Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tegnap voltam UH-on, ahol 30...

Tegnap voltam UH-on, ahol 30 hetesnek számoltak, pedig valójában már majdnem 31 hetes vagyok (holnap fordulunk). Ez nem zavarna, de a baba méretei még a 30-hoz képest is kicsik. Kell aggódnom?

Figyelt kérdés
Az a furcsa, h eddig úgy fejlődött, ahogy kell, mindig jók voltak az adatok. Most csak az FL jó, a többi mind pici. Doki szt minden OK, engem mégis zavar. Ezeket mérte: BPD: 75 mm, HC: 278 mm, AC: 251 mm, FL: 60 mm. A lepényről nem mondott érettséget, csak azt, h az uterus fundusában hátsó falon tapad, a babó meg faros. A hasam se akkora, mint másoknak. Baj lehet v túllihegem? Előre is köszi a válaszokat!
2008. aug. 26. 11:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyértelműen túlliheged.

Az interneten található táblázatok csak viszonylagosak.Nem minden baba ugyanakkora.Ráadásul a fogantatás sem biztos,h pont a 14. napon volt,így máris megvan 1-2 nap.Semmi baja nincs a babónak.A doki meg pont jól tudja,h ezek a zértékek jók,vagy sem egy 30 hetes babónak.

A pocak méretre meg ne adj!Nekem a 23. héten csak az vette észre,aki tudta,h mi van.A 31.re meg már 110centi lett a haskörfogatom,végül a 116 centivel mentem szülni betöltött 40 hetesen.

A farossága is még változhat.Majd megfordul.

Ne aggódd betegre magad!Élvezd inkább a pocakos napokat,amíg még tudod.

2008. aug. 26. 12:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Az en babam is mar az elejetol 1hettel kisebbenek latszik mint a papirforma szerint. De en tuom, hogy a fogamzas mikortol lehet ami mar kozel 2 het. Es ahhoz kepest, hogy a 28-ik hetben vagyok most,az altalam eddig ismert terhesekhez kepest, szerintem nekem is kicsi a pocakom. Mindnki azt mondja, hogy orvendjek annak, de en is felek attol, hogy nehogy pici legyen a babam.
2008. aug. 26. 12:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én esetemből kiindulva biztosan aggódnék a babád miatt. Ő is fejlődött a doki szerint, minden adatát látta folyamatosan, mégsem vette észre, hogy a 30-31. hét után nem fejlődött tovább. 34 hetesen szültem végül, a babám 31 hetesnek felelt meg. A doki is csodálkozott, aki felvett az osztályra, hogy nem vette észre az orvosom, hogy nem fejlődött a gyerekem. Örülj neki, hogy nálad észrevették és próbálj inkább másik dokival is konzultálni. Menj el 4D-re, az ottani dokinak mond el az aggodalmad és kérd ki a véleményét. Persze nem mondom, hogy baj van nálad és szorítok, hogy ne legyen, de azért inkább ne hagyd magad megnyugtatni.

2008. aug. 26. 12:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Semmi okod az aggodalomra!

Két hét eltérés is normális, pont a genetika miatt.

Körül kellene nézz a családban, nem lehet hogy van ott köztetek egy kisebb termetű ember?

Szóval nyugi, legfeljebb könyebben kifér majd.

2008. aug. 26. 13:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) Szerencsére holnap megyünk 4D-re, rákérdezek majd ott is. Addig meg próbálok nem sokat idegeskedni ezen!
2008. aug. 26. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!