Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vizeletben glükóz és kalcium-o...

Vizeletben glükóz és kalcium-oxalát kristály mire utal, baj lehet?

Figyelt kérdés
17 hetes vagyok, terheléses cukorvizsgálaton voltam 12 hetesen, tökéletes volt az eredmény, 15 hetesen pedig a védőnő is nézett vizeletet, akkor sem volt benne semmi aminek nem kellene. Aggódjak emiatt, mit jelenthet? Menjek vissza korábban a védőnőhöz vagy nem sos probléma? Mitől lehet?
2015. márc. 5. 19:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Én csak annyit sejtek, hogy lehet ismételni kellesz a terheléses cukorvizsgalatot, par het alatt is változhat a dolog sajnos. Glükóz a vizeletben nagyon nem jó.
2015. márc. 5. 22:15
 2/5 anonim ***** válasza:
Lemaradt. Igen, sztem Menj vissza hamar. Vagy felhívod hogy megijedtel és elmondja hogyan tovább.
2015. márc. 5. 22:17
 3/5 anonim ***** válasza:
A glükóz a vizeletben sosem jó, lehet hogy kezdődő/terhességi diabéteszed van. A Ca-oxalát kristályt pedig úgy is mondhatnánk, hogy vesehomok. Később elképzelhető, hogy veseköved lehet. Nézz utána vagy kérdezd meg a dokid, mit lehet tenni a megelőzés érdekében (bár ha hajlamod van rá, akkor valószínű úgyis lesz)
2015. márc. 5. 22:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Merd a cukrodat eves utan 1 oraval par napig. A terheleses vizsgalatot nem celszeru sokszor elvegezni, mert nagyon megterhelo. Ha magasak az ertekeid, kerj tanacsadast a dietaval kapcsolatosan, mert sok komplikaciot okozhat mindkettotokre nezve.
2015. márc. 6. 00:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hívtam a védőnőt, szerdán megyek hozzá és néz egy vizeletet ő is. Azt mondta ha akkor is lesz benne cukor valószínűleg lesz még egy köröm a terheléses cukorvizsgálatra... Az mennyire megterhelő, ha voltam a 12. héten és kb a 20-21. héten is, nem lehet baj belőle?
2015. márc. 6. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!