Spirál mellett teherbeesni?
Figyelt kérdés
A kisfiam 18 hónapos és 15 hónapja spirált rakattam fel, nem ez az első, már a terhességem elött is 5+3 évig használtam.Kisfiam nagyon nagy súllyal született, simán 4700grammal ezért az orvosom T alakú spirált szeretett volna felhelyezni mivel a méhem elég nagy lett a szülés után. Ilyet nem sikerült sok utánjárás során sem beszerezni ezért maradt a normál. Bár szoptatok a menzeszem normális, bár minden hónapban megjön, eltart 7-10 napig, de van. 3 hete voltam dokinál aki azt mondta hogy minden rendben de a spirál lejjebb van mint kellene. A menzeszemnek 4 napja meg kellett volna jönni, de semmi.Jelei sincsenek. A fiam elfogadja a cicit, de tartok tőle hogy terhes lehetek. Pont most beszéltük meg a férjemmel hogy visszamegyek dolgozni és még várat magára a 3. csemete.2010. febr. 11. 23:10
1/7 anonim válasza:
Igen lehet spirál mellett is teherbe esni. Volt szomszédasszonyomnak hiába mondtam rendszeresen ellenőriztesse, mert azért bizonyos időközönként azt cseréltetni is kell, és azért az sem veszélytelen. Nem ment, mígnem 12 év után terhes lett, ikerterhességet mutatott ki az ultrahang és mindkét gyerekbe belenőtt a hurok. Abortusz lett a vége. Ezt nem elrettentésként írtam le neked, hanem azért, ha idejében mennek el a nők és rendszeresen megnézettetik a hurok állapotát sok kellemetlenségtől meg óvják magukat.
2/7 anonim válasza:
Nincs 100%-os védekezzési mód. A spirál nagyon jó de nem 100!
3/7 anonim válasza:
Ha az orvos rosszul helyezi fel,akkor tuti teherbe lehet esni vele.
4/7 anonim válasza:
Ha jól helyezi fel, akkor is. A spirál a peteérést nem gátolja, csak a beágyazódást nehezíti meg jelentősen. De ennek ellenére időnként mégis sikerül egy-egy babának beágyazódnia. Ilyenkor vagy kiveszik a spirált, vagy nem, mert akár bent is maradhat, nem minden esetben akadályozza a terhesség kihordását.
5/7 anonim válasza:
Szia! Igen , teherbe lehet esni spirál mellett. Még akkor is ha úgy "használod", ahogy kell. Én terhes lettem, két évre azután, hogy feltették. Megnézték uh-on és teljesen a helyén volt a spirál.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm gyors válaszokat! 3 hete nézettem meg , akkor rendben volt csak kb. fél centivel lejjebb mind az ideális (doki szerint).Hétfőig várok és aztán veszek tesztet.
2010. febr. 12. 07:54
7/7 anonim válasza:
Itt vagyok :)
A pozitív teszt után egyből rohantam a dokihoz (kicsit nyűgösebb voltam, meg mindenen bőgtem, anyukám kérdezett rá, hogy nem vagyok-e terhes, ezért csináltam tesztet), de akkor még nem látszódott uh-n a terhesség, csak az, hogy jó helyen van a spirál. Rá két hétre kellett visszamennem, amikor már látszódott, hogy semmi gond nincs, a lehető legtávolabb tapadt meg a kis cseles. Simán levették a spirált, most 4 hónapos a babám.
Ha terhes lennél, azt már kimutatná egy teszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!