Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 4 gyermek ellátásához és...

4 gyermek ellátásához és neveléséhez elegendő kb 330. 000 Ft? Csak rezsit kell fizetnünk!

Figyelt kérdés

2015. márc. 6. 15:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
66%
hat.. mi kb 200.000 elunk 3an ... es ez igy pont jo minden kivan fizetve ami kell es marad is..
2015. márc. 7. 07:41
 12/22 anonim ***** válasza:
40%

Attól is függ, hogy hol kell ennyiből megélni. Mi Pesten, albérletben (55e+rezsi) eléggé átrágtuk, hogy a 400 elég-e egy(!) babához, és leginkább arra jutottunk, hogy azért a teljes nyugalomhoz ez még nem elég, úgyhogy vállalgatunk pluszmunkákat. Vidéken biztosan más a helyzet, ott ki lehet jönni kevesebből is. És nyilván, ahogy fentebb írta már valaki, igénytől is függ: mi is kényelmesen de nem nagy lábon élünk, nem a legdrágább, de jó minőségű élelmiszereket eszünk.

Nyilván a több gyerek nem csak több kaja meg ruha, hanem nagyobb lakás, nagyobb rezsi is, mindemellett szerintem ez a pénz kevés 4 gyerekhez, ne haragudj.

Mindettől függetlenül, ha ilyen helyzetben derülne ki, hogy a negyedik babámat várom, akkor biztosan megtartanám, mondván, hogy ahol háromnak jut, ott a negyediknek is fog. De innentől már nem száraz matematikáról van szó, hanem érzelmekről.

2015. márc. 7. 11:42
 13/22 anonim ***** válasza:
81%

A nagyon alap dolgokhoz elég lehet, de én azt nem nevezném minőségi életnek, amikor állandóan sakkozni kell a pénzzel...

Persze, nem kell két kézzel szórni sem, de ésszerű keretek között bele kell férnie egy kis luxusnak is, pl. egy családi fagyizás 6 főre már 1500 Ft-nál kezdődik és nyáron azért nem csak 1x ennék fagyit...

Ilyenkor mindenki azzal jön, hogy nem kell mindig húst enni, meg fizetős programokra járni, pedig szerintem ezek pont olyan dolgok, amiknek bele kéne férniük az átlagéletbe.

Mi sokat járunk kirándulni, ahová otthonról visszük az enni-innivalót, de olykor eljárunk moziba/színházba/játszóházba/fürdőbe stb. is és nem jövünk zavarba, ha ott kell ennünk valamit, ilyenkor 5-10e Ft simán elmegy.

Na meg a megtakarításról nem is beszélve. Meg is őrülnék, ha nem lenne itthon + a bankban félretéve pénz + van 2 életbiztosításunk, nyugdíjbiztosításunk és lakáskasszánk is, így talán a gyerekeink majd nem a nulláról indulnak az életbe, mint mi annak idején...

2015. márc. 7. 11:54
 14/22 A kérdező kommentje:
Leírom a havi költségeinket: rezsi max 40.000 babacuccok dm-ben(pelenke popsitörlő tápszer stb) 50.000 ez lehetne kevesebb is , ha a 2 és 3 éves gyermekünknek már nem adnánk délutáni alváshoz és esti lefekvéshez kiegészítésként junior gyerekitalt , akk kb 30.000 lenne .Páromnak bérlet 10.000 ez eddig 100.000. 100.-at költünk kajára.Vásárolni úgy szoktunk , hogy én előre összeírom , hogy mit szeretnék főzni az adott hónapban minden napra.Így nem veszünk fölösleges ételt , amit esetleg ki kellene dobnunk.Ez eddig kb 200.000 , 30-at szoktunk még meghagyni a napi kenyérfélékre péksütikre , és plusszba friss gyümölcsre , mert azt max egy fél hónapra vesszük meg , nehogy megrohadjon.És marad kb 100.000 ft-unk , erre , arra , bármire.Én sem tudom , hogy oldjuk ezt meg...de egyébként legalább heti 2 szer van hús , illetve többször , de az általában úgy , hogy főzelék mellé pörkölt.Kislányom nagyon húsos...Tényleg dúrvának tűnik , de komolyan kb ennyi a havi költségünk , lehet másoknak kevés a 100.000 ft ruhára szórakozásra , de mi általában kijövünk belőle...:S Illetve elnézést most csak 3 gyermek van , nem terveztünk 4.et , de besikerült , még beleférnénk egy elvetetésbe...mert igaz , ha 4-en lesznek akk. az a maradék 100.000 simán ugrik...Akkor tényleg nem lesz másra , csak kaja , babadolgok(pelenke stb.) és rezsi.
2015. márc. 9. 12:56
 15/22 anonim ***** válasza:
hát a lényeg az,hogy ezek szerint maradna pénzetek a 4.gyerekre. amíg otthon vagy,tanulhatsz pl. és kereshetsz jobban fizető állást,akkor pedig lenne másra is. még az a jó,hogy a rezsitek ennyire kevés,nekünk pl.sokkal több. fával fütötök,hogy ennyi? a pelusról meg annyit,hogy mi mindent ami nem kaja (kivéve még a mosóport arielt veszünk aztán azt ott ahol épp akciós) dm-be veszek,van pontgyüjtő kártyám,így kérhetek 25% kedvezményt pelusra. úgy még mondjuk a 8000-es kartonos pampers is 6000. (eddig nem volt kartonos,de már van) ha meg olcsóbbat akarsz, a dm-es babylove 4800,abból 25% lejön már még jobb. törlőkendőt én brendonba veszek pampers sensitive-t ott a legolcsóbb a 4-es csomag olyan 1600.
2015. márc. 9. 13:19
 16/22 A kérdező kommentje:
Igen mindig kuponokkal meg végösszegi kedvezménnyel vásárolunk , mi mosókapszulát használunk most azt rossmannban vettünk 15db-os 1000 ft volt lejött belőle 10%...és 1 mosáshoz bőven elég az a kapszula se öblítő se mosógél nem kell plusszba mivel 2 naponta mosok , elég szerencsére , így egy hónapra elég is.Sulit meg nem rég kezdtem januárban havi 20 ezer , de ezt szerencsére nagyszülők finanszírozzák.Januárban ha sikerül akk. be is fejezem és meg lesz a szakmám , amivel biztos eltudok helyezkedni.Amúgy cserépkályhával fűtünk , megy kb 4 órát és egész nap meg lehet dögleni olyan meleg van...max még estére bekapcsoljuk 2 órára és reggel még simán van 20-22 fok a lakásban.Villany meg nem sok fogy , minden háztartási gépünk legalább A+ energia osztályos , meg nem is sokat szoktunk itthon lenni , internetet is telefonról használjuk inkább , nem számítógépről.Tv...az meg olyan nekünk , hogy néha megnézünk vmi rajzfilmet vagy mesét ami értelmes meg a híradót és annyi.
2015. márc. 9. 13:25
 17/22 anonim ***** válasza:

az a baj, hogy 2 gyerek otthon van... ha lesz 4. akkor a kettő ovis lesz. neki ebéd féláron is 10E kettőjüknek, plusz a csoportpénz, plusz a gyümi az oviba, plusz a kirándulások, az eszközpénz, stb stb... és te megint gyesen leszel ezekkel a megnövekedett kiadásokkal. de tudom fokozni, mert az iskola még többe fog kerülni.

remélem ki tudtok jönni a pénzből, de biztos, hogy nagyon szűkös lesz :(

2015. márc. 9. 15:41
 18/22 A kérdező kommentje:
Igen ovikezdés hűzós le t de arra gondoltunk , kényelemből kicsit visszaveszünk és havi 50 et e hótól félreteszünk h. egy ideig kihúzzuk , amúgy úgy néz ki bnőm nagymamájánál fogom hétvégenként takarítani kb 3-4 órát alkalmanként 2000 ft ot fizet mosogatni mosni teregetni felmosni porszívózni kell csak plusz pénzt ad ha épp be kell neki vásárolni ez havi legalább 8 ezer plusz de sztem simán kész ez a minimális takarítás 2 óra alatt sőt valószínűleg a 2 szomszédnője is igényt tartana erre havi 1-2 alkalommal gyerekek addig apukával játszótereznek meg nagymamával aztán őszre csak lesz legalább 300 ezer félretéve
2015. márc. 9. 15:53
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
a lehetőségekhez képest szerintem nagyon jól megoldjátok. a félretevés nagyon jó ötlet,és ez a takarítás is,az abból bejövő pénzt is félretehetitek.a másik 3 ruhái,holmijai megvannak még?
2015. márc. 9. 15:59
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

5-ös vagyok, én írtam, hogy én ennyi pénzre két gyereket merek vállalni. Elolvastam az újabb kommentjeidet, őszintén szólva elképzelésem nincs, hogy csináljátok, hogy ennyi pénzből 3 gyerek mellett még marad 100 ezer ruhára, szórakozásra meg ilyesmire, de minden elismerésem. Pedig a leírásod alapján tényleg nem szűkölködtök.

Amúgy ha az a 4. gyerek besikerült, és már úton van, az más helyzet, abortuszra biztos nem mennék, csak ha nagyon muszáj lenne, és a leírásod alapján azért meg tudnátok ti ezt oldani. Így azt mondom, persze, vállaljátok, főleg mert még van is kilátásod jobb munkára a gyes után. Ha nem lenne úton a gyerek, azt mondanám, hogy örülj neki, hogy ilyen jól ki tudtok jönni 5-en ennyiből, és ne vállalj többet, de így, hogy már jön, és ha nagyon kell, meg lehet oldani, én nem vetetném el.

2015. márc. 9. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!