Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Amnioszkópia mit jelent?

Amnioszkópia mit jelent?

Figyelt kérdés
2010. febr. 17. 12:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A magzatvíz állagának, színének, mennyiségének megítélésére szolgáló vizsgálat. Általában a szülés kiírt időpontja környékén végzik, vagy túlhordáskor, azért, hogy ellenőrizzék a baba állapotát.
2010. febr. 17. 12:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

"Az amnioscop, a magzatvíz állagának, színének, mennyiségének megítélésére szolgáló vizsgálat.

Általában a szülés kiírt időpontja környékén végzik (kétnaponta), vagy túlhordáskor (ilyenkor már naponta), azért, hogy ellenőrizzék a baba és a magzatviz állapotát.

Amnioszkópia előtt a szeméremtestet és a hüvelyt fertőtleníti az orvos, majd a méhszájon és a méhnyakon keresztül egy vékony, körülbelül 20cm hosszú fémcsövet vezet be, egészen a magzatburokig. Ebben az acélcsőben egy fényforrás is található. Az ezzel megvilágított magzatburok áttetsző, ezért a mögötte található magzatvíz színe, tisztasága, mennyisége jól megítélhető.

Normális esetben a magzatvíz tiszta, esetleg apró fehér „pelyhek” (flocculusok) lehetnek benne, melyek a magzatmáz darabkái. Ha ezt látja a vizsgálóorvos, akkor nincs ok az aggodalomra. A baba biztos, hogy nem szenved tartós oxigénhiányban, és 48 órán belül nem is kell számítani ilyen jellegű károsodásra."

Egy cikkben találtam. Remélem segit.

2010. febr. 17. 12:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag olyan fájdalommentes vizsgálat , ami láthatóvá teszi a magzatvíz és a magzatburok megtekintését.

A burok megsértése nélkül történik ez a vizsgálat.

És állítólag a terhesség vége felé végzik el.

Bevezetnek egy csövet és megvilágítják a burkot.

Lesz ilyen vizsgálatod?

2010. febr. 17. 12:52
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát remélem hogy nem!Nagyon megijedtem most!Eddig is féltem a tulhordástol,de most......!:(39+2hetes kismama
2010. febr. 17. 14:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Ne félj, nem biztos, hogy megcsinálják, és ah igen, akkor sem kellemetlenebb, mint egy normál vizsgálat. Én 4 nappal léptem túl a terminust, de senkinek nem jutott eszébe ezzel piszkálni:) Könnyű szülést neked!
2010. febr. 17. 15:01
 6/7 anonim ***** válasza:
2. válaszoló vagyok. Nekem előző terhességnél volt 3. Rosszabbul hangzik mint amilyen. Nem rosszabb mint egy sima nőgyógyászati vizsgálat. Azért remélem most nem kerül rá sor:). Nem azért mert fáj, hanem azért mert mikor a kiirt időpont már elmult és még mindig nem jön, még mindig nem jön, és még mindig nem jön, és még akkor sem jön, nah az gáz:)
2010. febr. 17. 15:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Most jöttem haza a vizsgálatról, és el kell hogy mondjam, amíg nem tapasztaltam meg ma, hogy mi is ez, jól rám ijesztettetek. Nekem ma csinálták és egy normális ultrahang volt, annyi különbséggel,hogy ennek hangja is volt, sistergős:-) a magzatvíz miatt.

Nem kellene ijesztgetni a kismamákat:))

2010. márc. 17. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!