Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 130/80 volt a vérnyomásom 11....

130/80 volt a vérnyomásom 11. hétben. Az nem sok egy kicsit?

Figyelt kérdés
11. héten voltam először védőnőnél és 130/80-at mért. Én egy kicsit aggódtam, de azt mondta, hogy a 140 fölötti vérnyomásra szoktak odafigyelni. Úgy tudom a terhesség előrehaladtával egyre emelkedik a vérnyomás. Nem is tudom mi lesz később.
2008. aug. 27. 10:50
 1/4 anonim ***** válasza:
140/90 a magasvérnyom. alsó határa.A terhesség alatt nő a vérmenyiség és a vérnyomás is.Ha aggódsz néha mérd meg magadnak otthon,de figyelj rá,hogy előtte pihenj(ülve) egy kicsit hiszen a nyugalmi vérnyom.-t kell nézni és mérés közben ne beszélj,mert az is emeli 1 kicsit.
2008. aug. 27. 10:56
 2/4 anonim ***** válasza:

szia! 140/90 alatt fölösleges aggódni. A terhesség alatt tényleg nőhet a vérnyomás, de nekem pl. még most is 120/80, most vagyok a 35. hétben. Semmit nem változott, egyszer-kétszer alacsonyabb volt.

Ne aggódj előre ilyeneken. Hidd el a terhesség alatt végig lesz miért aggódnod (meg ha megszületik a babád akkor is :)), próbáld élvezni a terhességet.

2008. aug. 27. 11:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Jól tudod, hogy a terhesség előrehaladtával emelkedik a vérnyomás. Attól, hogy egyszer ennnyit mértek még nem lesz gond. És valóban a 140/90 feletti vérnyomást tartják kórosnak. Én sajnos megjártam a vérnyomásommal. Eleinte ritkán mértek magasabb értékeket, majd a 33. hétre teljesen felszökött a vérnyomásom. Most vérnyomáscsökkentőt kell szednem, és így 140/70. Ez mind kiegészült erős ödémával, így kórházban is voltam. Ha rendszeresen jársz a védőbe és a dokidhoz, akkor majd szemmel tartanak és nem lesz gond!

37 hetes kismama

2008. aug. 27. 11:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem a 11. héten 120/80 volt, és azt mondta a védőnő, hogy ez teljesen normális.
2008. aug. 27. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!