Mi a véleményetek arról, hogy szülés után a hasat jegelni kell, és attól fog visszahúzódni? Hallott már erről valaki egyáltalán?
Figyelt kérdés
37 hetes vagyok, anya és nagynéném folyton ezt hajtja, hogy el ne felejtsem majd, bárki bármit mond, azt jegelni kell, az ő hasuk is azért nem húzódott vissza, mert nem jegelték. Én erről még soha nem olvastam vagy hallottam rajtuk kívül... Ráadásul alátámasztani ugye nem tudják, ezért eléggé kételkedem.2010. febr. 17. 10:24
2/8 anonim válasza:
A has nem a jegeléstől húzódik vissza, hanem az oxitocintól, ami termelődik szoptatás közben. A jegelésről még soha életemben nem hallottam, még anyáméktól, meg nagyanyáméktól sem:) Szerintem nem is lehet kényelmes, pláne télen:D
Szerintem jogos a kétely, mert igazából tudományos magyarázatát sem találhatsz:) A jegelés jó lehet a gátsebre, vagy a császáros hegre, de kizártnak tartom, hogy amiatt visszahúzódna a pocak. Ne is törődj vele, majd lemegy a hasad. 9 hónapig nőtt, azt mondják kb. ennyi idő, amíg visszarendeződik. Könnyű szülést neked!
3/8 anonim válasza:
szia nekem óriási pocakom volt 30 kg ot hiztam. szülés után amint kijöttem a kórházból fásliztam egy szintén akkoriban szült barátnőm tanácsára jó szorosan.bekrémeztem betekertem.olcsó és nagyon jó megoldásnak mondhatom én mert 2 hónap mulva csipőnadrágot hordtam sztreccs poloval ugy hogy semmi nem látszott.éjjel nappal rajtam volt fürdés után is visszatettem én most is eztfogom csinálni az tuti 26 hetes km.
4/8 anonim válasza:
és egy csecse kis hashártyagyulladásuk is azért nem lett mert nem jegelték. mindenképp ártalmas, nehogy jegeld.
5/8 anonim válasza:
jeget szules itan tesznek ra a korhazba 2 orara.nekem legalabb is mind a 2 szulesemnel tettek ra egybol szules utan.
6/8 anonim válasza:
bár én még nem szültem de van 2 növérem akik igen és nekik egy kis zsákot tettek rá a pocakjukra amiben homok szerü anyag volt tuti nem jég az gyulladást okozna. (37h kismama)
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! 11:33-as: WOW! Igazán gratulálok!!! 12:32-es: ugye, neked sem mondtak olyasmit a kórházban, hogy ezt alkalmazd később is?
2010. febr. 17. 14:23
8/8 anonim válasza:
Nekem is szülések után tettek a hasamra valami zsákot ami hideg volt. Nem tudom hogy jég-e volt vagy viz benne, de hideg volt, és azt hiszem azért teszik rá, hogy húzodjon össze a méh (de nem biztos). Utána viszont nem mondták hogy ilyet kéne csinálni, sőt nem is hallottam ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!