Változhat ilyen módon toxoplazma ismételt vizsgálat eredménye?
Az első vizsgálat eredménye: IgG: 94,6; Igm: negatív
Második vizsgálat eredménye: IgG: 160; Igm: negatív, IgA: negatív
Annyit még hozzátennék, hogy egy hónap különbséggel lett elvégezve és két különböző laborban csinálták. Szerintetek? Segítsetek!!!
Félreértettél!
Nekem ez a két eredmény jött ki. A két vérvétel között 25 nap telt el. Ha friss lenne a fertőzés, akkor a többi érték nem pozitív lenne?
Lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett, de nem értem, miben...
lett egy vizsgálatod, ami negatív, azaz nincs benned ellenanyag a toxoplazma ellen, igaz? Aztán 25 nappal később, egy másik laborban lett még egy vizsgálatod, ami szerint még mindig nincs toxoplazma-ellenanyag a véredben. Így van?
Azaz mindkét vizsgálat szerint még nem fertőződtél meg és nem estél át a betegségen. Eddig stimmel?
Akkor mi a kérdés?
Gondolom az a kérdés, hogy az IgG miért lett ennyivel nagyobb értékű-mégis negatív eredményű.
Választ nem tudom, de nekem 13-nál "kétes" volt az eredmény, a köv vizsgálatnál pedig a 13-ból 1 lett. Nem értettem, azóta sem értem. Mindegy.
Kérdezz rá az orvosodnál, hogy mi lehet az oka a két szám különbségének.
17.34-es válaszolónak...
Az eredmény alapján már régebben átestem ezen a fertőzésen, ezt igazolja az IgG pozitív érték! Ezért írtam, hogy félreértettél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!