Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mik a véleményetek, és a...

Mik a véleményetek, és a tapasztalatotok, a terhes kismama esküvőkről?

Figyelt kérdés
köszönöm a válaszokat :D

2015. febr. 28. 19:34
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
51%
17-es vagyok, hiába pontoztatok le, akkor is ez volt az én családomban, amit leírtam. Azért nem fogok itt hazudozni,hogy 100%-ot kapjak. Amúgy én nem vonultam volna szívesen mirtuszkoszorúval a fejemen mindenórás terhesen (nem álszentségből, csak mert hülyén néz ki)...inkább vártam volna egy évet a gyerek születése után.
2015. márc. 1. 08:41
 22/41 anonim ***** válasza:
37%
én 24hetes terhes voltam mikor megházasodtam. már terveztük előtte is, a gyűrűket is megvettük, de azt terhes lettem. és úgy gondoltuk mivel úgy is összeakarunk házasodni akkor miért ne, legalább nem kell szaladgálni az apasági miatt. kis szűk két tanús esküvő volt, ami alig volt 30perc, utána haza, pakkokat a kocsiba és elmentünk a balatonra egy kis "nászútra" :) élveztem a terhességet, jól voltam, csinosnak éreztem magam. és a nászutat is végig túráztuk :)
2015. márc. 1. 09:06
 23/41 anonim ***** válasza:
70%
Nem vagyok kibékülve a jelenséggel. Nincs azzal gond ha becsúszik a baba, de a "hàzasodjunk gyorsan mert úgy illik" nekem valahogy fura. Hàzasodjanak mert szeretik egymàst, de ne azért mert muszàj, mert úton a baba.
2015. márc. 1. 11:37
 24/41 anonim ***** válasza:
69%

Hát, én lagzit biztos nem csináltam volna. Sajna a legtöbb ember fejében ilyenkor igenis van egy olyan szaga az egésznek, hogy "biztos csak azért, mert becsúszott a gyerek....", akkor is, ha már 100 éve együtt van a pár.

Különben vicces, de ha nem terhes a menyasszony, sokszor az esküvő hírére akkor is az a reakció, hogy "miért, jön a baba?" Mi relatíve fiatalon házasodtunk (24 és 25 évesen, Pest megyében nem divat 30 alatt mostanság), a tesóm mondta, hogy rengetegen megkérdezték tőle, hogy terhes vagyok-e, vagy mi, hogy elvesz a párom (nem voltam terhes) :D Amúgy 4 éve voltunk együtt, 3 éve együtt is éltünk, nem tudom, mi volt rajta olyan meglepő.

Amúgy ha előbb becsúszott volna a baba, összeházasodtunk volna szerintem, mert jogilag tisztább, ha házasságba születik a gyerek (nem vagyunk vallásosak), de akkor szülők+tesók+két tanú, egy vacsival utána. Amilyen kínlódás volt a terhességem első 14-16 hete, amikor ugye még nem látszik a has, akkor végig se bírtam volna csinálni egy lagzit (egyfolytában erős hányinger, hányás, volt minden). Látványos pocakkal én már hülyén éreztem volna magam, és nem is tudtam volna olyan ruhát felvenni, amilyen tetszik, úgyhogy azt eleve kilőttem, mint lehetőséget.

2015. márc. 1. 11:45
 25/41 anonim ***** válasza:
10%
Amúgy itt lepontozzák ennél a kérdésnél úgy az embert... a 8-as meg még nem tudom melyik vagyok. Semmi értelme lepontozni. Nem tudom melyikőtök komizott a fehér ruháról a 2-ik oldalon,de pont ma mondtam a páromnak,hogy nem értem miért lenne képmutató dolog fehér ruhában házasodni,amikor van olyan aki a 2-3-ik esküvőjén is még fehér habos-babos ruhában áll a pap előtt. Szóval nem is értem...
2015. márc. 1. 21:35
 26/41 anonim ***** válasza:
50%

szerintem nem egy ízléses dolog

ráadásul hóember hatást is kelt

2015. márc. 20. 22:04
 27/41 anonim ***** válasza:
65%

Én 24 hetes terhes voltam, nagy 200 fős lagzi volt. Semmi kínos nem volt benne, nálunk is volt már több kismamás lagzi.

Aki nem terhesen házasodik, ott sem lehet tudni, hogy nem valami "nyomás" miatt házasodnak-e. Az úgyis utólag derül ki, hogy jó házasság lesz-e. Nem??? Szerintem semmi jelentősége nincs, ma már főleg nem. Régen még igen, mert tényleg összekényszerítették azokat, ahol becsúszott a baba. Nekem is azt mondták a szüleim, hogy akkor menjek hozzá a férjemhez, ha valóban ezt akarom.

És szerintem pont ezért nem kínos, mert én úgy gondolom, hogy a házasságkötés terhesen is döntés kérdése, és nem kényszer.

Egyébként is, hogy lehetne ízléstelen??? Amikor valakinek váratlanul becsúszik egy baba, de mégis bevállalja, és még a szülés előtt szeretné, hogy meglegyen az esküvő. Ebben mi az ízléstelen?

Akkor szerintetek az milyen, akik a gyerek születése után tartanak lagzit, és ott ül az ifjú pár asztalánál az egy éves gyerek is. Az is kiábrándító??

Egyébként, aki szerint kiábrándító, azt miből ábrándítja ki??

2015. márc. 20. 22:56
 28/41 anonim ***** válasza:
75%
Mi a férjemmel szeretünk előre gondolkozni, tervezni. Így volt az esküvő-baba téma is: tavaly tavasszal házasodtunk, ősszel szülök. Akinek nem így sikerül, hát ez van, úgy alakítják a dolgaikat, ahogy akarják. Felénk is egyre többet házasodnak "gyorsan, amíg nem látszik" üzemmódban. Viszont amikor akkora pocakkal lagzizik a kismama, hogy a 100 fős násznép azt nézi, mikor pottyan ki belőle a gyerkőc, az elég érdekes. Ilyen esetben én inkább egy szűk családi ebédet tartanék, de ugyebár nem az én dolgom.
2015. márc. 21. 08:09
 29/41 anonim ***** válasza:
76%
A "becsúszott" esetekből is lehet hosszú és boldog házasság :-) Unokaöcsém is úgy házasodott 21 évesen, hogy már 20 hetes volt a menyasszonya. (Szegény arát úgy kellett fellocsolni a lagzi kellős közepén, mert rosszul lett a tömegben, tánc közben). De happy end lett a dolog, mert utána még egy gyerekük született, és már 18 éves házasok. Látványosan boldogok :-)
2015. márc. 21. 09:16
 30/41 A kérdező kommentje:
köszönöm válaszolók.Én mindenkit felpontoztam, a zöld kezecskével.
2015. márc. 21. 11:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!