Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez ekkora bűn (kombinált teszt)?

Ez ekkora bűn (kombinált teszt)?

Figyelt kérdés

13 hetes vagyok. Uh előtt kérdezte a doki, hogy szeretnék - e kombinált tesztet. Én meg mondtam, hogy nem. Erre csak nagy szemforgások kíséretében elkezdett gépelni vmit.

Tudom, hogy sokan megcsináltatják, de én az első gyerekkel se csináltattam, most se terveztem. Ha ennyire alapvető, akkor miért nem kötelező? Ha meg nem, akkor ez most csak 'divat'?

2015. márc. 16. 15:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

én kisfiam 5 éves volt, vele kötelező volt, ingyenes, senki nem kérdezte, hogy akarom-e, menni kellett. mondjuk az is igaz, hogy kaptam papírt, hogy ezt a nem tudom milyen genetikai cég támogatta. szerintem pont azért lett fizetős, mert ezt azért szinte mindenki megcsináltatja. de mivel te döntöd el, a doki ne forgassa a szemét... vagy még a 12. hét előtt mondja el, hogy miért jó ha megcsináltatod!

egyébként mennyibe kerül? érdekelne... :)

2015. márc. 16. 16:36
 12/17 anonim ***** válasza:
Majdnem mindenki csináltat azért lepődött meg. Persze nem divat csak a legtöbb kismami megnyugszik ha látja az eredményeket. Ez sem 100%-os persze viszont lényegesen jobban jósolja az esetleges betegséget mint az aki nem csinaltatja meg és sima UH-ra hagyatkozik. Persze vannak kismamák akik úgy gondolják hogy a baba egészséges lesz és nem kell ez a vizsgálat.. Mindenkinek szíve joga eldönteni.
2015. márc. 16. 17:06
 13/17 anonim ***** válasza:

A kombinált teszt nemcsak egy arányszám. Egy nagyon részletes ultrahangból (kb. fél órás) és egy vérvételből áll.

A doki az ultrahangon mindent megnéz, amit egy egy 12 hetes babán meg lehet. Látta az egyes szervekben futó ereket, kamrákat, ellenőrizte, h a köldökzsinórban megvan-e a 3 ér. Valóban, kap az ember egy arányszámot a végén, de a lényeg nem ez, hanem az, h egy nagyon fejlett géppel végezték, alapos volt a vizsgálat és részletes és ez azért jobban megnyugtatja az embert, mint a kórházi 2 perces 12. heti genetikai uh, ahol még a kérdéseidet sem teheted fel, mert még fel sem húztad a nadrágod, már bent van a következő kismama.

De hát mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja.

2015. márc. 16. 17:12
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem kell általánosítani. Nem minden kórházi, TB finanszírozott 12. heti ultrahang 2 perces. Ahol én voltam, ott 20 perc volt, mindent megnéztek, mindent elmagyaráztak, minden kérdésre válaszoltak, én pedig egy hatalmas plazmatévén követhettem.
2015. márc. 16. 18:48
 15/17 anonim ***** válasza:
Kicsit utána kutakodtam. 32 Down-osból 8-nál volt UH-os eltérés.......
2015. márc. 17. 12:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Pont Ennyit ér a genetikai uh magában vérvétel nélkül :/
2015. márc. 17. 13:17
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem csináltattam, így is, úgy is az én kisbabám.
2015. márc. 17. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!