Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes kismama vagyok és...

12 hetes kismama vagyok és már most vérszegény vagyok, Neo-Fero Folgammát írt az orvos, viszont nagyon nem jó a gyomromnak, rosszul vagyok tőle, mivel pótolhatnám?

Figyelt kérdés
2015. márc. 11. 08:18
 1/9 anonim ***** válasza:
nekem reggel este kellett vasat szednem, én a béres vasat vettem. mellé szedhetsz c-vitamint az segíti a felszívódást.ne magnéziummal vedd be,vagy amiben van,mert az meg gátolja
2015. márc. 11. 08:19
 2/9 anonim ***** válasza:

Bármilyen vas+C vitamin. Dm-nek is vannak saját márkás termékei.

Illetve B vitamin sor, a B12 fontos, de mellé a többi is.

Én csak B12-t szedek nagydózisban, vasat nem, de B12-t és B vitaminsort mellé évek óta.

Már nem minden nap, csak időszakosan és nekem meg pont azt mondja a védőnő és az orvos is, hogy ritka jó a vérkép, ilyet nem szoktak látni, terhességben vérszegénység jellemző nem az ilyen vérkép. Szerintem a B1-B12 t is pótold.

2015. márc. 11. 08:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Menj vissza az orvoshoz, hoyg írjon fel másik készítményt, ha ezt nem birod.

A szabadon kapható szerek nem sokat érnek, mert nincs bennük elég vas.

2015. márc. 11. 08:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Esetleg irass ki maltofer fol ragotablettat. Finom es jooooo!:)
2015. márc. 11. 08:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Esetleg vörösáfonyalé, céklalé mehetne! És kérdezd meg a dokid, barátnőmnek "kiírta" a heti 2-3x-i egy deci jó minőségű vörösbort vérszegénységre.
2015. márc. 11. 09:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Írass fel Maltofer Fol-t! Szerintem tök jó!
2015. márc. 11. 09:43
 7/9 anonim ***** válasza:

Én 10 hetes vagyok, doki múlthéten döbbenten közölte velem, hogy húha milyen vérszegény vagyok.... Kb. úgy viselkedett,mintha én lennék az egyetlen vérszegény a vilàgban. Nekem Flordixot kell szednem, naponta kettőt. A reggelit éhgyomorral kell bevenni, kb. rà 1 óràra reggelizni és utàna a magnéziumot bevenni. Soha nem egy időben a kettőt.

Én baromi rosszúl voltam tőle az első 2 nap, de mostmàr fel sem tűnik,ha beveszem. Lehet neked is kell pàr nap,hogy hozzàszokj.

2015. márc. 11. 09:43
 8/9 anonim ***** válasza:
én is az vagyok a dokim szerint :) nekem sorbifert írt fel és vörösáfonyát eszek :)
2015. márc. 11. 13:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Pont ma vettem vasat a páromnak és azt hittem rosszul leszek. 14 tasak 3 ezer Forint, oké. A baj az, hogy egy tasak 5 mg vasat tartalmaz!! 14 mg-ra van szükség nekünk meg vagy 20 mg terhesség esetén. Inkább irass fel másikat az orvosoddal.
2015. márc. 11. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!