Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nálam minden határérték?

Nálam minden határérték?

Figyelt kérdés

37 éves kismama vagyok. 10 évet vártunk erre a babára. Csupa rettegés ez a terhesség, amire a dokim is rátesz egy lapáttal. 12.heti ultrahangom tökéletes volt. Erre nem mondott semmit. A kombinált teszt eredményem:

Nyaki redő: 1,5mm-0,96 MoM

Papp-a: 2620 miu/L-1,26 MoM

Hcg: 103 Ng/mL-3,59MoM

Down számított kockázata: 1:270 (negatív)

Edwards számított kockázata: 1:50 000 (negatív)

Erre az eredményre azt mondta, hogy kérjek egy másik fizetős tesztet, mert született már beteg baba ilyen eredményekkel. Akkor minek a vizsgálat, ha negatív ellenére sem nem fogadják el??

Ma jött meg az AFP eredményem is: 0,75 MoM. Azt olvastam, ez is határérték. Csak jövő hét pénteken megyek a dokimhoz (aki kezdő de nagyon). Ha ezek leletek mellett a 19. heti genetikai ultrahang is jó, akkor ti vállalnátok az aminot? Sokat szenvedtünk ezért a babáért, nem szeretném elveszíteni!

2010. febr. 11. 14:32
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem vállalnám, ha jó az ultrahang (amúgy az AFP-re ne adj). És most azonnal keress egy kevésbé ijesztegetős dokit. Ez nem normális. Az enyém nem ijeszteget, csak ha oka van rá, akkor sem ijeszteget, csak magyaráz. Ne hagyd magad, ha már ennyit vártál rá. Ha pesti vagy környéki vagy, menj az enyémhez. Ő elismert a szakmájában és tök jó fej.
2010. febr. 11. 14:37
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem menj el egy 4D-s ultrahangra olyan helyre, ahol nem csak babamozi van, hanem rendesen meg is nézik a picurt! Szerintem az értékeiddel nincs semmi baj, de a saját megnyugtatásodra ajánlom a 4D-t! Minden jót!
2010. febr. 11. 14:37
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Az AFP vizsgálat 50%-os bizonyossággal mond ki bármit is. Minden "valamire való" doki azt mondja, hogy nincs jelentősége. Nyugaton ezt a vizsgálatot már nem végzik.

Szerintem gyorsan keress egy másik orvost, mert az ő hozzáállása nagyon sokat segíthet Neked, amikor magadtól is aggódsz. (És érthetően). Nem kell végigizgulni 9 hónapot, egyszerűen nem éri meg!

2010. febr. 11. 14:38
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek a válaszokat. Jó hallani hogy mások szerint is jók az értékeim. Sajnos nem pesti vagyok hanem győri. Nem nagyon lehetséges itt az orvosválasztás sztk-án belül. Én is gondoltam rá, hogy el kéne menni egy 4d-és ultrahangra. Be is jelenkezem. Köszi mégegyszer is!!!
2010. febr. 11. 14:43
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
14:37-es vagyok van még az aminon kívül egy teszt, amivel szűrik a rendellenességeket: quartett-teszt! Üdv
2010. febr. 11. 14:43
 6/17 A kérdező kommentje:
Igen tudom, csak arról már lekéstem mert betöltöttem a 18. hetet, és betöltött 19. hét után megyek vissza orvoshoz. Az ő engedélye kell hozzá, mert ő írja ki a vérvétel időpontját. Addig meg nem rendel.
2010. febr. 11. 14:47
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az SZTK-ban is ki lehet "lesni", hogy melyik doki mikor rendel, és egy olyanhoz időpontot kérni, aki szimpatikusabb. Igaz Budapesten, de én ezt meg tudtam csinálni.
2010. febr. 11. 14:55
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Menj egy tapasztaltabb orvoshoz! kérj beutalót genetikai tanácsadásra, ott azért az eredményeid alapján pontosabbat tudnak mondani. Ha ott is ajánlják a Cvs-t, akkor érdemes lenne megcsináltatni. Én megcsináltattam, igaz csak a korom miatt. Nagyon megnyugtatott az eredmény és a kockázat 1%...tudom, hogy ha engem érint, akkor az is sok, de amikor voltam, senkinek nem történt semmi baja...
2010. febr. 11. 14:58
 9/17 A kérdező kommentje:
Már voltam 7 hetesen genetikai tanácsadóban, magamtól. Ott megmondták előre mi lesz a kombinált teszt eredménye (mindenki tudja az életkorit). Felsorolták milyen fizetős teszteket kérhetek és ennyi. Azóta nem mondta senki hogy a leletekkel is vissza lehet menni. Oda is kell beutaló? Annó nem kellett, csak fogtam magam és bementem.
2010. febr. 11. 15:03
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én ugyanígy jártam,csak magas AFP-m lett!Ha jó az UH-d és a nyakiredő is,akkor nem hiszem,hogy a genetikai UH bármi rosszat mondana!Én elmentem 4D-re,szerintem menj te is,megnyugszol hidd el!Az orvosok meg csak ijezgetnek,hogy miért nem tudom,velem is ezt csinálják!Valószínűleg elküldenek majd genetikai tanácsadóhoz is,ott minden kiderül!Én nem engedném az aminot,ha minden leleted jó!Az AFP-vel meg ne foglalkozz!
2010. febr. 11. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!