Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha idegeskedek ugye nem ártok...

Ha idegeskedek ugye nem ártok a babámnak?

Figyelt kérdés
5 hetes terhes vagyok.Sajnos sokat idegeskedek hamar felhúzom magam sokszor már sírok is.Van egy 1 éves kislány és hát nem könnyű vele nagyon akaratos.Azt vettem észre hogy néha még rá is felemelem a hangom olyan mintha eltünt volna a türelmem.Nem akarok ártani a babámnak esetleg valami tippetek van mitcsináljak ha feszült vagyok?
2015. márc. 10. 12:04
 1/5 Wiky93 ***** válasza:

Mikor teherbe estem minden várandós/babás dolgot elolvastam a neten, mindenhol azt olvastam, hogy árt a babának ha idegeskedsz.. Azt kell rólam tudni, hogy elég feszült/idegeskedős típus vagyok (ami nagyon zavar, de nem tudok ellene tenni, hiába próbálok higgadt lenni...)

A terhességem alatt is sokat idegeskedtem még is egy makk egészséges babám született :)

Nem tudom én sem mit lehetne ez ellen tenni..olvastam gyógyszerekről, teáról, lehet megpróbálom de a fene se tudja..

2015. márc. 10. 12:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Úgy ártasz ahogy az egy évesnek is. Ők még könnyen átveszik az anya hangulatát, mivel erős a kötődés. Felnőtt is átveszi a hangulatodat, nemhogy a gyerek. Persze emiatt nem kell vádolnod magad, csak próbálj tenni ellene. Nyugtató teák közül nézz utána mit ihatsz. Illatgyertyából a rózsa jó. Ezen kívül ha tudsz pihenj közben hallgass meditációs zenét. Jó idő van, most már tudsz sétálni. Vizsgáld meg mi az ami a belső feszültségedet okozza (pl. hogy fogok majd két gyerekkel bánni, nem segít senki, anyagiakkal mi lesz, stb.) és ha tudsz rajta változtatni, megbeszélni valakivel akkor az alap gondo(ka)t szüntesd meg.
2015. márc. 10. 13:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát nem jó az idegeskedés de őszintén.. Ki nem szokott? Érzékenyebbek vagyunk, hamar kiborulunk. Én pl robbanékony vagyok de legalább hamar megnyugszok. Attól mert néha előfordul nem jelenti azt, hogy folyamatosan görcsölünk és 24 órában stresszesek vagyunk. A legfontosabb, hogy megfelelően kezeljük a stresszt és amilyen gyorsan tudunk próbáljunk megnyugodni. Azt hogy mennyire kapjuk fel a vizet szerintem nem igazán lehet kontrollálni. Szedsz amúgy magnéziumot? Hiány esetén kiveszi a részét a stresszes állapotokból.
2015. márc. 10. 13:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezt a cikket pont most találtam.

Az utolsó 4 sor a legérdekesebb.

Egyébként nyilatkozni nem tudok, első gyermekemet várom. Én is nagyon könnyen robbanok, van is bajom épp elég, de mintha azt vettem volna észre, hogy mióta babát várok nem húzom fel magam annyira dolgokon mint előtte (és ez nem tudatos).

[link]

2015. márc. 10. 14:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Mindenki idegeskedik a terhessége alatt. Ez tök normális szerintem, de ne olvassgass sok rémhírt és rossz élmény beszámolókat. Ne stresszeld magad feleslegesen ilyenekkel. Én direkt átugrottam az ilyeneket, csak a pozitív, vagy saját élményből táplálkozó tanácsokat irtam le, ignoráltam minden rosszat.

Az általános fezsült hangulatra pedig szedjél magnéziumot, én teljesen leengedtem töle. Kevés dolog tud felhúzni. De ne magne b6 és társait, mert abban alig van mangézium.. 200ft a magnesium citricit én 16. héttől szedek 3*500mg-ot, voltak görcseim és szét stresszeltem magam a pici miatt..baromi sokat segített.

2015. márc. 10. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!