Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesek mehetnek strandra,...

A terhesek mehetnek strandra, fürdőbe?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 11. 12:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Én vízbe nem mennék, termálvízbe pedig abszolút nem. Ha elkapod a gombát, terhesen nehéz kikezelni. Ronda baktériumot is összeszedhetsz. Nyílt vízbe, pl. Balaton, igen.
2015. ápr. 11. 12:20
 2/19 anonim ***** válasza:
Egy húgyúti fertőzéssel a hideg víztől pedig akár vesegyulladásod is lehet, ami életveszélyes a babára, ha lázas leszel.
2015. ápr. 11. 12:21
 3/19 A kérdező kommentje:
De eddig se kaptam el semmit. Vagy most nagyobb az esely ra, hogy elkapok valamit?
2015. ápr. 11. 12:22
 4/19 anonim ***** válasza:
Nekem nem ajánlotta a doktornö amikor terhes voltam,a gombák és bacilusok miadt.
2015. ápr. 11. 12:22
 5/19 anonim ***** válasza:

Igen, terhesen nagyobb rá az esély.

A tengervíz nem árt, egyrészt nagy felület/térfogat, másrészt a sótartalom jót tesz a hüvelyflórának.

2015. ápr. 11. 12:26
 6/19 anonim ***** válasza:

"Vagy most nagyobb az esely ra, hogy elkapok valamit?"

Ez neked újdonság?

A terhesség immungyenge állapot. A hüvelyi ph is megváltozik, így fogékonyabb vagy ilyenkor minden fertőzésre.

2015. ápr. 11. 12:27
 7/19 anonim ***** válasza:
Nem nagyobb az esély rá, bár azt mondják, hogy terhes nők könnyebben kapnak húgyúti fertőzéseket. A gyógyítás a problémás. Gombánál nem tudnak terhesnek sok mindent adni, amit egyébként lehetne, a baktériumnál pedig ha a vizeletedben kimutatják, akkor szedheted az antibiotikumot azért, hogy ne legyél lázas és ne kapjál vesegyulladást. Tehát megelőzésként kell antibiotikumot szedned, pedig látszólag semmi bajod. Ezzel felborul a szervezeted egyensúlya. A terhesség végén, ha egy bizonyos baktérium benne van a hüvelyedben, szülés alatt penicillint kapsz, hogy a baba ne fertőződjön meg, amikor kibújik. Érdemes ezért terhesség alatt egy egészséges hüvelyre vigyázni és nem felfázni. Azt hiszem, a nyílt méhszáj is problémát jelent ilyenkor a terhesség alatt, mert könnyebben felmennek a fertőzések.
2015. ápr. 11. 12:30
 8/19 anonim ***** válasza:
0%

Fürdőbe a víz magas hőfoka miatt sem igazán lehet.

Úszni szerintem el lehet járni, nekem azt mondta a doki, hogy ha amúgy nem vagyok hajlamos összeszedni mindenfélét (nekem még sosem volt se gombám, se semmilyen fertőzésem előtte), akkor nincs akadálya, csak se túl meleg, se túl hideg ne legyen a víz.

Balatonba amúgy sem tenném be a lábam, mert szerintem undorító. Aki szerint inkább az, mint egy uszoda, annak elég érdekes a felfogása...

2015. ápr. 11. 12:39
 9/19 anonim ***** válasza:
Utolsó, azért mert neked undorító... A körömgombától kezdve a hüvelygombán át, a mindenféle szemölcsökig (vö. uszodaszemölcs. Már a neve alapján is...), mind az uszodákban lehet elkapni. A kórokozók egész tárháza: gomba, baktérium és vírus.. Nekem meg ez az undorító. A Balatonban maximum felfázol, ha hideg a víz..
2015. ápr. 11. 12:47
 10/19 anonim ***** válasza:
32%
Hát... azért egy tó, amibe belemossák a nyaralók szennyvizét, meg boldog-boldogtalan belesz.rik... nem éppen mentes a baktériumoktól. Felfázáson kívül azért más is összejöhet...
2015. ápr. 11. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!