Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányzás terhesség alatt?...

Dohányzás terhesség alatt? Kinek mi fér bele, "jó" - rossz tapasztalatok, vagy esetleg teljesen ellene vagy, undorítónak találod? Minden vélemény érdekel.

Figyelt kérdés

2015. márc. 19. 15:04
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
sajnos vannak ennél sokkal rosszabbak.valahol igazat tudok adni ,de mélyen elítélni valakit ,nekem az nem itt kezdödik.persze a mennyiség még mindig fontos ,de láttam olyat is aki (ameddig tehette ,nem volt látványos a terhesség) hétvégente leitta magát ,esetleg mást is fogyasztott.na ez már tényleg érdekes egy hozzáállás.
2015. márc. 19. 15:56
 12/23 A kérdező kommentje:
a sors fintora egyébként ,hogy az ilyen nök adnak életet egészséges gyermeknek ,aki meg mindent megtenne ,az teherbe sem tud esni.érdekelt a téma ,sokat olvastam pl heroinista kismamákról ,akik nyugtatókra "álltak át" ,de ilyeneknél persze a dohányzás meg némi alkohol teljesen alap.
2015. márc. 19. 16:00
 13/23 anonim ***** válasza:
72%

Nehéz leszokni de minél előbb annál jobb. Én cigiztem. Mikor próbálkoztunk azonnal negyedére csökkentettem a cigit és mire a teszt pozi lett napi 1-2 szalnal jártam és el is hagytam pár nap alatt azt is. Meg lehet csinálni. Csak gondolj arra hogy felelősségel tartozol a gyermeked iránt és nem lesz kedved cigizni. Cigizes közben a baba fullad. Szen-doixid és szén-monoxid a te vereddel eljut a babahoz. Akármi történhet a verkeringesevel emiatt. Aztán kisebb súllyal születhet, koraszülést vagy vetélést okozhat és sajnos légzőszervi betegséggel is születhet a baba. A méhlepény lesz felelős a baba oxigén ellatottsagaert ami egy összetett errendszerbol áll ahol a cigi szűkíti az ereket. Gondolj ezekre egy cigi előtt és igy sok ember köztünk engem is nem gyújt rá utána.

Egyébként a kérdésedre válaszolva a társadalom általában elítéli a dohányzó illetve ivo kismamákat.

Én úgy gondolom ha kemény cigis vagy inkább nikotin tapaszt használj az elején mert az elvonás orult stresszt okoz ami szintén nem jó de még mindig jobb a dohányzásnál.

2015. márc. 19. 16:51
 14/23 anonim ***** válasza:
Én jelenleg terhes vagyok kb 2-3 hetente elszívok egy szál cigit mert annyira hiányzik. Most is kb majd megőrülök egy cigiért de nem gyújtok rá.. Sógornőm végigcigizte a terhességét de nem napi 4-5 szálat hanem rendesen 15-20 szálat.a babájának nem lett baja normál súllyal született és normál súlyú most is
2015. márc. 19. 16:56
 15/23 A kérdező kommentje:
nos igen ,általában én is ezt hallom ,hogy problémamentes a dolog.de belegondolok ,hogy bármi gond lenne (ki tudja mitöl ,nem feltétlen a cigitöl),és én meg dohányoztam,hát...az az igazság hogy ez nagyon zsákbamacska .sose tudhatod ,aztán nehéz azzal a tudattal élni ,hogy nem tettél meg mindent ,söt....
2015. márc. 19. 21:29
 16/23 A kérdező kommentje:
amúgy meg nem ítélem el tényleg ,de lássuk be nem szép dolog.és nem is hiszem ,hogy alkalmi dohányzástól probléma lehet ,persze hasznos sosem lesz ,de a napi 5-10 szál baromi sok (még nem kismama nöknek is szerintem)
2015. márc. 19. 21:32
 17/23 anonim ***** válasza:
13-as vagyok, most ezt miért pontoztátok le? Csak kiváncsi vagyok.
2015. márc. 19. 21:47
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

En teljesen elitelem, pedig dohanyzom.

A terhessegem elott 10 evet dohanyoztam, napi 1 doboz cigit szivtam, a baba pedig tabletta mellett fogant.

Bevallom, sokat agyaltunk, hogy megtartsuk-e, mert akkor meg nem eltunk egyutt a parommal es nem volt semmink. 2 honapig ment az osztas-szorzas, hogy mi lesz velunk stb, addig is mar kevesebbet szivtam, de ahogy eldontottuk, hogy bevallaljuk, utana teljesen letettem es egy slukkot sem szivtam egeszen a kicsi 1,5 eves koraig.

Utana kocabagos lettem, csak alkalmakkor cigiztem, majd jott a kisebbik gyerek es ujabb 2 evig megint nem gyujtottam ra.

Most mar 8 eves a nagy, makkegeszseges iskolas.

Arra sem vagyok buszke, hogy a terhessegem elso 3 honapjaban dohanyoztam vele, de azt meg vegkepp nem bocsatanam meg magamnak, ha barmi olyan baja lett volna, ami akar csak egy kicsit is osszefuggesbe hozhato a cigivel...

Erre a sors fintora, hogy a hugom most terhes es nem kepes letenni a cigit, pedig mar 20 hetes... Szerinte az orvos is tamogatja, mert allitolag az elvonasi tunetek okozta idegeskedes tobbet art, mint a dohanyzas.

Pedig tudatosan terveztek a babat, sot par honapja meg azon aggodott, hogy miert nem esik mar teherbe, amikor mar 2 eve nem szed tablettat...😞

2015. márc. 19. 21:53
 19/23 A kérdező kommentje:
én nem pontozok le senkit ,zöld kezet nyomtam mindenki válaszára.na de viszont szerintem az ,hogy valaki az orvos támogat ,hogy dohányozzon ...ne haragudj de ez szerintem kamu.meg a saját lelkiismeretének a nyugtatására jó ,hogy ilyen dolgokat kreál ,na persze ,végén még azt mondja ,hogy hasznos.egyszer valaki kitalálta ezt a stressz károsabb dumát és azóta minden dohányos kismama ezt szajkózza.érdekes hogy csak ök ,kivülálló nem .
2015. márc. 19. 22:25
 20/23 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Én is ezt mondtam neki, hogy ez önámítás és legyen már végre esze és tegye le végleg azt a rohadt cigit!

De nem képes leszokni, ráadásul azt a gagyi töltöttet szívják (mert persze a férje támogatja ebben, mármint ráhagyja).

Párszor már összevesztünk miatta, én nagyon fel tudom húzni magam ezen, hogy ha egy nő gyereket AKAR, akkor miért nem képes annyit megtenni, hogy leteszi a cigit????

Én nem terveztem akkor gyereket, mégis képes voltam rá! Persze, most már örülök, hogy vannak, de akkor még nem voltak betervezve :)

2015. márc. 20. 06:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!