Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak én gondolom igy?

Csak én gondolom igy?

Figyelt kérdés
35 felett annyira eröltetik az orvosok az amniocentézist. azt mondják ha mégis betegen születik a baba akkor örök életemre lelkiismeretfurdalásom lesz amiért nem csináltattam meg. de ha ne adj isten valakinek beteg akkor a vizsgálat után is beteg marad nem ? akkor meg miért kockáztassunk,?
2010. febr. 18. 14:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért erőltetik, hogy legyen választásod. Nem biztos, hogy mindenki fel tud vállalni egy beteg gyereket, van aki erre azt mondja, inkább nem szüli meg. Viszont ha nem tudod, hogy beteg, akkor nem is dönthetsz.
2010. febr. 18. 14:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg akarod tartani betegen is, akkor nincs értelme megcsináltatni és a vetélést kockáztatni. A vizsgálattól meg tényleg nem gyógyul meg, ha beteg. Az amnio nem old meg semmit, ez csak diagnosztikai eljárás.
2010. febr. 18. 15:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Amniót csak akkor érdemes csináltatni ha beteg babát nem szeretnél megtartani. Erről mindenki másképp vélekedik. Ha beteg akkor a 24.hétig még elveszik ha jól emlékszem bár az megint olyan dolog, hogy valaki szerint az már túl késő. (szerintem is)
2010. febr. 18. 15:38
 4/10 anonim ***** válasza:
47%
"Ha beteg akkor a vizsgálat után is beteg marad nem?"Istenem de buta vagy ,igen beteg marad a szerencsétlen .De van választásod és megkönyörülhetsz azon a nagyon beteg babán és mondhatod azt hogy nem akarod hogy egy életen át vegetáljon egy rohadt tolószékbe vagy egy pár évig haldokoljon.Ez ő róla szól hogy még időben tudj lépni és megakadályozd hogy szenvedjen.
2010. febr. 18. 16:55
 5/10 A kérdező kommentje:
kedves utolso!! nem vagyok buta de te egy igen "kedves" válaszolo vagy természetesen tudom hogy utána is az marad ha elötte is az. nem tudom mit kell itt flegmázni azért nem kell idejönni és válaszolni hogy az agyadat játszad!!!!!! és a megfogalmazásaid pedig egyenesen szivhezszóloak ilyen idegbeteg válaszokat nem kérek!!
2010. febr. 18. 19:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy off. Én sem csináltattam vizsgálatot, még vérvételt sem. A IV.D ultrahanggal ki lehet szürni olyan betegségeket, amit kezelni/gyógyítani lehet, arra elmentem.

És, ha egészséges az anyaméhben egy baba, van arra garancia, hogy szülés közben, után nem történik tragédia?!

Minenki egészséges kisbabára vágyik. Egy ismerősöm annak tudatában vállalta a kicsit, hogy nagyon beteg lesz - megszületett az azóta is egészséges, mostmár 10 éves gyönyörű kislány.

2010. febr. 18. 20:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, ezt tényleg azért csináltatják, hogy az szülők eldönthessék, hogy meg szeretnék e tartani a kicsit betegen, illetve, hogy felkészüljenek lelkiekben, tudásban és időben ellátást, iskolát keressenek ha pl. ha down kóros a baba. Olvasgattam egy website-ot, ahol a korházi dolgozók az éményeiket írták le, hogy mi történik egy ilyen babával, akit 20-22 hetesen megszűlnek genetikai bajok miatt. Jaaj..napokig nem tudtam kiverni a fejemből, tényleg napokig a sírás kerülgetett miatta..annyira szörnyű volt.
2010. febr. 19. 02:24
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom máshol hogy van, de Debrecenben először a négymarkeres vizsgálatot javasolják, és ha ott valami eltérést tapasztalnak, csak akkor indokolják az amnio-t. Igen, sajna beteg marad a baba az amnio után is, de esetleg megtudhatod az eredményből, hogy melyik kromoszómarendellenességben szenved. Például valaki megtartaná a down-os babát, de sajnos nem csak ez létezik. Az én babám másik kromoszómarendellenességgel született és csak pár napig élhetett inkubátorban. Ha ezt előre tudhattam volna, akkor 20-24 hetesen megszakíttattam volna a terhességet, mert a szülés napját és az utána következő időt senkinek nem kívánom! Persze irtózatos lehet 20 hetesen is megszülni a babát, de ez még attól is borzasztóbb. Hát ez csak az én véleményem, de persze mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit vállal. Most újra terhes vagyok és várom a négymarkeres vizsgálatot, az eredmény után eldöntjük, hogy megyünk e amnio-ra.

Neked minden jót kívánok és egészséges babát!!!

2010. febr. 19. 13:54
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom... Valamelyik nap egy könyvet találtam a könyvesbolt terhes részlegén. (Nem vettem meg.) Beteg babákat szült/abortált anyukák vallomásai voltak benne. Nagyon megfogott az egyik anyuka története, aki a méhen kívül életképtelen gyermeket hordott, és az orvosok tanácsára a 24. héten megszülte. Azt ígérték neki, hogy a baba nem fog szenvedni, ezzel szemben több, mint 24 órán keresztül szenvedett, kapálózott az anyuka hasában, aki nem tágult. Soha annyit nem kapálózott azelőtt. Aztán eljött az a pillanat, amikor meghalt a méhben, rúgott egy utolsót, és nem mozdult többet. Az anyuka leírta, hogy ezt a pillanatot soha nem lesz képes elfelejteni. Ha ma dönthetne, inkább kihordaná és időre szülné meg, hogy a pici ne szenvedjen. Úgy is meghalt volna, mert az élettel összeegyeztethetetlen rendellenessége volt, de sokkal gyorsabban, egy-két perc alatt.

Elnézést kérek azoktól, akiket felzaklattam. :-(

2010. febr. 19. 14:03
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, a 33%-od a modorodnak köszönhető, kedves előző.
2010. febr. 19. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!