Ez ekkora bűn (kombinált teszt)?
13 hetes vagyok. Uh előtt kérdezte a doki, hogy szeretnék - e kombinált tesztet. Én meg mondtam, hogy nem. Erre csak nagy szemforgások kíséretében elkezdett gépelni vmit.
Tudom, hogy sokan megcsináltatják, de én az első gyerekkel se csináltattam, most se terveztem. Ha ennyire alapvető, akkor miért nem kötelező? Ha meg nem, akkor ez most csak 'divat'?
én kisfiam 5 éves volt, vele kötelező volt, ingyenes, senki nem kérdezte, hogy akarom-e, menni kellett. mondjuk az is igaz, hogy kaptam papírt, hogy ezt a nem tudom milyen genetikai cég támogatta. szerintem pont azért lett fizetős, mert ezt azért szinte mindenki megcsináltatja. de mivel te döntöd el, a doki ne forgassa a szemét... vagy még a 12. hét előtt mondja el, hogy miért jó ha megcsináltatod!
egyébként mennyibe kerül? érdekelne... :)
A kombinált teszt nemcsak egy arányszám. Egy nagyon részletes ultrahangból (kb. fél órás) és egy vérvételből áll.
A doki az ultrahangon mindent megnéz, amit egy egy 12 hetes babán meg lehet. Látta az egyes szervekben futó ereket, kamrákat, ellenőrizte, h a köldökzsinórban megvan-e a 3 ér. Valóban, kap az ember egy arányszámot a végén, de a lényeg nem ez, hanem az, h egy nagyon fejlett géppel végezték, alapos volt a vizsgálat és részletes és ez azért jobban megnyugtatja az embert, mint a kórházi 2 perces 12. heti genetikai uh, ahol még a kérdéseidet sem teheted fel, mert még fel sem húztad a nadrágod, már bent van a következő kismama.
De hát mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!