Csak én gondolom igy?
Ez egy off. Én sem csináltattam vizsgálatot, még vérvételt sem. A IV.D ultrahanggal ki lehet szürni olyan betegségeket, amit kezelni/gyógyítani lehet, arra elmentem.
És, ha egészséges az anyaméhben egy baba, van arra garancia, hogy szülés közben, után nem történik tragédia?!
Minenki egészséges kisbabára vágyik. Egy ismerősöm annak tudatában vállalta a kicsit, hogy nagyon beteg lesz - megszületett az azóta is egészséges, mostmár 10 éves gyönyörű kislány.
Nem tudom máshol hogy van, de Debrecenben először a négymarkeres vizsgálatot javasolják, és ha ott valami eltérést tapasztalnak, csak akkor indokolják az amnio-t. Igen, sajna beteg marad a baba az amnio után is, de esetleg megtudhatod az eredményből, hogy melyik kromoszómarendellenességben szenved. Például valaki megtartaná a down-os babát, de sajnos nem csak ez létezik. Az én babám másik kromoszómarendellenességgel született és csak pár napig élhetett inkubátorban. Ha ezt előre tudhattam volna, akkor 20-24 hetesen megszakíttattam volna a terhességet, mert a szülés napját és az utána következő időt senkinek nem kívánom! Persze irtózatos lehet 20 hetesen is megszülni a babát, de ez még attól is borzasztóbb. Hát ez csak az én véleményem, de persze mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit vállal. Most újra terhes vagyok és várom a négymarkeres vizsgálatot, az eredmény után eldöntjük, hogy megyünk e amnio-ra.
Neked minden jót kívánok és egészséges babát!!!
Hát nem tudom... Valamelyik nap egy könyvet találtam a könyvesbolt terhes részlegén. (Nem vettem meg.) Beteg babákat szült/abortált anyukák vallomásai voltak benne. Nagyon megfogott az egyik anyuka története, aki a méhen kívül életképtelen gyermeket hordott, és az orvosok tanácsára a 24. héten megszülte. Azt ígérték neki, hogy a baba nem fog szenvedni, ezzel szemben több, mint 24 órán keresztül szenvedett, kapálózott az anyuka hasában, aki nem tágult. Soha annyit nem kapálózott azelőtt. Aztán eljött az a pillanat, amikor meghalt a méhben, rúgott egy utolsót, és nem mozdult többet. Az anyuka leírta, hogy ezt a pillanatot soha nem lesz képes elfelejteni. Ha ma dönthetne, inkább kihordaná és időre szülné meg, hogy a pici ne szenvedjen. Úgy is meghalt volna, mert az élettel összeegyeztethetetlen rendellenessége volt, de sokkal gyorsabban, egy-két perc alatt.
Elnézést kérek azoktól, akiket felzaklattam. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!