Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismama ruhát mikor időszerű...

Kismama ruhát mikor időszerű venni és mennyit?

Figyelt kérdés

Most jutottam el oda, hogy be kellett szereznem néhány "nagyobb" ruhát. Egy nadrágot, és két felsőt vettem, plussz egy melltartót (5 számot ugrott a melltartóméretem, és b-ről e-re! ez normális?????)

Az a kérdésem, hogy hány nadrágot/felsőt praktikus venni, és mikor?

2008. aug. 25. 19:01
1 2
 1/13 anonim válasza:
41%
Nem muszály venni, az egyik farmered derekába varhatsz egy szélesebb gumit, az igazodik a pocakod növéséhez és így nem kell több nadrágot venned, hogy mindig jó legyen.Felsőt meg ha olyat veszel ami bővebb akkor azt se kell mindig mikor nő a hasad, mert belefogsz férni.
2008. aug. 25. 19:09
 2/13 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem érdemes nagyon sok kismama ruhát venni, mert később úgysem tudod hordani. Elég egy-két nadrág, vagy akár szoknya meg négy-öt szép felső, hogyha mész valahova, akkor mégiscsak jól nézz ki. Amúgy meg otthonra jók a hosszú ruhák, meg nagyobb méretű ruhák... nem kifejezetten kismamaruhák. Egy nagyobb méretű póló meg rövidnaci bőven megfelel arra, hogy takaríts, főzőcskézz. Ja és akkor vegyél kismama ruhát, ha már kényelmetlen, szűk az előző. Keresztanyám pl a terhessége alatt egy darab kismamaruhát vett, mindenhova abban ment, otthon meg elvolt a férje ruháiban (persze neki jó nagy pocakja van):-D
2008. aug. 25. 19:09
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerre sokat azért sem érdemes venni, mert egyéb méreteid is változhatnak, pl. ha 36-os-ról indultál, és most 36-os kismamanacit veszel, akkor lehet, hogy pár hónap múlva nem lesz jó, mert esetleg hízol kicsit mondjuk a popsira, és a 38-as lenne kényelmes. Szóval, fokozatosság!

Én nem sokat vettem, két nadrágot(egy farmert és egy vékony nyárit) és egy ruhát. Aztán még kaptam pár cuccot barátnőktől, és azzal kihúztam. Nekem a kismamaöv nem vált be, a magas, rugalmas derekú nacik viszont annál inkább! Felsőkből a lefelé bővülő nem kismama cuccok teljesen jók. A kényelmes cipő nagyon fontos. És, ha hűvös volt, bizony én is a férjem polár kardigánját vettem fel. Szerintem nem néztem ki rosszul a terhességem alatt. Nem kell sok cucc szerintem.

2008. aug. 25. 19:21
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia ! Az első trimeszter végétől kezd el igazán nőni a pocak,mert onnantól hagyja el a szeméremcsont vonalát!Addig a haspuffadás miatt lehetnek kényelmetlenek a nacik,én is így voltam.Azért a bizonság kedvéért beszereztem egy ilyen pocós gatyát :) még a 11.héten.Ez olyan "kettőazegyben" lehajthatós pocirésszel,eleinte úgy hordtam.Most meg már szinte kicsinek mondanám...meglátod hamar változnak a méreteid !Éppen ezért kell okosan vásárolni,mert ugyan én is minden nap vennék egyet-egyet (olyan kényelmes és divatos és.....)de ha jobban belegondolok,valószínűleg még egyszer-kétszer lesz rájuk szükségem életem során.A felsők esetében sem kell túlzásba esni..najó,ha valaki megteheti,hát bátran vegyen csak soksok csini ruhát!!!:)Vannak modellek amik kifejezetten jól hordhatók a baba születése után is,ilyenekre érdemesebb befektetni...nálam már két halásznadrág és egy hosszú is van.Ti hol tartatok?:)20 hetes kismama
2008. aug. 25. 19:22
 5/13 anonim ***** válasza:
ÓÓÓ előző vagyok, a méhed hagyja el a szeméremcsont vonalát :)
2008. aug. 25. 19:23
 6/13 A kérdező kommentje:

Koszi! en egy (max ketto) nadragot, es 4 felsőt terveztem (olyat, amit kesobb is hordhatok), melltartóból nem tudom mennyit érdemes (lehet, hogy egy az keves lesz).

Az az egy nadrag amit vettem nagyon jó, szerintem nem kell tobb, felsőből egy elegansabb meg egy hetkoznapi van, de ha harom egymasutani nap megyek valahova, akkor mar keves, szoval ugy gondoltam abbol osszesen negy kene.

az alsonemu meg..3 melltartó lenne az idealis

csak félek, hogy kismamás érzékenységemben tulkoltekezek. marmint ezzel az indokkal. nem vagyok rá hajlamos, csak ez olyan rengetegnek tunik.

sajnos, amikor lefogytam 40 kilót, akkor az osszes nagy ruham elajandekoztam(lehetetlen volt átvarrni, lógótt mind mint a fene), és az osszes ruham éppen jó volt, ez óriási hiba volt.

2008. aug. 25. 19:24
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 3 gatyót vettem: 1 normál farmert, 1 vékony farmert, és 1 len halásznadrágot. Felsőket egyet sem vettem, volt pár olyan felsőm, ami lefelé bővül, és elég hosszú. Azokkal simán kihúztam a nyarat. Itthon pedig a jó kis kényelmes rövidgatyák ( + a párom boxerei) tökéletesen megfeletek egy polóval.

Neked valamivel nehezebb lesz, gondolom a télen fogsz szülni, és így több ruha kell.

Tényleg nem érdemes túlzásokba esni, mert a következő babádat lehet hogy nem is ebben az időszakban fogod várni.

Szép babavárást mindenkinek!

37 hetes kismama

2008. aug. 25. 21:55
 8/13 anonim ***** válasza:
Ja! Melltartót én egyből szoptatósat vettem, gondolva arra, hogy azt később is használom. A simán nagyból meg úgyis kifogyok.
2008. aug. 25. 21:57
 9/13 anonim ***** válasza:

Nekem egy kismama gatyóm van, a többit még hálistennek tudom hordani bandázzsal(terhesövvel), meg 2 db felsőt vettem, a többi még jó rám, voltak hosszabb felsőim, szóval egész jól kihúztam a nyarat.:) Igaz eddig csak a pocim nőtt szóval így könnyebb.:) Bár még csak a 28.hétben vagyok valószinűleg kell majd legalább még 1 vastagabb gatyó meg talán egy pulcsi, bár az is van ami kicsit bővebb volt eddig szóval azzal se fogok túlzásba esni. Meg a gatyót amit vettem én pont abba a hibába estem amit vki írt itt, a 36-os jó volt viszont szerintem a végére majd kicsi lesz, bár ez olyan hogy terhesség után le lehet venni róla azt az anyagot ami hozzá van varrva és aztán csipőgatyának tökéletes lesz.

Melltartót én eddig 1-et vettem, de azt fogok még.

2008. aug. 26. 07:52
 10/13 anonim ***** válasza:

Én viszonylag sokat vettem, aminek az elsődleges oka az volt, hogy nagyon olcsón sikerült beszereznem mindent. Külföldön élek és "használtan" rendelgettem egy aukciós oldalról, azért raktam idézőjelet, mert a ruhák 60%-a nem volt hordva, árcimkéstől jöttek. Itt az emberek nem igazán spórolnak és nem sajnálják a pénzt feleslegesen szórni, gondolom sok cuccot felpróbálás nélkül vettek meg, vagy otthon döbbentek rá, hogy mégsem tetszik. Azért is volt nekem jobb a rendelés, mert elég magas vagyok, híztam ugyan tíz kilót, de még itt így is a vékony kategóriába tartozom, szóval boltban nem is találtam nadrágot. (Olcsó alatt azt értem, hogy vadonatúj Next terhesfarmert, ami jól is néz ki átszámítva 3000 forintért kaptam meg, de a többi nadrág sem volt ettől drágább). Kb 18. héttől hordom a terhesgatyókat, addig én a régi nadrágokat hordtam úgy, hogy a slicchez bevarrattam egy rugalmas pamutot (olyan anyagot, amit például a pulóverek ujjára és aljára tesznek), még ma is hordok ezek közül párat. A pocakomnál mindig a megfelelő méretre tágul, szülés után pedig csak kibontom a varrást és ismét él a cipzár rajta.

Felsőből is elég sokat szereztem be, mert előtte szinte csak rövid felsőket és szűkített blúzokat hordtam, a munka miatt pedig változatosan kell öltözködnöm, szóval nekem nem volt elég 3-4 darab. Ezeknek egy része csak hosszabb és mell alatt húzott nem-terhes felső (szerencse, hogy mostanában ebből rengeteg van), a többit pedig szintén rendelgettem nevetséges árakon. Úgy tervezem, hogy szülés után a terhesnadrágokon kívül mindent tudok majd hordani, mert a legtöbbje csinos és pocak nélkül nem is tűnne kismama felsőnek. Bár mi tervezzük a testvérkét is 2-3 éven belül, szóval fogom még használni, ha minden jól megy. A hidegebb időbe épp belecsúszik a terhességem utolsó néhány hete, egyenlőre fogalmam sincs, hogy azt majd hogy oldom meg, mert csak azért kabátot nem szeretnék venni.

A melltartókat eddig kétszer kellett cserélnem, mert nagyon gyorsan nő a mellem, egy-egy feketére és fehérre szükségem volt a felsők miatt, de most nagyon olcsót kerestem csak, mert valószínűleg hamarosan ismét cserélnem kell. Én 27. hétben vagyok, nem hiszem, hogy a felsőket kinőném, mert igyekeztem olyan szabásúakat venni, amelyek végig jók és alkalmazkodnak a növekedő pocakhoz, abban is bízok, hogy a nadrágok végig jók lesznek, mert azok is olyanok, hogy ha a fenekem és a combom hízna, akkor is beleférnék, mert nem teljesen szűkek.

Én azt tanácsolom, hogy apránként vedd meg és ne akarj mindent beszereznek a 20. hét előtt, mert nekem 18-23. hét között volt egy hatalmas növekedésem, amikor a súlyom is ugrott és a pocakom is hatalmasat nőtt, ezért meglehet, hogy valóban kinövöd a 20. hét előtt megvásárolt nadrágot a 30. hét után.

Ha nem olyan a munkád, ami megkövetelné, hogy minden nap változatosan öltözködj, akkor szerintem két-három nadrág bőven elég, ha valahogy tudod használni a régi nadrágokat, akár bandázzsal, akkor még ennyi sem kell. Inkább felsőből vegyél többet, mert úgy is azt figyeli meg mindenki jobban, annak kell jobban alkalmazkodnia ahhoz, hogy most elegánsan vagy sportosan öltöztél fel. Például az emberek nagy részének szerintem nem is tűnne fel, hogy egész héten ugyanabban a nadrágban vagy, vagy kettőt váltogatsz huzamosabb ideig, míg az, hogy ugyanaz a felső van rajtad háromszor egy héten már feltűnő lehet.

2008. aug. 26. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!