héten. Én is alíg hittem el, 2 pozitív tesztnél dogtam fel.
2015. ápr. 25. 13:37
6/19 anonim válasza:
Feleslegesen aggódsz szerintem. Ilyen korai terhességnél még nem i érdemes nőgyógyászhoz menni. A természet szelektál, ha úgy látja, ha pedig erős lesz, akkor meg fog maradni. Ahogy az előző válaszoló is mondta, pihenj sokat, nézz meg egy jó filmet :)
A tünetek nem mindig jellemzőek, nekem például a 8-9 héten voltak furcsa szagundoraim, 9 héten teszteltünk, akkor már émelyegtem is, és csak 10h+4naposan látott először az orvos. akkor már majdnem kisbaba formája volt, és a szíve is vert :)
Szóval a lényeg, pihenj sokat, és nyugi :D
2015. ápr. 25. 13:41
7/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a biztató válaszokat! Jó érzéssel töltenek el. Egyébként azt elfelejtettem mondani, hogy amikor voltam, akkor egy betanuló nőgyógyász csaj kezdett el megvizsgálni s azt mondta, hogy nem lát semmit, ezután vette át a rendes nődoki és mondta, hogy ott van valami, kicsit ránagyítottak és látta, aztán mondta a kiscsaj is, hogy aha látom...még jó, hogy ketten kétfélét, bár ezt betudom a tapasztalat hiányának a kiscsaj rszéről. Viszont megis lepődtem, hogy tnyleg ráír 3mm-es petezsákot sejtésként és még csak a 4.hét2n-jában voltam...fura, lehet ezzel akart imponálni a gyakornoknak? lehet nem is látta? csak felvágott?
2015. ápr. 25. 13:48
8/19 anonim válasza:
Lehet csak maga a gép volt régi, de ilyen korai terhességnél nehéz észrevenni a petezsákot. Lehet, hogy a gyakorló nőgyógyász nem vette észre egyből, valahol el kell kezdeni. Ne aggódj :) Minden rendben lesz :D
Az sima vizsgálati lapomra először nekem is terhesség gyanúja címszót írt a doki diagnózisként, és akkor nekem el kellett mondanom megint, hogy pozitívat teszteltem, és akkor végre meg is vizsgált, de nekem ugye nagyobb volt már, nem volt nehéz észrevenni :) Veled is minden rendben lesz, drukkolok :D
2015. ápr. 25. 14:21
9/19 A kérdező kommentje:
Vigyázok! Köszönöm a válaszod:) Igen valahol elkell kezdeni, de nem a legjobb az aggódó kismamák riogatása :D Bezzeg azt észrevette, hogy régen voltam pisilni, mert tele volt a hólyagom :D :D :D Már azzal is jobb kedvem van, hogy válaszoltok
2015. ápr. 25. 14:24
10/19 anonim válasza:
Minden rendben lesz, nagyon korai a terhesség. De fejezd be a hisztit. Még h felvágott.... pfffff.... ugye ezt most te sem gondolod komolyan??? Bõven ráérsz visszamenni, a 8. héten, akkor lesz szívhang is. Én is még csak 7 hetes vagyok, majd csak a 12 hetes uh-ra megyek(itt nincs más választásom- Anglia, max privát uh de az 40-50 eFt). Félek én is, mert elsõ baba, sokáig vártunk rá. De ne gondold túl azt amit az orvosnál mondtak neked. Pont azt jelenti amit mondott. Boldog babavárást!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!