Nem kell sietnem orvoshoz pozitív teszt után, ugye?
Sziasztok!
A múlthéten időn túli halvány két csík lett kétszer is(2 naponta) Tegnap elég hamar lett a + eredmény!Olvastam,hogy 8-10 hétnél ráérek orvoshoz menni!A gondom az,hogy a lakcímemhez tartozó orvos nem itt van a közelben és most intézek itteni címet(remélem sikerül),Szabadságra is két hét múlva megyek.
majdnem 6 hetes lehetek
Nekem az orvosom mondta (pedig fizetős magánorvos, mondhatni maga ellen beszélt), hogy rögtön a pozitív teszt után is mehetek, de nem sok értelme van.
Szívhangot bizonyossággal a 8. hét körül lát, addig meg akár vetélés is történhet. Mehettem volna kétszer is, ő nyitva hagyta a lehetőséget, de egyszerűbb volt így, hogy a 8. héten mentem. Megnézte a petezsák alakját és a szívhangot, aztán kiállította a papírt, hogy élő, egészséges terhesség.
"Szívhangot bizonyossággal a 8. hét körül lát, addig meg akár vetélés is történhet."
Igen, és ha időben látja, hogy gond van, néhány esetben a vetélés megelőzhető, csak ugye minek gyűjtené a problémás eseteket, ha nem muszáj? Az ilyen hozzáállású első dokim mondta azt a vetélésemre, hogy "van ilyen". Jah, van, nemtörődöm, lusta orvos is van. Érdekes, a második tudott rendesen dolgozni és időben észrevenni a bajt! De ő nem is mondta azt, hogy ne menjek korán. Czeizel Endre is folyamatosan hangsúlyozza a korai terhesgondozás fontosságát. Okkal.
Szia, először is gratulálok!:) Én 5+3 naposan voltam nőgyógyásznál, de azért ilyen korán, mert amikor bejelentkeztem dokihoz, még nem tudtam, hogy babát várok.:)
Nem bántam meg, mert így megnyugtatott a doki, hogy mindent rendben talál, de persze még szívhang nem volt. Viszont láthattam a petezsákot és a pici kis Pöttyöt:) Illetve, azt is mondta, hogy ikerterhességnek indult, ott volt a másik petezsák is, csak sajnos üresen.
Ez utóbbi más szempontokból lehet majd a későbbiekben számomra fontos információ. Mivel a következő időpontot rá 1 hónapra mondta, esélyes, hogy akkor nem is tudná senki megmondani, hogy ikreknek indult a várandósság.
Ez 2,5 hete történt, szóval a köv. időpontig és szívhangig nekem is várnom kell. De alapvetően én is azt gondolom, hogy ha jól érzed magad, nem kell sietni. Az baba, akinek meg kell maradni, megmarad;-)
Köszönöm a válaszokat!
Gratulálok mindenkinek :)
Szerdán voltam az orvosnál :) 7 hetes :)
Másnap meg mehettem vissza valami rizikóbesorolásos igazolásért :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!