Amnioszkópia mit jelent?
"Az amnioscop, a magzatvíz állagának, színének, mennyiségének megítélésére szolgáló vizsgálat.
Általában a szülés kiírt időpontja környékén végzik (kétnaponta), vagy túlhordáskor (ilyenkor már naponta), azért, hogy ellenőrizzék a baba és a magzatviz állapotát.
Amnioszkópia előtt a szeméremtestet és a hüvelyt fertőtleníti az orvos, majd a méhszájon és a méhnyakon keresztül egy vékony, körülbelül 20cm hosszú fémcsövet vezet be, egészen a magzatburokig. Ebben az acélcsőben egy fényforrás is található. Az ezzel megvilágított magzatburok áttetsző, ezért a mögötte található magzatvíz színe, tisztasága, mennyisége jól megítélhető.
Normális esetben a magzatvíz tiszta, esetleg apró fehér „pelyhek” (flocculusok) lehetnek benne, melyek a magzatmáz darabkái. Ha ezt látja a vizsgálóorvos, akkor nincs ok az aggodalomra. A baba biztos, hogy nem szenved tartós oxigénhiányban, és 48 órán belül nem is kell számítani ilyen jellegű károsodásra."
Egy cikkben találtam. Remélem segit.
Állítólag olyan fájdalommentes vizsgálat , ami láthatóvá teszi a magzatvíz és a magzatburok megtekintését.
A burok megsértése nélkül történik ez a vizsgálat.
És állítólag a terhesség vége felé végzik el.
Bevezetnek egy csövet és megvilágítják a burkot.
Lesz ilyen vizsgálatod?
Sziasztok! Most jöttem haza a vizsgálatról, és el kell hogy mondjam, amíg nem tapasztaltam meg ma, hogy mi is ez, jól rám ijesztettetek. Nekem ma csinálták és egy normális ultrahang volt, annyi különbséggel,hogy ennek hangja is volt, sistergős:-) a magzatvíz miatt.
Nem kellene ijesztgetni a kismamákat:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!