Fogászattal kapcsolatba segítene nekem valaki? hogy milyen tömést lehet. Stb
Az amalgám kifúrásakor keletkező higanygőz mérgezi a pácienst, a fogorvost, és az asszisztenst. Terhesség alatti amalgámtömés csere nem javasolt, mivel a higany át jut a méhlepényen és mérgező lehet a magzat számára is. /www.forisdental.hu/
Ma már több kutatás is egyértelműen bizonyította, hogy az amalgámtömések krónikus higanymérgezést képesek előidézni – mégha erről a szakemberek egy jó része nem tud vagy nem is akar tudomást venni!
A legnagyobb veszély az, hogy a higanynak bizonyos szövetekben nincs felezési ideje. Vagyis ha bejut a raktárszövetekbe, például a májba, vesébe, tüdőbe vagy agyszövetbe, akkor az egész élet során ott marad.
A higany hipofízisben való elraktározódása miatt vannak nők, akik nem esnek teherbe, vagy korán elveszítik a magzatukat. Ha az ilyen magzatokat megvizsgálják, legfeljebb a génkárosodást, vagy a toxoplazma-fertőzést vizsgálják rutinszerűen. Az ilyen magzati haláleseteknél a gyermek agyában magas higanykoncentrációt találnak. A magzat higanyszállítója az anya, akinek méhlepényén keresztül az anya vérében levő higany 40-60%-a átkerül a gyermek keringésébe, a születés után pedig még intenzívebb higanyszállítást biztosít az anyatej.
A szövetek és a raktárak higanyterheltségén nem segít még az sem, ha a terhesség előtt az amalgámtöméseket eltávolítják a fogakból. A gyermek testének magas higanytartalma számtalan hátrányt jelenthet az egészségére és a fejlődésére. Gyakori a lassabb növekedés és testsúlygyarapodás, az immun- és az idegrendszer lassabb kifejlődése. Az ólom és a hiperaktivitás közötti kapcsolat már régóta ismert. Egy amerikai tanulmány azt mutatta, hogy minél magasabb a gyerek hajában az ólomkoncentráció, annál alacsonyabb volt a nem verbális IQ (mozaik-összerakás, hibás képek felismerése stb.).
Megelőzés kismamák számára
A terhesség és a szoptatás alatt nagy adagban szedett cink és alga segítségével csökkenthető a méhlepényen keresztül történő higanyátvándorolás, és elősegíthető a vérben keringő higany megkötése és kiválasztása. Ha a vérben csökken a higany mennyisége, akkor a raktárakból is el kell távolítani, méghozzá hagymafélék, koriander és nagy adag alga segítségével. A cink mellett szükséges lehet az E-vitamin, a C-vitamin és más ásványi anyagok adása is.
Az amalgámcserét semmiképp se a tervezett terhesség előtti fél-egy éven belülre ütemezzük! Amíg amalgám van a szánkban, addig használjunk minden nap Amalgamblocker fogkrémet, ami kutatásokkal igazoltan csökkenti a nehézfémek fogtömésből való kioldódását még órákkal a fogmosást követően is.
Ez a második kérdésed a témában, és a harmadik válaszom. Meddig fosz még siránkozni? Menj el egy normális fogorvoshoz, aki ad érzéstelenítőt, és kezel. Nem igaz, hogy nem adhat. Egyrészt mert a babára nem káros a helyi érzéstelenítés, másrészt más fogorvosok gond nélkül használják, és még nem születtek tömegesen háromfülű, idióta kisbabák emiatt.
Szóval vagy elmégy most és megcsináltatod, vagy nem alszol hat hétig. Te döntesz, de ne várd, hogy sajnáljalak, ha a hathetes fájdalmat választod.
Adhat érzéstelenítőt.
Én is tegnap voltam fogdokinál, nekem is gyökérkezelni kell, már el is kezdte a folyamatot.
Igaz, én 25 hetes vagyok, de azt mondta a dokim, hogy bármikor beadhatja a helyi érzéstelenítést, sőt kell is, mert a magzatnak sokkal többet árt a félelem és a fájdalom okozta stressz, mint az érzéstelenítő!
Engem meggyőzött. :)
Nem hülye doki, olvass utána! :) www.hnh.hu (Én a fiatalabbhoz járok.)
Szia!
Frissen szerzett élményemet mesélem el:
a héten leszek nyolc hetes kismami. ma reggel voltam a fogorvosnál, mert fájt a fogam. megkérdezte kérek e érzéstelenítőt. én néztem rá hülyén, hogy: méééééééért, hát lehet??? :-DD erre ő: naná hogy lehet. egyedül a gyulladáscsökkentővel kell vigyázni! Szóval mire felocsúdtam ,megszúrt vagy három helyen, aztán két fogamat tömte, egyet meg a szélén tette rendbe a kezdődő romlást...ja, egymás mellett volt persze ez a három fog! Ajánlotta az ELMEX fogkrémet mert az nagyobb Fluorid tartalmú, de azt is mondta hogy csak tévhit hogy a terhesség miatt romlana a fog. a nassolnivalók miatt romlik! :-)
tehát irány egy másik doki :-)
jó éjt
szóval adnak érzéstelenítőt! de ezt már írták mások is. jövőhéten is megyek, akkor a régi tömések tetejét tömi át!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!