Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit jelent ez a vérképen?

Mit jelent ez a vérképen?

Figyelt kérdés

25 hetesek vagyunk.

A vérvételi eredményemen 2 érték van csillagozva.

Segment 7,86 (1,8-7)

Hemoglobin 119 (120-165)

A másik kérdésem az lenne hogy a vizeletben pedig vörösvértest 12+,a fehérvérsejt 4+ (HPF/) ÉS A v.fehérje pedig +1.

Ha valakinek volt hasonló esetleg vagy tud valamit akkor érdekelne.

természetesen orvost kérdezem majd de addig...

2010. febr. 12. 11:18
 1/5 anonim ***** válasza:
A hemoglobinod egy picivel alacsonyabb, mint kellene, ez jelzi, hogy a terhesseg miatt kicsit versegeny vagy. De ez annyira minimalis egyelore, hogy foglalkozni sem kell vele (az enyem 2 hete 99 volt)A vizelet pedig valami kis gyulladast esetleg felfazast jelez, de ez is nagyon minimalis elteres, szerintem ha nem okoz panaszt, az orvos nem is fog ra adni semmit, csak surubben fogjak nezni a vizeletedet. (nover)
2010. febr. 12. 12:23
 2/5 anonim ***** válasza:
A hemoglobin a vörös -vérfestéket jeleni. Ez épp, hogy a határérték alatt van, önmagában nem gond, kismamáknál ez még bele szokott férni, legalábbis, mikor nekem volt ilyen, a dokim ezt mondta... A vizelet lelet: nem vagy kicsit felfázva? az is okozhatja a vvt jelenlétét és a fehérjéét is.. Azonban önmagában egyetlen eredmény nem mérvadó, az egész alapján szoktak az orvosok dönteni Tehát a vassal kapcsolatban csak akkor szoktak vaspótlást ajánlani, ha a vvt és a hemoglobin is alacsony.
2010. febr. 12. 12:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Már egy weborvosnak is feltettem de a válasz nem lesz 2 perc.

Nincs semmi felfázásom vagy gyulladásom amit éreznék.

A doki meg nem mondott semmit a vérképre csak azt h szedjek vasat.

De ha megyek legközelebb mindenképp megkérdem.

Engem inkább a vizeletben lévő vörösvértest aggaszt csak...!

2010. febr. 12. 12:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! megnéztem a saját leletemet. Az egyikben nekem is volt vvt (nyomokban) a vizeletben, de a dokim szerint ez magában nem okozott problémát..nem kaptam rá semmit :))
2010. febr. 12. 13:29
 5/5 A kérdező kommentje:

Webdoktor válaszol.-)

Köszi mindenkinek!

"...Tisztelt Doktor Úr!

26 éves és 25 hetes kismama vagyok,terhességemmel eddig minden rendben van.

A minap kaptam meg az esedékes vérvétel-laboreredményeimet,amire ránézve az orvosom vas szedését javasolta.

Néhány érték jelentését szeretném csupán megkérdezni:

Vér:

-Segment 7,86 (1,8-7)

-Hemoglobin 119 (120-165)

Vizelet:

-örösvértest 12+(HPF/)

- fehérvérsejt 4+ (HPF/)

-v.fehérje pedig +1.

Válaszát előre is köszönöm!

Ha nincs semmi panasza és szed magzatvédő vitamint, akkor még vasat sem kell szednie, mert ezek az értékek egy terhesnek teljesen normálisak. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc..."

2010. febr. 12. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!