Nem tudom szedni a terhességi vitaminomat /Gravida/ mert rosszul leszek tőle. Mit egyek vagy mit szedjek hogy minden rendben legyen?
Szia. Ha semmilyen vitamint nem tudsz szedni, egyél rengeteg zöldséget és gyümölcsöt napi rendszerességgel és változatosan! Vagy kérdezd meg az orvosodat hogy ő mit javasol!
Boldog pocakos időszakot!
Szia! Fontos a folsav, a velőcső záródási rendellenességek kiküszöbölésében nagyon nagy szerepe van.
Lehet, hogy szükséged lesz magnéziumra (görcsök, méhösszehúzódások ellen), B vitaminra, kalciumra (csontképződés), vasra (vérképződés).
Ez utóbbiak inkább téged védenek, de a legfontosabb a kiegyensúlyozott táplálkozás.
Persze sok mindenből megnövekszik ilyenkor a szükséglet, ezért van szükség vitaminpótlásra.
Egy-két cikk segítségképpen:
A gyógyszertárban lehet kapni folsavat tabletta formájában, én azt szedtem. Ez a legfontosabb. Aztán kipróbálhatod még a Hipp Natalt, ami egy folyékony gyümölcssűrítmény, és pl. DM-ben kapható.
15 hetes kismama
Én az Elevittel voltam így. A 16. hétig szenvedtem vele, majd áttértem a Hipp Natalra, és azóta nincs se hányingerem, se székrekedésem, se semmi. Napi 20 ml Hipp Natalt iszom, és a 17. héttől napi 1 kalcium pezsgőtabletta a fogak miatt. Ha pedig bekeményedik a hasam, akkor napi fél MagneB6 pezsgőtabletta.
Én mindent iszok, mint láthatod, mert a tablettákat kihányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!