Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesek mehetnek strandra,...

A terhesek mehetnek strandra, fürdőbe?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 11. 12:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
nekem az orvosom kifejezetten ajánlotta, hogy járjak el uszni hetente 3 szor terhesen. igy én a 8. honapig heti 3 szor uszni jártam vagy éppen aquafitnessre. semmit nem szedtem ossze, semmi bajom nem volt.
2015. ápr. 11. 13:01
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) majd én is megkérdezem az orvosomat :)
2015. ápr. 11. 13:02
 13/19 anonim ***** válasza:
Kizárt. A halak is belerakják a magukét, mégsem lesz semmi bajunk. Az uszodába meg belep---nek és amiket írtam. Klórozzák, de ez nem változtat a lényegen. Úgyhogy inkább ne erőltessük. A nyílt vizek öntisztítóak, hacsak nem történt valami ökológiai katasztrófa. A Balaton vízminőségére pedig nagyon odafigyeltem. Talán nem olyan, mint a bodeni tó, de beteg nem leszel tőle, az biztos.
2015. ápr. 11. 13:02
 14/19 A kérdező kommentje:
Igazából én sem értem, mert halottam már terhes úszásról és az is medencében történik :D de inkább megkérdezem az orvosomat.
2015. ápr. 11. 13:06
 15/19 anonim ***** válasza:

az utolso pont a bodeni tavat hozta fel, hát mi itt élunk Zurichben :D

a svájci orvos mondom azt javasolta, hogy járjak el uszni heti 3szor (elotte intenziven sportoltam, ezért jott ez a javaslat, egyébként meg a 6. honapig spinningre is jártam, késöbb már kényelmetlen volt)

2015. ápr. 11. 13:09
 16/19 anonim ***** válasza:
Volt szerencsém úszni a bodeni tóban, ezért írtam. Össze sem lehet hasonlítani egy uszodával. Egyébként Svájcban is jártam már több helyen, láttam a kristálytiszta tavakat és folyókat. A kérdezőnek: mint biztos tudja, babaúszás is van, de nekünk annak idején azt nem tanácsolták, mert a klór érzékeny babáknál az asztmára hajlamosít. A babámat is inkább egy ellenőrzött tóba vinném, mint uszodába. Nyilván fog oda is járni, de mint ahogy az már kiderült, én a szabad vízfelület híve vagyok, legyen az tó vagy tenger.
2015. ápr. 11. 13:18
 17/19 anonim ***** válasza:
kicsi off, itt már azt mondják, hogy a genfi és a bodeni to is "koszos" és az emberek már nem szivesen isszák az eviani vizet sem, mondvan a hegyekbol lejovo vizek is már egyre inkább szennyezettek.
2015. ápr. 11. 13:24
 18/19 anonim ***** válasza:
A jóléti társadalom következménye. Az ilyen híreken kiváltott pánikreakciókon gazdagodnak meg aztán a sarlatánok és a csodavizek készítői. A tengervizek sem egyformák, ott is vannak szennyezettebb részek, de nyilván nem oda megy az ember. A bodeni tóról úgy tudom, hogy tisztítás után gyakorlatilag ivóvíz lesz belőle.
2015. ápr. 11. 13:40
 19/19 anonim ***** válasza:

2 hetes a babám, sima fertőzésmentes terhességem volt pedig decemberig sokszor strandoltam :) A hétvégi házunk egy termálfürdőre tekint és az a strand fél üzemmódban télen is üzemel és nem egyszer mentünk :) 30percnél többet egyszerre nem voltam a termálvízben, hideg uszodai vizet kihagytam mondjuk. Ja, és 2. terhességem volt, az elsőnél ugyanez volt. Nyilván nem ész nélkül van az ember a vízben, hanem betart korlátokat, de ha amúgy se vagy hajlamos fertőzésre, zárt a méhszájad stb stb akkor egy kis strandtól kutya bajotok nem lesz.

A terhesség nem betegség hanem egy más állapot, ha nem indokolt, nem kell drasztikusan életmódot váltani.

2015. ápr. 11. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!