Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tudom szedni a terhességi...

Nem tudom szedni a terhességi vitaminomat /Gravida/ mert rosszul leszek tőle. Mit egyek vagy mit szedjek hogy minden rendben legyen?

Figyelt kérdés
2008. aug. 24. 18:40
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Az Elevitet próbáltad már?Én azt szedtem 20 hétig,de kajcsi után érdemes bevenni,mert attól is rosszúl lehetsz.Vagy Femibiont,6hete már azt szedem és attól nem vagyok rosszúl.
2008. aug. 24. 18:44
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Ha semmilyen vitamint nem tudsz szedni, egyél rengeteg zöldséget és gyümölcsöt napi rendszerességgel és változatosan! Vagy kérdezd meg az orvosodat hogy ő mit javasol!

Boldog pocakos időszakot!

2008. aug. 24. 18:47
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Fontos a folsav, a velőcső záródási rendellenességek kiküszöbölésében nagyon nagy szerepe van.

Lehet, hogy szükséged lesz magnéziumra (görcsök, méhösszehúzódások ellen), B vitaminra, kalciumra (csontképződés), vasra (vérképződés).

Ez utóbbiak inkább téged védenek, de a legfontosabb a kiegyensúlyozott táplálkozás.

Persze sok mindenből megnövekszik ilyenkor a szükséglet, ezért van szükség vitaminpótlásra.

Egy-két cikk segítségképpen:

[link]

[link]

2008. aug. 24. 18:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A gyógyszertárban lehet kapni folsavat tabletta formájában, én azt szedtem. Ez a legfontosabb. Aztán kipróbálhatod még a Hipp Natalt, ami egy folyékony gyümölcssűrítmény, és pl. DM-ben kapható.

15 hetes kismama

2008. aug. 24. 19:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én sem tudok vitaminokat szedni, így én a Hipp Natal-t iszom, ez egy gyümölcskoncentrátum, így olyan íze van mint egy multivitamin gyümölcslének. És egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, nekem bevált, semmilyen kiegészítőt nem kellett szednem, és végig jó a vérképem.
2008. aug. 24. 19:29
 6/10 anonim ***** válasza:
53%
szia!a gravidátol énis rosszul voltam elég sürün,ezért atváltottam az elevitre attól nincs semmi bajom.de az is csak kaja után
2008. aug. 24. 19:55
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A gravidától először én is rosszul voltam, a bevétel után 10 perccel már rohantam a friss levegőre vagy épp a wc-re... Aztán itt írták nekem, hogy ebéd után próbáljam, mikor viszonylag jobban bekajálok. És így nem is lettem rosszul. Szóval, kiadós kaja, gravida, és 10 perc lassú séta. :) Nekem ez vált be. Próbáld ki, ha még nem tetted!
2008. aug. 24. 21:49
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én a HIPP NATALT javaslom! Nagyon jó és csak inni kell ! Attól nem leszel rosszul...28 hetes kismama
2008. aug. 25. 09:37
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2008. aug. 25. 09:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Én az Elevittel voltam így. A 16. hétig szenvedtem vele, majd áttértem a Hipp Natalra, és azóta nincs se hányingerem, se székrekedésem, se semmi. Napi 20 ml Hipp Natalt iszom, és a 17. héttől napi 1 kalcium pezsgőtabletta a fogak miatt. Ha pedig bekeményedik a hasam, akkor napi fél MagneB6 pezsgőtabletta.

Én mindent iszok, mint láthatod, mert a tablettákat kihányom.

2008. aug. 25. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!