Mik a véleményetek, és a tapasztalatotok, a terhes kismama esküvőkről?
Hát, én lagzit biztos nem csináltam volna. Sajna a legtöbb ember fejében ilyenkor igenis van egy olyan szaga az egésznek, hogy "biztos csak azért, mert becsúszott a gyerek....", akkor is, ha már 100 éve együtt van a pár.
Különben vicces, de ha nem terhes a menyasszony, sokszor az esküvő hírére akkor is az a reakció, hogy "miért, jön a baba?" Mi relatíve fiatalon házasodtunk (24 és 25 évesen, Pest megyében nem divat 30 alatt mostanság), a tesóm mondta, hogy rengetegen megkérdezték tőle, hogy terhes vagyok-e, vagy mi, hogy elvesz a párom (nem voltam terhes) :D Amúgy 4 éve voltunk együtt, 3 éve együtt is éltünk, nem tudom, mi volt rajta olyan meglepő.
Amúgy ha előbb becsúszott volna a baba, összeházasodtunk volna szerintem, mert jogilag tisztább, ha házasságba születik a gyerek (nem vagyunk vallásosak), de akkor szülők+tesók+két tanú, egy vacsival utána. Amilyen kínlódás volt a terhességem első 14-16 hete, amikor ugye még nem látszik a has, akkor végig se bírtam volna csinálni egy lagzit (egyfolytában erős hányinger, hányás, volt minden). Látványos pocakkal én már hülyén éreztem volna magam, és nem is tudtam volna olyan ruhát felvenni, amilyen tetszik, úgyhogy azt eleve kilőttem, mint lehetőséget.
szerintem nem egy ízléses dolog
ráadásul hóember hatást is kelt
Én 24 hetes terhes voltam, nagy 200 fős lagzi volt. Semmi kínos nem volt benne, nálunk is volt már több kismamás lagzi.
Aki nem terhesen házasodik, ott sem lehet tudni, hogy nem valami "nyomás" miatt házasodnak-e. Az úgyis utólag derül ki, hogy jó házasság lesz-e. Nem??? Szerintem semmi jelentősége nincs, ma már főleg nem. Régen még igen, mert tényleg összekényszerítették azokat, ahol becsúszott a baba. Nekem is azt mondták a szüleim, hogy akkor menjek hozzá a férjemhez, ha valóban ezt akarom.
És szerintem pont ezért nem kínos, mert én úgy gondolom, hogy a házasságkötés terhesen is döntés kérdése, és nem kényszer.
Egyébként is, hogy lehetne ízléstelen??? Amikor valakinek váratlanul becsúszik egy baba, de mégis bevállalja, és még a szülés előtt szeretné, hogy meglegyen az esküvő. Ebben mi az ízléstelen?
Akkor szerintetek az milyen, akik a gyerek születése után tartanak lagzit, és ott ül az ifjú pár asztalánál az egy éves gyerek is. Az is kiábrándító??
Egyébként, aki szerint kiábrándító, azt miből ábrándítja ki??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!