Magzatvíz-szivárgás, fura CTG!? Tapasztalt kismamák véleményét szeretném kikérni!
38. hetet töltöm. Ma egész délelőtt cserélnem kellett a bugyikat, mert folyton átáztak. Nem vizeletcsepegés volt, egészen biztosan nem. Aztán fél 12 felé abbamaradt az egész. Betelefonáltam a klinika ügyeletére, mivel az orvosom külföldön van. A szülőszobára kapcsoltak, ott azt mondták megindult a szülés, menjek be. Bementem, a terhes ambulancián fogadtak, ott mondtam h most nem szivárog, nem érzem, de csak azután múlt el a szivárgás, hogy a baba mozgott, helyezkedett lefelé. A doki manuálisan megvizsgált, mondta hogy most tényleg nem szivárog. Csináltak 1 szokásos ctg-t, ami általában rendben volt, de 1x 212-re fel, kicsit később meg 68ra lement a baba szívhangja. Utána nemsokára levettek a ctgről és hazaküldtek.
Azóta sincs semmi erősebb folyás-szerű sem, de aggódom, mi van ha a burok felül repedt meg.
Több helyen azt olvastam, h ilyen esetben 24 órán belül megindítják a szülést fertőzés-veszély miatt, é antibiotikumot adnak.
A legutóbbi uh-ra azt írták, h az átlagosnál kevesebb a magzatvíz, most nem nézték meg, s ezt a páfránylevél-vizsgálatot, s ph mérést sem néztek.
Abszolut tanácstalan vagyok, nem akarok sem vészmadárkodni, sem pedig lebecsülni ezt a dolgot.
Vkinek hasonló tapasztalat? Köszönöm!
Szia!
Hogy megbizonyosodj, hogy magzatvíz e a folyás vagy sem, vegyél a patikában lakmuszpapírt. Ha a hüvelyednél végigkened a papírt és elszineződik akkor az magzatvíz és igenis vissza kell menni a kórházba. Nekem is állandóan bugyit kellett cserélnem a terhesség végén és én is azt hittem a magzatvíz de a nyákdugóm oldódott fel és amiatt ázott el a bugyim. Írd mejd meg mi volt. Kitartást és sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!