Margit kórházban hogyhogy nem lehet a babát apukának is megfognia?
Egyrészt közel se minden kórházban van ez, és nekem pl ez biztos szempont lesz, ha lesz 3. baba, hogy véletlenül se ilyen helyre menjek. Én mondjuk egyágyasban voltam, ahova a páromat beengedték, de pl a nagyobbik gyerekemet nem, iszonyat volt, hogy csak a folyosón ölelhettem meg.
És ne keverjük már a dolgokat. Az újszülöttet sehol se MINDENKI vagy BÁRKI fogdossa össze, hanem akinek az anyuka megengedi, és hadd döntse már el ő. Tehát ha valaki 6 hétig nem enged senkit a babája közelébe, akkor az a kórházban se engedje, és kész. Meg nem bárkiről van szó, hanem a legszűkebb családról. Egy csecsemőosztály és a gyerekágyas osztály nem steril, miért lenne az? A friss, ropogós babádat, aki épp megszületett, megfoghatja az apukája, csak a 2 naposat nem? A 3 naposat meg megint otthon? A baba 3 napos korában is, és fél órás korában is ugyanazokkal a bacikkal találkozik az apuka. És a csecsemősök is bejönnek tömegközlekedéssel, nyilván kezet mosnak és átöltöznek, de ennyi, nem fog se hajat mosni, se műtős sapit felvenni. Meg nekik is van otthon párjuk, aki dolgozik, és bacikkal találkozik, közösségbe járó gyerekük, stb. Nem véletlen, hogy ha koraszülött egy baba v vmi gond van, akkor őt nem a sima csecsemő osztályra teszik be,,,
10-es. A stílusod nem semmi.
De akkor:
1: Akkor Te is vadidegen vagy kb,meg az apja is, ha a te meglátásodat követjük.
2. És ha Te előzőnap metróztál? Vagy csak egyszerűen boltba mentél? Vagy a férjed? Mert ugye, ő biztosan dolgozik, majd 3 nap múlva, ha a kórházban nem is, de otthon lesz, és megfogja a babát. Pedig lehet,hogy elötte épp boltban volt,vagy a lépcsőházban egy lifttel jött le másvalakivel...
De ezek szerint akkor Ti napokkal szülést megelőzően nem beszéltek személyesen senkivel,nem találkoztok senkivel, még az orvossal vagy pl csecsemős nővérrel sem a kórházban, aki elötte lehet hogy influenzás emberrel beszélt.
3: Senki nem azt kérdezte,hogy miért nem lehet bemenni a kórterembe a családtagoknak,mert ezt megértem!
4: Baleset,váratlan dolog bárhol előfordulhat. Például amikor én szültem, a szobatársam babája a szülőszobán szedett össze egy fertőzést, és összesen 7 napig kellett bent lennie.
De írtam: Mindenki olyan kórházban szül, amilyenben szeretne, vagy ahol lehetősége van.
Nem olvastam el a második oldalt mielött válaszoltam ismét,csak az elsőt, és úgy látom itt a második oldalon kb ugyanazokat irták le mások mint én.
Hogy NEM tudsz teljesen steril környezetet biztosítani a babádnak.
Valamint igen, a férjem, az anyukám és az anyósom nekem nem bárki vagy valaki.
Az első születésénél is mindig mindenki felhúzta a cipővédőt és kezet mosott,mielött felvette a babát.
De pontosan ez az,hogy vannak csecsemősök, orvosok,nővérek,akik közösségbe járnak.
Akkor gondolom a gyerekorvosnak sem adtad oda 3.nap BCG ellen beoltani,hiszen egy csomó másik baba/kisgyerekkel találkozott az elmúlt napokban/órákban.
Én nem azt mondtam, hogy bárki odahajolhasson hozzá a folyosón, vagy megfoghassa, de hogy az édesapja se foghassa meg 3 napig? Ezt nonszensznek tartom.
10-es vagyok: a gyerekorvosnak odaadom, mert alaposan kezet mos mielőtt a babához nyúl...a bejövő rokonok ezzel nem foglalkoznak. És igen, a babának az anyján kivül mindenki idegen, még az apja is ha úgy vesszük. Persze, elkaphat bármit apától is abban az egy órában, de azért lényegesen nagyobb a kockázat ha ki be járkálok vele a rokonokhoz, mint ha apa egy órát szülés után megfogja és utána 3 napig nem.
És mint írtam, nem vagyok se tisztaság mániás, se fóbiás paramama, egyáltalán nincs túl sterilizálva a gyerekem.
Viszont azzal nem értek egyet, hogy egy pár napos csecsemőt a 12 fős rokonság fogdosson. De én is ültem metrón szülés előtt egy héttel, csak azóta lefürödtem.
A kórházban is kezet mosok mielőtt a babához nyúlok...a rokonok viszont feljönnek a lifttel, és nem mosnak kezet...ráadásul lényegesen több helyen, közösségben járnak, mint én, aki bent fekszem a szülészeten, vagy akár apa aki otthon van apa szabin, és egy hete nem dolgozik...a stílusom, úgy érzem, teljesen normális volt...csak általában fáj annak, akinek nincs igaza.
nem gondolom azt, hogy napi egy óra alvás, szülés utáni kimerültség, infúzió, drain cső és egyéb finomságokkal még a rokonokkal szeretnék vitatkozni arról kell e kezet mosni vagy nem kell...nagymamák, nagypapák bejönnek, az ő idejükben még más volt, hiába mondod nekik hogy ne fogják meg, ne vegyék fel, felveszik.
Mennyivel egyszerűbb ha üveg ajtó van, azon keresztül nézegethetik és kész, nincs vita.
A férjem teljesen megértette hogy nem lehet megfognia az aranyóra után, elfogadta, egy pillanatig nem nyávogott hiszen tudja hogy a baba érdekét szolgálja ez.
Másrészt oké, hogy a te rokonaid esetleg vannak olyan higgadtak hogy nem fogdossák, de semmit sem ér az egész, ha a szobatársad meg agyon pusziltatja a babáját meg saját magát az épp betegeskedő nagytesóval, majd utána bemegy a gyermekágyas szobába, ahol közös hintőport, wc papírt, tököm tudja mit használtok.
Egy kórház nem egy pláza, és nem kávézó és kész, én teljesen megértem hogy ebben a három napban nem lehet kimászkálni, nyilván van valami egészségügyi oka, hogy a fejlettebb, babarát kórházakban ez már így van, nem véletlenül lett bevezetve, nyilván azóta kevesebb a fertőzés az osztályokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!