Szerintetek milyen válaszok vannak többségben, jó vagy rossz indulatú? Estleg segítő szándékú, csak én értem félre legtöbbjüket?
Csak egy példát írok:
A kérdező kismama,terhességével kapcsolatban szeretne valamit megtudni.A válasz nagyon sok esetben már a vetélésre is kitér,szinte ijesztő!
Miért kell riogatni a kismamákat az olyan válaszolóknak,akik olyat írnak,hogy "16 hétben meghalt a pocakomban a baba",ha görcsöl a kérdező akkor az tuti vetélés,meg "halva szültem" stb.
Tudom sajnos vannak ilyen rémtörténetek,nagyon sajnálom akivel ilyesmi megtörténik,de mégis belegondolhatnának,hogy toleránsabban válaszoljanak.
Néha úgy érzem,itt ezen az oldalon mindenki csak a legrosszabb lehetőségre gondol,az alapján válaszol.
Szerintetek igazam van kismama társak?
Maximálisan egyetértek. A feltett kérdéseim között a mai napig van olyan, ahol csak az első 3 választ olvastam el. Utána még jött 5, de azok ott vannak olvasatlanul, mert az első háromtól teljesen kibuktam. Pont az, amit írtál. Nem a kérdésre jött a válasz, hanem a riogatás, ijesztgetés. Pedig állítólag ilyenkor kell a nyugi.
Nekem is volt vérzésem, barna folyásom, leírom mindenkinek aki kérdi, hogy mit csináljon, de nem mesélem el, hogy az unokatesóm szomszédja nagynénjének a szomszédasszonyának a féltestvére pont olyan vérzéstől vetélt el, amilyet a kérdező leírt.
Tök jó, amikor ezt az oldalt tapasztalatcserére használjuk: kinek mikor indult meg az előteje, kinek hány hetesen mozdult meg a babája, melyik kórházba mit kell vinni a szülőszobára stb. Vagy amikor biztatjuk egymást, hogy nagyon sok nőnek született egészséges babája, pedig az első trimeszterben barnázott, vérzett.
Én azon szoktam kiakadni, amikor valaki olyan kérdéseket tesz fel itt, amiket az orvosának kellett volna egy órával a kérdés kiírása előtt, amikor a rendelőjében járt. Megkapja az UH leletet, és itt kezd el rémüldözni, hogy nem túl kicsi-e a baba. Szabad-e szexelni, ha koraterhességben barnázik. (Speciel ez a nő mindenkit durván legorombított, aki orvoshoz küldte.) Milyen gyógyszert szedjen lázra/hüvelygombára/kutyaharapásra. Itt nagyon nehéz megállni (néha nem is sikerül), hogy az ember el ne veszítse a türelmét és ne legyen goromba. Mert néha az kell, hogy az illető vegye végre komolyan a dolgot, és forduljon orvoshoz.
Sziasztok!
Jaj nem!
Nem azokra a kérdésekre gondolok,amikor a kérdező tényleg bajban van,ne adj isten ömlik belőle a vér vagy a falat kaparja a görcsöktől! Nem félreértettetek:)
Hanem szimplán kérdez valamit egy "kisterhes",és azonnal olyan válaszok érkeznek,hogy húúú a vetélés is így indul stb,aztán jön a halvaszülés,egyéb rémisztő diagnózisok.
Ezt nem értem....
Sajnos nagyon sok rosszindulatú hozzászólás van. És még több olyan aki lenézi a kérdezőt. Pedig tudtommal azért van ez az oldal, hogy mindenki megkérdezhesse amire kíváncsi, és esetlegesen nem meri máshol megkérdezni.
Ha valaki viszont azt kérdezi, hogy x hetesen miért vérzik...akkor egyetértek azokkal akik azt javasolják, hogy azonnal menjen orvoshoz. DE: mindent normális "hangnemben" kellene közölni!
Mások meg leintik a kisterhest, hogty ő is barnázott, mégis... Igen. Sokan barnáznak, mégis egészséges babájuk születik. De a kisterhesnek tudnia KELL, hogy ebből baj is lehet, ha nem fordul azonnal orvoshoz. A vetélésnek tényleg ez az egyik első tünete.
Vannak, akik fölöslegesen paráznak azon, hogy 8 hetsen miért nincs hányingerük vagy miért múlt el a cicifájásuk, nincs-e baja a babának. És ilyenkor tényleg megnyugtatás kell, hogy nincs baja, örüljön, hogy elmúltak a tünetek és jobban érezheti magát végre. de van, amikor szembesíteni kell a kismamát azzal, hogy milyen következmlnyei lehetnek, ha egy tünetet nem vesz komolyan, és nem cselekszik azonnal.
Szerintem.
Sziasztok Lányok!
Mindenkinek köszönöm a válaszát,annak is iagza van aki azt írta,hogy nem kell riogatni a kismamákat és annak is igaza van aki pedíg azt,hogy igenis őszintén el kell mondani dolgokat,mert nem kalitkában,rózsaszín felhőcskével körülvéve kell élnie egy kismaminak.
Mindenkinek igaza volt.
Nem akarok most sem linkelni semmit,de pont ma reggeli kérdésnél is már a legelső válasz a vetélés volt...Holott a kérdező kismama nem erről kérdez...
ÁÁÁ úgysem változnak meg egyes válaszolók.
Igen kerülnöm kéne ezt az oldalt amíg meg nem szülök,hogy ne idegesítsem magam feleslegesen,de nehéz megtenni mert akarva akaratlanul is benézek a teherbeesés-terhesség topikokba:S :S
Mégegyszer köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!