Mit ítélnek el jobban az emberek általánosságban egy 18 éves lány esetén?
Ha megszüli a babát és meg is tartja, örökbeadja, abortusz.
(Tegyük fel, hogy a gyerek nem volt tervezett, de nem is egy egyéjszakás kalandból lett. Egy átlagos 18 éves lány életében történt egy baleset, komoly kapcsolatban.)
Abortusz esetén vlsz senki más nem fog tudni róla, csak a közeli család. Örökbeadásnál is van tudtommal olyan opció, hogy azt az időt amikor már látszik a pocak, valamiféle otthonban tölti a lány (nemrég olvastam valami cikkben, talán Százhalombattán volt az otthon, de ennél többre nem emlékszem), tehát akkor se feltétlenül kell mindenkinek tudnia.
De ne az alapján dönts hogy mások mit gondolnak...
35 felett is csúnyán néznek a terhes nőkre, egy 40 felettinél pedig tényleg ki tudnak akadni.
Van az emberek fejében egy kép az ideális teherbeesésről, és aki könnyen ítélkezik az elfogja ítélni, bele fog kötni abba aki nem esik bele abba a korba.
én úgy gondolom, vállalnia kell a felelősséget, tehát az abortusz a legrosszabb megoldás.
Azonban nem csak a saját, hanem a gyerek életét is tönkre teheti, ha szegénységbe (és itt a mély szegénységre gondolok, meg arra amikor nagyszülői segítség sincs, vagy ne adj isten apa sincs) megtartja, ez esetben az egyetlen lépés, amit nem ítélek el, ha örökbe adja...
Ha úgy dönt megszüli, és tud neki egy normál színvonalú életet biztosítani (nem arra gondolok hogy havonta új ruha, kertes ház, 18 évesen fizetős egyetem), ahol az egészséghez nélkülözhetetlen dolgokat meg tudja neki adni, akkor nevelje fel, de mellette tanuljon, dolgozzon, mint ahogy sok esetben az is ezt teszi, aki tervezett babát szült...ez az egy, ami adott esetben tiszteletre méltó tud lenni.
De ha valaki a baleset mögé bújik, és így akarja ellébecolni a tanulmányait, vagy otthon van 2 évig a gyerekkel és ez alatt egy tankönyvet sem nyit ki ennyi idősen, az minden, csak nem tiszteletre méltó.
Mindenkinek a saját döntése ez. Egyrészt ahogy írják az abortuszról nem fognak az emberek tudni, másrészt meg tényleg nem vagyunk a másik helyzetében, nem tetszik amikor az emberek ítélkeznek mások felett.
De pont ezért fontos a védekezés, az ember ne sodorja magát ilyen helyzetbe. Úgy is csak elméletben kérdezed. :)
Én egyiket sem ítélem el, de sajnos az emberek nem ilyenek. Szeretnek beleszólni mások dolgába ítéletet mondani, mert könnyebb, mint a saját háztájukon körülnézni. Anno 70-80-90 vagy több évvel ezelőtt azt ítélték el, akinek 18-20 évesen nem volt férje, és gyerekei, változik a világ.
Ha örökbeadja, akkor szívtelen, ha abortuszra megy, akkor is ugyanez, és felelőtlen stb, ha pedig ne adj isten megtartja, és elfogadja a szülői segítséget, akkor pedig gyereknek minek gyerek. 25 voltam, mikor megszültem a gyerekemet, és mikor teherbe estem, após és az élettársa pattogtak, hogy minek gyerek, meg jól meggondoltátok? Ha arra várnának az emberek, hogy megteremtsék a tökéletes egzisztenciát, akkor elég kevés gyerek születne, szóval hiába teszel bármit, vagy hiába vagy 18-20-25 mindig lesz, aki ítélkezik, és szerintem mind a három lehetőséget egyformán elítélik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!