Őssejt levétele, tárolása szempontjából melyik céget
ajánlanátok? (Cord Blood, Krio, Humancell, Sejtbank. )
Elegendő csak a köldökzsinórvér, vagy jó ha a placenta
és a szövet is tároltatva van?
Amelyik a legolcsóbb, egyik sem tud többet a másiknál.
2014. jún. 5. 10:29
Mi a Cord Blood Centert választjuk. Nekik van beépített biztosításuk is.
2014. jún. 5. 10:45
Mi is a CBC-t választottuk: vannak akcióik, ha nem sikeres a levétel, nem kell fizetni, ha fel kell használni, segítenek anyagilag.
A Humancellt azért nem választanám, mert nagyon nem szimpatikusak. Egyszer tartott előadást az egyik munkatársuk, aki végig a CBC-t szidta. Utána néztem azoknak, amiket mondott, semmi nem volt belőle igaz. Gondolom az egyetlen igazi bajuk az volt a másik céggel,h ők nem tudnak versenyre kelni velük árakban.
A Sejtbank pedig nekünk drága lett volna. Még a Krio jöhetett volna szóba.
2014. jún. 5. 12:52
Mi is a CBC mellett döntöttünk. Többet meghallgattunk, és nem csak árban, de szimpátiában is nyert. Ezek nem szidták a konkurenciát, fizetni csak a minta bevizsgálása után kell, de még akkor is visszaléphetsz következmény nélkül.
2014. jún. 5. 13:08
én meg tegnap olvastam egy cikket, amiben az állt, hogy becsapják azokat a szülőket, akiknek azt mondják, hogy képesek tárolni az őssejteket. Állítólag csak pénzt csikarnak ki...
2014. jún. 5. 14:22
Utolsónak igaza van, állítólag annyi vér kevés amit nyernek belőle ahhoz hogy ha beteg meg tudják gyógyítani.
2014. jún. 5. 14:53
4-es vagyok. A bevizsgálás után kiadott papíron rajta van, hogy a levett minta hány kg-os ember számára elegendő (gyereknek elég). Növelhető a levett mennyiség, ha a placentából is leveszik a vért. Ez persze plusz költség. Amúgy erről előre tájékoztattak minket.
2014. jún. 5. 16:50
8/9 TeveDémon válasza:
Mi háromnak hallgattuk végig az előadását (a Humancellt nem,azt eleve kizártam), és a CBC-t választottuk. (Az ár nem játszott szerepet a döntésben, sőt nekünk a Sejtbank olcsóbb lett volna. A CBC más eljárással tárol, nekünk meggyőzőbb volt.) A vér és a zsinór másra jó, így érdemes mindkettőt, a placentából pedig a levett vér mennyisége növelhető.
2014. júl. 18. 07:01
Egyértelműen a Humancell. Profi csapat, Magyarországi tárolás, svájci háttér, GMP laborminősítés. Fontos, hogy évekkel később is meglegyen a minta.
Én a szövetet is tároltattam, mert különböző felhasználási területei vannak, jobb életbiztosítás.
2015. márc. 13. 11:25
Kapcsolódó kérdések: