130/80 volt a vérnyomásom 11. hétben. Az nem sok egy kicsit?
szia! 140/90 alatt fölösleges aggódni. A terhesség alatt tényleg nőhet a vérnyomás, de nekem pl. még most is 120/80, most vagyok a 35. hétben. Semmit nem változott, egyszer-kétszer alacsonyabb volt.
Ne aggódj előre ilyeneken. Hidd el a terhesség alatt végig lesz miért aggódnod (meg ha megszületik a babád akkor is :)), próbáld élvezni a terhességet.
Szia!
Jól tudod, hogy a terhesség előrehaladtával emelkedik a vérnyomás. Attól, hogy egyszer ennnyit mértek még nem lesz gond. És valóban a 140/90 feletti vérnyomást tartják kórosnak. Én sajnos megjártam a vérnyomásommal. Eleinte ritkán mértek magasabb értékeket, majd a 33. hétre teljesen felszökött a vérnyomásom. Most vérnyomáscsökkentőt kell szednem, és így 140/70. Ez mind kiegészült erős ödémával, így kórházban is voltam. Ha rendszeresen jársz a védőbe és a dokidhoz, akkor majd szemmel tartanak és nem lesz gond!
37 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!