Mit kapok, ha lejárt a táppénzes jogviszonyom?
Most szülési szabadságon vagyok,de el vagyok számolva plussz egy héttel.Ilyenkor mi lesz?Mert a 28 nap le fog telni.
(moderátornak üzenem,hogy tudom,hogy ezt már kérdeztem,de nem kaptam rá érdemleges választ.légyszi NE töröld!)
A szülési szabid nem ér véget, ha a baba nem születik meg a 28. napon, nyugodj meg! A jogszabály is úgy szól, h. a szül. szabit úgy kell kivenni, h. 28 nap lehetőleg a szülé várható időpontja elé essen, de ez ne vezessen fálre! Szülhetsz Te a 38. napon is, jár a thgys, egészen 168 napig, addig meg tuti megszülsz :-)
Egyébként utána tényleg a gyed jön -első válaszólónak-, de szerintem a kiíró nem erre volt kíváncsi.
37 hetes kismama
A második hozzászolónak:köszönöm a gyors választ!
Csak azért aggódom,mert a táppénzt már nem kapom,aug.3-ától vagyok szül.szabin.Eddig aug.31. volt a dátum,azt mondták még igy is,nagyon necces de elszámoltak 1 héttel.Igy méginkább??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!