Az alábbi ultrahang lelet eredményei 18+0 hetes magzat esetében megfelelőek?
BPD: 44 mm.
OEP: 50 mm
Thorax: 40mm
EHR: 142/min
Orrcsont: 9,5 mm
Zárt mellkas és hasfal. Gyomor és hólyagtelítődés látható, épnek tűnő gerinc. Épnek tűnő végtagok. Kp magzatvíz. Mellső fali lepény.
Grav.s.: 18.
Az OEP és a thorax mit jelent?
Fogadott orvosom van, kérni szerettem volna tőle egy ultrahang képet, de azt mondta, hogy nem ad, mert a baba már nem fér bele egészben a képbe. 18 hetesen még bele szokott férni egészben is, nem? Vagy már ilyenkor akkorák, hogy nem látszana a képen, csak egy részlet, pl az arca?
Ilyen fogadott orvosnak egy fillért se adnék.. mi az hogy nem ad képet?? áááá.. Nekem 17 hetesen volt babamozim és belefért tökéletesen egyben a képbe, és ha nem fér bele csak a 3/4-e? kit érdekel, akkor is tök cuki és kell!Az orvosod ráadésul el sem magyarázta hogy mit rit le a papírra??
throax mellkas körfogat azthiszem
Nekem már 16 hetesen sem fért bele a képbe egészben (sima uh-n, a 4d ultrahang az más tészta), viszont a fejéről kaptam képet ettől függetlenül!
Az OEP-ről csak az Országos Egészségpénztár jut eszembe. :)
Amúgy az OFD-t szokták megadni (ez a fej hossza), és 18 hetesen az 50 mm pont stimmelne. Nem lehet, hogy csak elírta a doki az OEP-et?
Thorax: mellkas körfogat.
Jók az adatok amúgy.
Köszönöm a válaszokat! :)
Nem magyarázta el, hogy miket írt a papírra, eddig egyszer sem, neten néztem utána, vagy védőnőt kérdeztem meg.
A kép nekem is fontos lett volna, még ha csak az arca látszódik is, mert a párom kamionsofőr és nem tudott eljönni az uh-ra. :(
Asszisztens írta az adatokat, lehetséges, hogy elírta :)
26-án megyek 20 hetes genetikai uh-ra, remélem ott jobban megnézik és talán kapok képet is.
Itt nem kell fizetni érte külön.
De jó ötlet a telefonnal lefényképezni :)
2.: Igen, gépfüggő. Nálunk sem fér bele a 17-18 hetes.
BPD a fej átmérő. OEP elírás lehet. Thoraxot mondták a többiek. EHR is FHR és a szívritmust jelenti. Többi is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!