Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitől lehet hogy hiába kenem...

Mitől lehet hogy hiába kenem a bőröm még is szét reped?

Figyelt kérdés

Kenem egy nap többször is. Hidratáló krémmel és olajjal is.

Emellett pár napja nagyon elkezdett viszketni is.

Mit tehetek? 34hetes pocis

2008. aug. 23. 21:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen fajta a bőröd.Nekem már a 18. héten megjelentek a striák,pedig még szinte nem is látszott a pocakom,még a várandósság előtti nacijaimat hordtam.Aztán a végére teljesen tigriscsíkos lettem.Érdekes,anya kihordott 3 gyereket,mindenféle kence nélkül 2 egészen pici csíkkal.Majd kifakul és olyan gyöngyházfényű lesz.Amúgy eltüntetni csak a plasztikai sebész tudja.

Ne vakard!Csak rosszabb lesz.

2008. aug. 23. 21:37
 2/7 anonim ***** válasza:
66%
Ajánlanám neked fürdés után a babaolajat.Még nedves,de nem vizes bőrbe dorzsold be.Szerintem hatásos és nem irritál.
2008. aug. 23. 21:38
 3/7 anonim ***** válasza:
66%
Jaj,bocsi,most látom írtad az olajat..a mézkivonatos termékek is hatásosak
2008. aug. 23. 21:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez tényleg bőrtől függ.Én Avonos krémet használtam,nem is volt gond a szülésig.Nekem utána lett pár csíkom a ködököm vonalában.
2008. aug. 23. 22:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ez tényleg nagyon egyén függő és bőr függő dolog, van, akinek olyan rugalmas a bőre, hogy mindenféle kenegetés nélkül sem jelennek meg a csíkok, ha viszont valaki nagyon hajlamos rá, akkor akár egész nap ülhetne egy kád krémben, akkor is megrepedezne. Sajnos.

Én már hozzászoktam a gondolathoz, mert nekem eleve baba előtt is voltak csíkjaim, kölyökként egy nyár alatt rengeteget nőttem és a felsőkaromon és a hasamon végig megrepedeztem. Évekig nem tudtam elfogadni, de hiába kenegettem bár mivel, csak az idő hatására lett szebb, kifehéredtek a repedések és baba előtt már alig-alig látszott (vagy csak hozzászokott a szemem).

Ennek ellenére én is használok krémet a csíkok ellen, de tudom jól, hogy ha repedni akar, akkor fog is. 26 hetes vagyok, a pocakom hatalmas, eddig újak még nem jöttek ki, de nem is álmodozom arról, hogy nem is fognak, gondolom majd 30-as hetek tájékán jelentkeznek.

Vakargatni tényleg nem szabad, mert állítólag még csúnyábbak és még mélyebbek lehetnek a vakarástól a csíkok, ráadásul a viszketést is csak adott pillanatra csillapítod vele.

Kitartás!

2008. aug. 24. 08:40
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

szia

sajn ez adottság kérdése,én nem kentem semmivel,nem lett csikom sehol se,ha neked olyan az adottságod 2 tubusnyit is rákenhetsz,akkor is fog csikosodni...

5 hetes kisfiú anyukája

2008. aug. 24. 09:00
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Sajnos nem túl megnyugtató a helyzet, de muszáj lesz beletörődnöm. A viszketésre tudtok valamit ajánlani? Naponta többször kenem, nincs is kiszáradva, még is nagyon viszket.

Azt hittem a hasam meg ússza. De most ott is felfedeztem egy csíkot. Pedig az már az eleje óta óriási (az hiszik ikrek), s szinte csak oda híztam, magamra nem. Ennek ellenére a mellemen és a combomon jelent meg először. Már biztos hogy a hasam is csíkos lesz?

2008. aug. 24. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!