Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem kell sietnem orvoshoz...

Nem kell sietnem orvoshoz pozitív teszt után, ugye?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A múlthéten időn túli halvány két csík lett kétszer is(2 naponta) Tegnap elég hamar lett a + eredmény!Olvastam,hogy 8-10 hétnél ráérek orvoshoz menni!A gondom az,hogy a lakcímemhez tartozó orvos nem itt van a közelben és most intézek itteni címet(remélem sikerül),Szabadságra is két hét múlva megyek.

majdnem 6 hetes lehetek

2015. márc. 17. 13:38
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia!előszöris gratula!és ráérsz akkor menni ha nincs panaszod,de akár még a 7-8 hetet is megvárhatod egész nyugodtan mert akkor már biztosabb az eredmény.Én is most voltam először 7 hetesen és már volt szívhang.)
2015. márc. 17. 13:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Azt mondják, nem kell sietni. Én megyek, 5 hetesen mentem az elsővel is. Számomra az is fontos információ, hogy méhen belül van, ráadásul mint kiderült, progi pótlásra is szükségem volt. Most teszteltem pozitívat, jövő hétre kértem időpontot újra, nekem így megnyugtató.
2015. márc. 17. 13:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!Én is Gratulálok Nektek!
2015. márc. 17. 13:43
 4/10 anonim ***** válasza:
9 hetesen voltam először mind a kettőnél. Semmiről nem maradtam le, és szerencsére panaszom sem volt. :)
2015. márc. 17. 13:45
 5/10 anonim ***** válasza:

Nekem az orvosom mondta (pedig fizetős magánorvos, mondhatni maga ellen beszélt), hogy rögtön a pozitív teszt után is mehetek, de nem sok értelme van.

Szívhangot bizonyossággal a 8. hét körül lát, addig meg akár vetélés is történhet. Mehettem volna kétszer is, ő nyitva hagyta a lehetőséget, de egyszerűbb volt így, hogy a 8. héten mentem. Megnézte a petezsák alakját és a szívhangot, aztán kiállította a papírt, hogy élő, egészséges terhesség.

2015. márc. 17. 13:58
 6/10 anonim ***** válasza:
76%

"Szívhangot bizonyossággal a 8. hét körül lát, addig meg akár vetélés is történhet."

Igen, és ha időben látja, hogy gond van, néhány esetben a vetélés megelőzhető, csak ugye minek gyűjtené a problémás eseteket, ha nem muszáj? Az ilyen hozzáállású első dokim mondta azt a vetélésemre, hogy "van ilyen". Jah, van, nemtörődöm, lusta orvos is van. Érdekes, a második tudott rendesen dolgozni és időben észrevenni a bajt! De ő nem is mondta azt, hogy ne menjek korán. Czeizel Endre is folyamatosan hangsúlyozza a korai terhesgondozás fontosságát. Okkal.

2015. márc. 17. 14:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia, először is gratulálok!:) Én 5+3 naposan voltam nőgyógyásznál, de azért ilyen korán, mert amikor bejelentkeztem dokihoz, még nem tudtam, hogy babát várok.:)

Nem bántam meg, mert így megnyugtatott a doki, hogy mindent rendben talál, de persze még szívhang nem volt. Viszont láthattam a petezsákot és a pici kis Pöttyöt:) Illetve, azt is mondta, hogy ikerterhességnek indult, ott volt a másik petezsák is, csak sajnos üresen.

Ez utóbbi más szempontokból lehet majd a későbbiekben számomra fontos információ. Mivel a következő időpontot rá 1 hónapra mondta, esélyes, hogy akkor nem is tudná senki megmondani, hogy ikreknek indult a várandósság.

Ez 2,5 hete történt, szóval a köv. időpontig és szívhangig nekem is várnom kell. De alapvetően én is azt gondolom, hogy ha jól érzed magad, nem kell sietni. Az baba, akinek meg kell maradni, megmarad;-)

2015. márc. 17. 14:57
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
6-os. Rengeteg vetélés történik attól függetlenül, hogy hamarabb mennek-e vagy sem. Nem feltétlen láthat olyat a 6. héten az orvos amiből következtethet a 8. héten egy vetélésre. Nem minden esetben az orvost kell hibáztatni. Sajnos ha egy baba elmegy annak oka van /fejlődési, genetikai, stb/. :(
2015. márc. 17. 16:16
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Gratulálok mindenkinek :)

2015. márc. 18. 10:45
 10/10 A kérdező kommentje:

Szerdán voltam az orvosnál :) 7 hetes :)

Másnap meg mehettem vissza valami rizikóbesorolásos igazolásért :/

2015. ápr. 4. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!