Babát tervezünk párommal én meg dohányzom, sokat ártok a babának ha csak akkor teszem le a cigit amikor már pozitívat teszteltem?
Hát nem a legjobb a babáknak...
A terhesség 4-6 hete között a dohányzás befolyásolja a szív fejlődését, az első 4-5 hétben pedig még nem is tudod, hogy terhes vagy-e vagy sem. Később derül csak ki, hogy van-e vmi szívfejlődési rendellenessége vagy sem.
Tudatosan gyereket terveztek, tehát szokj le előtte a cigiről. Megint más, ahol tervezetlenül jön a gyerek, és az anya akaratlanul is mérgezi a gyerekét cigivel, míg rá nem jön, hogy terhes.
De ha te tudod, hogy babát akarsz, előbb szokj le. Inkább, minthogy majd korai terhesség alatt küzdj a leszokással és a nikotinelvonási tünetekkel.
Ha babát terveztek, akkor miért nem tudsz annyit megtenni a leendő gyerekedért, hogy ELŐTTE leszoksz a cigiről?
Aztán majd pozit tesztelsz, és szenvedsz, hogy nem bírsz leszokni...akkor pedig már tétje lesz.
Ne legyél már ilyen önző.
Első vagyok, csak akaraterő kérdése, én 15 év dohányzás után tettem le egyik napról a másikra, amikor pozitívat teszteltem. Nem is hiányzik, remélem szoptatás után sem fog, napi 1 dobozzal szívtam.
A férjem bő 20 év dohányzás után tette le most januárban a cigit (pontosabban szokott át az elektromos cigire)...
de attól a kérdezőnek nem kell az utolsó pillanatra hagynia. a cigi növeli az esélyt a koraszülésre,nagyobb a valószínűsége,hogy légúti betegsége lesz pl.asztma,a baba kisebb lehet hiszen a cigi sok mindent von el a vérből még valamennyi oxigént is. van akinek nem lesz következménye,de van akinek igen,aztán egy életre bánhatja
6-os
örülök,hogy így döntöttél :-) nagy lemondás,de mikor majd megszületik egésszégesen a babád rájösz,hogy megérte. lehet nehéz lesz de ha már ott lesz neked eszedbe se fog jutni a cigi
6-os
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!