Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek mikor jobb terhesn...

Szerintetek mikor jobb terhesnek lenni, szülni? Télen vagy nyáron? Akik télen voltatok a végefelé, hogy oldottátok meg az öltözködést?

Figyelt kérdés

Én mindig úgy szerettem volna, hogy valamikor ősz elején szüljek, arra gondoltam, hogy nyáron könnyebb lehet a terhesség végén, nem kell annyi ruhát venni, elég pár lenge kismamaruha és kész. Szerintem télen elég kényelmetlen lehet, sok ruhát fel kell venni, kell vigyázni nehogy elcsússz, nehezebb csizmát húzni, mint nyáron egy papucsot vagy szandit, mindenből kell venni újat, nagy pulcsik, nagy nadrág, egy hatalmas télikabát, amit csak akkor tudsz hordani, stb. Vagy ti másképp látjátok? Esetleg, akinek van tapasztalata, elmesélheti.

Mikor elkezdtünk próbálkozni, akkor még úgy lett volna, hogy nyár végén, ősz elején szülök, de sajnos elment a baba. Ha mostanában sikerülne akkor január-februárban szülnék. Szerintetek mikor jobb?

2015. ápr. 21. 18:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
9-es vagyok,én is úgy jártam mint a 8-as,hogy ha nagyobbat kabátot veszek,a hasam kivételével leesett volna rólam mindenhol,de szerencsére volt egy nagyobb méretű kabátom,mert pár évvel ezelőtt egy betegség miatt majdnem 65 kg voltam és így jó volt rám a kabát,bár az is a végén a cicimen feszült. :D
2015. ápr. 21. 20:28
 12/18 anonim ***** válasza:
Az elsot december elejen szultem a masodikat valoszinuleg oktober vegen fogom. Orulok hogy nem nyari baba egyik sem azt hiszem vegem lenne 35 fokban 36-40 hetesnek lenni. Viszont jobban fel kell oltoztetni a kicsit meg otthon is mint tavasszal mert en nem csinalok 22 foknal melegebbet a kisbaba megerkezese utan sem.
2015. ápr. 21. 20:54
 13/18 anonim ***** válasza:
Nyáron a legrosszabb a terhesség vége. Én augusztusba estem teherbe, májusban szülte. Szerintem ez a legjobb. Télen még nem volt olyan nagy hasam, hogy ne legyen rá jó a kabát. A nyári meleget megúsztam.
2015. ápr. 21. 21:03
 14/18 anonim ***** válasza:

1.terhesség: júliusban lettem terhes, áprilisban szültem. Még pár hetes terhesen is megviselt az augusztusi meleg, áldás volt, mikor szeptember lett:)

2. terhesség: augusztusban lettem terhes, május végén szültem. Azt leszámítva, hogy májusban már nyári forróság volt és alig bírtam nagy hassal, ez is egy jó terhesség volt, csak az utolsó pár hét viselt meg a nagy melegben.

3.terhesség: Májusban lettem terhes. Az első hónapokat nyáron töltöttem, de még ez elviselhető volt, a terhesség elején nem nagyon viselt meg a meleg. Februárban szültem.

Összegezve az a legjobb, ha a terhesség szeptember-május között van, a kánikula kikerülve. Sokkal rosszabb a nagy meleg terhesen, mint a hideg. Persze a csúszós utakra nagyon kell figyelni. Főleg, mikor a friss hó ráhull a jégre. Nekem pont így sikerült elcsúsznom februárban:(

Viszont télen nem vagy rosszul a melegtől.

2015. ápr. 21. 21:36
 15/18 anonim ***** válasza:

Én háromszor szültem: november, december, április.

November: még éppen nem kellett nagykabátot hordani, addig pedig nagy pulcsikat és dzsekiket hordtam. Az időjárás jó volt, nyáron a nagy melegben még nem volt túl nagy a hasam, nem volt kellemetlen a kánikula annyira.

December: Már kellett nagykabát (bunda), de jó volt rám a saját régebbi bundám, csak picit húzódott a cipzár, de hordható volt. Ami itt negatívum lehet, hogy hóeséssel is számolni kell, ha esetleg sürgősen be kell menni a kórházba, az útviszonyok nem biztos, hogy jók lesznek.

Április: A téli időszakban tudtam hordani a saját régebbi bundámat, tavasszal a szüléskor pedig már teljesen jó idő volt. Itt viszont az lehet a negatívum, hogy fronthatások befolyásolhatják a szülést.

Én a tapasztalataimból kiindulva egy októberi szülést tartanék ideálisnak, mert akkor télen nincs nagy hasad, nyáron pedig még éppen kényelmes, a rosszullétek ideális esetben lezajlanak addigra és a lengébb, szellősebb öltözék hordható tavasszal-nyáron. Ősszel pedig még mindig nincs az a nagy hideg októberben, hogy annyira be kelljen öltözni.

2015. ápr. 21. 22:13
 16/18 anonim ***** válasza:
A kislányomat augusztus végén szültem, egy elég forró nyáron (2013). Elég jól viseltem, bár alapból jól bírom a meleget és öltözködés szempontjából is könnyebb dolga van az embernek + sok a gyümölcs stb. Nekem jó volt így és valahogy a strand sem hiányzott. Sok régebbi felsőm tudtam hordani, mert amúgy is divatosak a has alatt húzott, lazább szabású ruhák. Rövid nadrágot nem vettem, jól elvoltam ilyen háremnadrág szerű gatyákban és bővebb szárú háromnegyedesekben, illetve lenge ruhákban. Most június végére vagyok kiírva, szerencsére nem kellett téli kabátot vennem, a tavaszi ugyan eléggé feszül rajtam, de most már kibírom. Pár pulcsit, felsőt vennem kellett, mert eleve előrébb járok a terhességben, mint anno és hamarabb is látszódott a pocakom, nagyobb is. De 1 kezemen meg tudom számolni, hány kimondottan kismama ruhát vettem a két terhességem alatt, nagyon drágállom őket, üzletet csinálnak a terhességből és csak pár hónapig hordhatóak. Inkább olyan szabású, anyagú cuccokat próbálok válogatni, melyekben elfér a pocakom, ha kell, eggyel nagyobb méretben, de legtöbbször erre sincs szükség, később is fel tudom őket majd venni és többen is azt hitték hogy kismama boltban vettem őket. Azért most örülök, hogy nem az egész nyarat kell végigkísérnem terhesen, de mondom, engem nem zavart, pedig féltem tőle. Alkat függő is ez. Télen talán jobban szenvednék.
2015. ápr. 21. 22:15
 17/18 anonim ***** válasza:
Én a nyár végén estem teherbe, teljesen elégedett vagyok az időponttal. Télen még nem volt akkora nagy pocakom, hogy kényelmetlen lenne, a régi télikabim is éppen kiszolgált :D Kb 1 hónap múlva érkezik a csöppség, szóval a nagy kánikulákat is valószínűleg megúszom :)
2015. ápr. 22. 07:41
 18/18 anonim ***** válasza:
Én januárban szültem, most december elején fogok. Probléma akkor volt, amikor azt mondták, hogy mehetek haza a kórházból, és elkezdett esni a hó, és nálunk pont a hazavezető utat szokták egyből lezárni hóakadály miatt...izgultam, de szerencsére akkor pont nem esett annyi. 3/4 óra a kórháztól haza. Nekem nem volt bajom egyik évszakkal sem, tavasszal lettem kismama, nyáron 4, 4 és fél hónapos, és ősszel, télen volt nagy hasam, bár az engem is zavart, hogy harisnya, csizma, nadrág, 8 pulcsi, sál, sapka, kesztyű...nyáron meg csak egy szoknya és kész...
2015. ápr. 22. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!