Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg minden meglátszik...

Tényleg minden meglátszik majd a gyereken?

Figyelt kérdés
Ha például kicsit megütöm a hasam meglátszik majd a gyereken?
2010. febr. 14. 15:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%

Ez babona. Már nem a középkorban élünk. Nem látszik meg.

Ha a gyereket még a méhben megműtenék, majd a sebet bevarrnék rajta, akkor annak a nyoma tényleg meglátszana.

2010. febr. 14. 15:25
 2/11 anonim ***** válasza:
71%
persze. fészekrakó ösztön kapott el úgy a 9. hónap táján, és szinte minden nap sütit sütöttem. Nagy hassal, ja. Sütés után laviroztam ki mindig a deszkával a kádhoz, hogy beleállítsam és letusoljam. Egyszer véletlen nekiütődött a hasimnak, mert nem fértem be az ajtón. Én megijedtem nagyon, a gyerek rúgott kettőt. Értelmes, szép gyerek semmi nyom rajta!Ba-bo-na!!:)
2010. febr. 14. 15:26
 3/11 anonim ***** válasza:
31%

Azért ez az ütés nagyságától is függ. Mert nem mindegy, hogy neki mész egy ajtónak vagy dobsz egy hármas szaltót előre a bicikliről.

Barátnőm anyukájával történt, hogy még magzat korában az anyjának a hasát megdobták egy hógolyóval aminek egy kő volt a közepén... Mái napig látszik a helye.

Egyébként súlyosabb esetben fejlődési rendellenességet is okozhat.

2010. febr. 14. 15:29
 4/11 anonim ***** válasza:
80%

Fejlődési rendellenességet NEM okoz, ha megüti az anya a hasát. Egyébként is csak a 12. hétig alakulhat ki fejlődési rendellenesség, utána már magzati betegségről beszélünk.

Viszont vannak súlyosabb esetek, pl autóbaleset, amikor a magzatvíz, a burok , a méhfal és a hasfal már nem elég, hogy megvédje a babát, és a magzatot is sérülés érheti, éri. Na de ott a kismama 50 km/H fölötti sebességgel csapódik pl a műszerfalba, vagy a hasa a kormányba, ha ő vezet, nem pedig 2 km/h-val a mosogató szélének, ha véletlenül belegyalogol.

2010. febr. 14. 15:35
 5/11 anonim ***** válasza:
76%
valaki ismeri a méh, terhesség anatómiáját? egyrészt ott a magzatvíz, ami terhesség végéig védi a picit az ütődésektől; aztán ott vannak az izmok, amelyek szilárdan tartják a méhet. Ha valakit megdobnak hógolyóval , amiben kő van és átüti tegyük fel a hasfalat , a méhet (morbid esetben!!), akkor ott nem valami "nyom" lesz a magzaton, hanem azonnal meg kell indtani a szülést..mái napig is.
2010. febr. 14. 15:40
 6/11 anonim ***** válasza:
73%
Ez buta babona! A baba odabent nagyon védett helyen van!!! képzelj el egy vízzel telt lufit, benne egy halacskát (a méhed és a baba). Próbáld megnyomni a halat valahogyan! nem fog sikerülni, mert a víz védi. Ugyanígy van ez a magzattal is. Én kék-zöld voltam mind a 4 terhességem alatt, mert nagyon gyengék a hajszálereim,már egy nyomás is meglátszik rajtam. Egyik gyerekemen sincs semmiféle nyom, pedig 4-en vannak :)
2010. febr. 14. 16:11
 7/11 anonim ***** válasza:
47%
Köszönöm, hogy nulláig leszavaztatok. Szülésznő vagyok és tudom, hogy mit beszélek, nem egy ilyen esetet láttam már.
2010. febr. 14. 16:45
 8/11 anonim ***** válasza:
44%
messziről jött ember, tudod.....én meg nőgyógyász vagyok. Na, most tényleg vagy nem?:)
2010. febr. 14. 16:53
 9/11 anonim ***** válasza:

Remélem, hogy csak babona, merzt én is ütöttem már meg magam többször. A barátnőm anyukájának a kézfején egy körte formájú sötétbarna folt van, azt mesélte, hogy egy körte ütötte meg az anyja pocakját, amikor vele volt terhes. Egyik osztálytárdnőmnek, ha elpirult, piros tulipán forma folt jelent meg a homlokán. Azt mondta, hogy a nővére, megbotlott és a kezében lévő tulipánnal az édesanya pocakjára bukott, amikor ő vele volt viselős.

Én azért remélem, hogy ezek csak legendák.

2010. febr. 14. 23:48
 10/11 anonim ***** válasza:
iLYEN KIVULROL UTOTTEK NEM TUDOM HOGY MEG E LATSZANAK,DE A FERJEM FIATAL KORABAN 3 HELYEN KIS FOLTBAN MEGEGETTE A JOBB ALKARJAT ES A 2 IK FIAM KEZEN UGYAN OTT VAN A 3 FOLT AMI SZULETESETOL LATSZIK,MINDHA AZ O KEZEVEL IS TORTENT VOLNA VALAMI DE UGYANOLYAN FORMAJU MIND AZ APJAE
2010. febr. 15. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!