Mitől lehet hogy hiába kenem a bőröm még is szét reped?
Kenem egy nap többször is. Hidratáló krémmel és olajjal is.
Emellett pár napja nagyon elkezdett viszketni is.
Mit tehetek? 34hetes pocis
Ilyen fajta a bőröd.Nekem már a 18. héten megjelentek a striák,pedig még szinte nem is látszott a pocakom,még a várandósság előtti nacijaimat hordtam.Aztán a végére teljesen tigriscsíkos lettem.Érdekes,anya kihordott 3 gyereket,mindenféle kence nélkül 2 egészen pici csíkkal.Majd kifakul és olyan gyöngyházfényű lesz.Amúgy eltüntetni csak a plasztikai sebész tudja.
Ne vakard!Csak rosszabb lesz.
Az a baj, hogy ez tényleg nagyon egyén függő és bőr függő dolog, van, akinek olyan rugalmas a bőre, hogy mindenféle kenegetés nélkül sem jelennek meg a csíkok, ha viszont valaki nagyon hajlamos rá, akkor akár egész nap ülhetne egy kád krémben, akkor is megrepedezne. Sajnos.
Én már hozzászoktam a gondolathoz, mert nekem eleve baba előtt is voltak csíkjaim, kölyökként egy nyár alatt rengeteget nőttem és a felsőkaromon és a hasamon végig megrepedeztem. Évekig nem tudtam elfogadni, de hiába kenegettem bár mivel, csak az idő hatására lett szebb, kifehéredtek a repedések és baba előtt már alig-alig látszott (vagy csak hozzászokott a szemem).
Ennek ellenére én is használok krémet a csíkok ellen, de tudom jól, hogy ha repedni akar, akkor fog is. 26 hetes vagyok, a pocakom hatalmas, eddig újak még nem jöttek ki, de nem is álmodozom arról, hogy nem is fognak, gondolom majd 30-as hetek tájékán jelentkeznek.
Vakargatni tényleg nem szabad, mert állítólag még csúnyábbak és még mélyebbek lehetnek a vakarástól a csíkok, ráadásul a viszketést is csak adott pillanatra csillapítod vele.
Kitartás!
szia
sajn ez adottság kérdése,én nem kentem semmivel,nem lett csikom sehol se,ha neked olyan az adottságod 2 tubusnyit is rákenhetsz,akkor is fog csikosodni...
5 hetes kisfiú anyukája
Köszönöm a válaszokat. Sajnos nem túl megnyugtató a helyzet, de muszáj lesz beletörődnöm. A viszketésre tudtok valamit ajánlani? Naponta többször kenem, nincs is kiszáradva, még is nagyon viszket.
Azt hittem a hasam meg ússza. De most ott is felfedeztem egy csíkot. Pedig az már az eleje óta óriási (az hiszik ikrek), s szinte csak oda híztam, magamra nem. Ennek ellenére a mellemen és a combomon jelent meg először. Már biztos hogy a hasam is csíkos lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!