Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki segítene nekem táppénze...

Valaki segítene nekem táppénzes kérdésben?

Figyelt kérdés
Azt szeretném tudni,hogy amikor a táppénzt számítják,akkor 1hét 5napból áll?Vagyis 5napra jár a táppénz 1 héten?Nem 7re?Mert most azt mondták nekem hogy 5nappal számolják mindenhol,ami 1hétnek felel meg.De akkor is 5nappal számolnak 1hetet ha napi 12órába dolgoztam,és szombat vasárnap is?Vagy ez ettől nemfügg?
2010. febr. 12. 14:19
 1/6 anonim válasza:
Szia! Sajnos nem. Csak a munkanapokra jár táppénz és ez ugyebár öt nap a héten /hivatalosan/.
2010. febr. 12. 14:22
 2/6 anonim ***** válasza:
A keresőképtelenség első 15 napja az betegszabadság, az valóban csak munkanapokra jár és azt a munkáltató fizeti. Ha lejár a betegszabadság, akkor kezdődik a táppénz és az minden napra jár (hétvégére is).
2010. febr. 12. 14:43
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen,erre voltam kíváncsi:)Mert én január 4-től vagyok táppénzen,és azt mondta a könyvelő(cégnél),hogy 15nap betegszabadságot kapok ilyenkor,nem táppénzt,azt csak utána fogok kapni,de én leadtam januárra is táppénzes papírt,de táppénzen csak februártól leszek,így januárra csak ez a 15nap jár,ezt nemértettem,de így már érte,mert akkor úgyszámolták,hogy 1hét 5nap,vagyis 5x4az 20nap,abból a betegszabadság 15nap,maradt 5nap,de az meg az hogy 4től vagyok táppénzen,így maradt 1nap,azt meg kifizették.Februártól meg táppénzen leszek.Szóval így már értem,ha tényleg így van.
2010. febr. 12. 14:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha az adott évben még nem voltál tp-n, akkor az első 15 nap betegszabadság, ami csak munkanapokra jár. Utána táppénz, ami naptári napokra jár.
2010. febr. 12. 15:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Maradt egy 1 nap, ezt nem értettem, de leírom, hogy szerintem, hogy van.

Táppénzes papírt természetesen le kellett adnod, mert a doki csak ezt tudja adni, ha keresőképtelenné válsz.

Szóval ha már január 4-én nem dolgoztál, akkor a betegszabadságod utolsó napja: jan. 22. Jan. 23-tól táppénzen vagy, de ezt ha a munkáltatód nem TB kifizetőhely, akkor csak később fogod megkapni.

2010. febr. 12. 15:04
 6/6 A kérdező kommentje:
nem tb kifizetőhely a munkahelyem.Akkor most végülis jólszámolták nekem vagy nem?Mert még mindig nemlátok tisztán ebbe...mert azt mondta a nő nekem,hogy januárba ennyit kapok és kész,52 ezer ftot,és ez a 15nap ami a betegszabadság,táppénzt majd csak februártól kapok.92ezer a nettóm.
2010. febr. 12. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!