Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nektek bejöttek a terhességi,...

Nektek bejöttek a terhességi, szülési babonák és hiedelmek?

Figyelt kérdés

2015. márc. 12. 20:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Csúcsos pocakom volt és egyszersem hànytam az gyomrom mindig égett és született egy szinte kopasz kislányom :)
2015. jún. 20. 20:22
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem voltam rosszul, nem kívántam/utáltam semmit jobban, az utolsó héten volt csak gyomorégésem egy jó kis paradicsomos kajától, a pocakom elég kerekre sikeredett. A baba pedig fiú lett.
2015. jún. 20. 20:54
 13/21 anonim ***** válasza:
Van az a babona, hogy ha valami történik az anyukával a terhesség alatt - pl égési sérülés - akkor a babának s ugyanott lesz sebe. A nyolcadik hónapban krumplisütés közben felcsapott az olaj, és lett két égésnyom a pocakomon, a kisfiamon viszont semmi, szóval nem jött be.
2015. jún. 20. 21:41
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Hú, ha ez a sebesülős dolog tényleg igaz lenne, akkor szegény fiacskám úgy nézett volna ki, mint akit összevertek :D Én egyszerűen önveszélyes vagyok, számtalanszor égettem meg magam forró olajjal, vágtam meg az ujjaimat késsel, valahol mindig voltak éppen kék-zöld foltjaim, mert úgy közlekedek, mint a tank, de a fiamon ennek semmi nyoma nem volt :)
2015. jún. 21. 08:22
 15/21 anonim ***** válasza:
Hát nálam se nagyon jött be. Van egy lányom és egy fiam. A hasam pont fordítottja volt, lányomnál csúcsos, fiamnál kerek. Lányommal kicsit rosszabbul voltam, de egyiknél se voltak olyan nagy rosszulléteim. Mindkettő kopaszan született, pedig rettenetesen égett a gyomrom mindkétszer, Talán annyi igaz, hogy lányommal inkább az édeset, fiamnál meg a savanyút kívántam. Egyik gyereken se látszódnak balesetek nyomai, lányommal 8 hónapos terhesen festettük a szobáját és takarítás közben elcsúsztam egy vízfolton. Szerencsére semmi baj nem lett és nem is látszik rajta. Fiamnál meg lányom a fogzás közepén tartott, elég sok helyen megharapott többször is, főként akkor csinálta, mielőtt dokihoz mentem volna szóval jól beégetett. Semmi nyoma nem látszik fiamon.
2015. jún. 21. 10:58
 16/21 anonim ***** válasza:
Sokat hànytam kerek volt a pocakom égett a gyomrom rengeteg édességet ettem,35.héttől teljesen lent volt a hasam és mégis időre született egy tök kopasz kisfiam. Egyedül az inga jósolt fiút.
2015. aug. 13. 12:29
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálam nem. 4 gyereket hordtam ki, 3 fiú, 1 lány, 4 eseménytelen terhességem és problémamentes szülésem volt.

Ami viszont bejött: a szomszéd idős néni mind a 4-szer megmondta, hogy fiam lesz-e vagy lányom. más még nem is látta, hogy babát várok, ő meg már jött, hogy "Katikám, neked fiad lesz". Én meg csak néztem rá, hogy hát ezt meg honnét tudja? Még csak a szűk család tudta akkor, hogy babát várok.

Mind a 4-sze jót jósolt, de nemcsak nekem, mindenkinek megmondta előre a néni a baba nemét.

2015. aug. 13. 12:52
 18/21 anonim ***** válasza:

Se a naptáros dolgok, se az asztrológiai dolgok, de a Czeizel-féle nemre vonatkozó sem, a világon semmi nem jött be, csak az inga. :)

Talán annyi volt a babonák közül, hogy égett a gyomrom, és volt haja mindkettőnek. De csak kicsi, szóval nem nevezném őket hajasbabáknak.

2015. aug. 13. 12:53
 19/21 anonim ***** válasza:

Semennyire nem voltam rosszul, tök jól éreztem magam. És fiú lett. Szóval ez bejött.

De 3 nappal a kiírt dátum előtt született, szóval nem volt lusta. Úgyhogy ez nem jött be.

Más hirtelen nem jut eszembe, mert semennyire nem vagyok babonás.

2015. aug. 13. 13:12
 20/21 anonim ***** válasza:
hát én csak a netes kalkulációkat(kínai naptár, fogamzás naptár és társaik) néztem, vagy 15-öt, egytől egyig lányt mondtak(amit el se tudtam képzelni), hát fiú lett
2016. jan. 11. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!