Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen anyagai lehetőséget...

Milyen anyagai lehetőséget tudnék igénybe venni? Nincs semmilyen járulék amit igénybe vehetek, dolgozhatok?

Figyelt kérdés

21 hetes kismama vagyok és 20 éves, munka viszonyom nincs. Az iskolát ott hagytam egy hónapja (érettségim van szakmán voltam)

A párom is tanul most fog végezni, de neki sincs keresete.

A nagymamámnál élünk, a párom családi pótlékját leadjuk hogyy "ezzel szállunk be ". De nem marad sziinte semmipénzünk.

Nem vagyok jogosult semmilyen pénzre mert nincs munkaviszonyom , nem vagyok 365 napja regisztrált munkanélküli. Ugye táppénz se jár. Ilyenkor mit lehet tenni?

Dolgozhatok?

Oda is elmegyek csak legalább vmiből félre tudnánk tenni egy kicsit míg a párom el nem kezd dolgozni..

2015. febr. 19. 10:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Viszont ha a TB-t nem fizeted akkor menj be a munkanélküli hivatalba vagy a polgármesteribe, és ott lehet kérvényezni, hogy azt állják neked mert nincsen havi jövedelmed, ergo nincs Tb támogatásod.
2015. febr. 19. 13:06
 12/15 anonim ***** válasza:
9%

A gratulációhoz csak annyi, hogy nyilván fogalmad sincs milyen az arra várni hogy legyen valahova rakni egy gyereket. Lehet hogy mire lenne helye, már kifut az időből. Hoppáláááá: van házam, van autóm, van mindenem, kivéve hogy a kib*szott gyerekszoba üres, mert sajnos nem sikerült belerakni senkit! De az is lehet hogy csodababa, hogy annak ellenére fogant meg hogy minden orvos azt állította hogy lehetetlen gyereket csinálnia.

Bocs az OFF-ért: Az én történetem annyi, hogy először 12 évesen közölték velem, hogy a vesém miatt nem lehet soha gyerekem, utána 19 évesen ismét végighallgattam ugyanezt csak PCOS miatt. Két helyen dolgoztam külföldön, szívás volt az első, 2 évig húsüzem=hideg, utána nekivágtam újra, de kiderült hogy kismama lettem tök természetes úton! Most 21+3 hetes vagyok és bár azért indultam el külföldre dolgozni, hogy legyen egyáltalán hitel mentes ingatlanom, ez a tervem füstbe ment, de SOHA nem döntöttem volna az abortusz mellett!!! Lehet hogy csak albérletre futja, vagy nagyszülőknél kell majd laknunk, de mindez nem számít, mert ha egyszer jönni akar, akkor ennyi!

Egyébként kedves kérdező annyit még, hogy pecséteket gyűjts, fogászat, belgyógyászat, tüdőszűrő (szűrés nélkül), meg persze a védőnővel való találkozásokat ne hanyagold el. A tb-t meg ingyenesen igénybe tudod venni, ha nincs a neveden ingatlan vagy gépjármű. Hatósági bizonyítványt kell kitölteni. Úgy tudom a NAV-nál kell kérni. Ebbe benne van hogy hányan laktok egy háztartásban, hogy mennyi a havi bevétel meg pár hasonló kérdés. Így lesz ingyenes.

ÉÉÉs még annyi hogy ugyan ebben a cipőbe vagyok: érettségim van, szakmát befejeztem, 21 évesen kimentem külföldre, 23 évesen haza, munkanélkülimet nem sikerült külföldről igényelni (pedig 2 év volt ott), 24 évesen újra külföld csak máshova, 1 hónap után kiderült hogy kincsem lesz :))) , szóval egy percet nem dolgoztam bejelentve magyarba, sajnos nekem se jár semmi. :/

Nem lesz egyszerű, de minden kín ellenére nagyon Boldog Babavárást!!! :)

24N

2015. febr. 19. 21:56
 13/15 anonim ***** válasza:
54%

Mindenki arról ír, hogy nem kell megvárni, hogy legyen meg minden. Nem, tényleg nem, de a minden és a semmi között talán van egy kis átmenet.

És milyen arra várni, hogy legyen gyerek?-igaz és milyen arra várni hogy a gyerekemnek vegyen valaki ennivalót, pelenkát, gyógyszert, mert nekem nem futja rá?

Le lehet nyugodtan pontozni.

2015. febr. 21. 16:50
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Vajon az ide irogatok hany szazalekaval kozoltek egy orvosi szobaban hogy meddő? Kinek van fogalma arrol hogy milyen erzes vegighallgatni azt hogy Önnek sose lehet gyereke!!!??????? En tudom, qurva fajdalmas. Ha egyszer sikerul, akkor meg is kell tartani!! Mindenki ez alapjan dontson!!!
2015. febr. 21. 20:20
 15/15 A kérdező kommentje:

A nagymamám örökbe fogadta anyukám mert nem lehetett gyereke és látom milyen fájdalmas volt ez neki bár mindenkinél jobban szereti anyukám

és van mindennap mit ennünk nem a semmi szélén állunk màr itthon a kiságy megvan a babakocsi egy halom kisruha elkezdjük gyűjteni a pelenkát

de azért írtam ki a kérdést mert nem csak a minimumot akarom megadni neki , hanem többet . Félre tenni gyűjteni .

De érthető nem fognak alkalmazni , megoldjuk valahogy .

2015. febr. 22. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!