Mi történik az első védőnőnél való jelentkezéskor?

Kapsz egy kiskönyvet, kérdez pár dolgot.
Vizsgálatot illetően vérnyomás mérés, testsúly mérés. Elküld egy vérvételre, ha esetleg nem ő akkor majd a dokid fog.
Anyukádtól megkérdezheted volt e vmi "extra" betegséged gyermekkorodban, mert ezt is kérdezi majd.
Nagyjából ennyi azt hiszem.
(Ne felejtsd otthon a dokidtól kapott papírt,amin rajta van az uh. eredményed, TAJ kártya, személyi, lakcímkártya)
További kellemes babavárást!
Üdv.28 hetes kismama

Vizsgálatot semmi, hacsak nem mérnek súlyt meg vérnyomást.
Csomó kérdés, betegségekről stb...
Semmi extra.

Kitölti a kartotékodat, majd a kiskönyvedet. Megméri a súlyodat, vérnyomásodat, kapsz tájékoztató füzetecskéket, vagy újságok mintaszámát, elbeszélgettek, felveszi a kórelőzményt (nem ért tudni milyen betegségeken estél már át gyerekkorodban, ki miben halt meg a családban, van-e örökletes betegség, magas vérnyomás, stb.)
Felteheted neki a kérdéseidet is.
Odaadja a beutalókat, amiket vagy a házidokiddal vagy a nőgyógyásszal le kell majd pecsételtetned.
Én a 11. héten voltam először védőnőnél. Akkor kaptam beutalókat vérvételre, és vizeletvizsgálatra, amit a házidokim pecsételt el.
A következő alkalommal a 16. héten mentem hozzá, akkor odaadta az AFp-re és a Hepatitisre a beutalót, amit a nőgyógyász pecsételt le.
Következő alkalom pedig akkor lesz, amikor kiküldik neki az AFP-t, akkor kihozza és egyúttal megejti a családlátogatást.
De gondolom ez mindenkinél mésképp működik. :)
18 hetes kismama

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!