38 évesen mennyire kockázatos egy terhességet ki hordani? Milyen vizsgálatok vannak? Mire kell nagyon ügyelni?
Én 36 évesen szültem, igaz Angliában. De egy darab vizsgálattal nem volt több, mint másnak. Otthon szerintem egy amnioval van több, de szerintem az is csak akkor,ha gond van, vagy kéred.
Kihordani nehezebb volt fizikailag,mint az elsőt 31 évesen.
Nem hiszem, hogy sok a különbség 36 és 38 év között.
Úgyhogy hajrá! :)
Hacsak nincs valami genetikai rendellenesség, akkor semmivel sem másabb, mint fiatalabb korban.
Maga a terhesség nem veszélyesebb, a szülés szintén nem. Rendszeresen kell menni terhesgondozásra, az orvos tudja, mire kell figyelni, de ugyanaz a lényeg, mint bármilyen más terhességnél
Szerintem a kockázatosság elsősorban a testi állapotodtól függ, illetve hogy volt-e vetélésed, nagyrészt nem sok köze van az életkorhoz.
A genetikai rendellenességek sűrűbb előfordulása miatt méhlepény vizsgálattal többet kell az orvosodnak ajánlani amit vagy elfogadsz vagy nem.
Én is 38 évesen szültem.Ugyanolyan vizsgálatok voltak, mint a fiatalabb kismamáknak, csak elvégeztettem a méhlepény-mintavételt is, ami egy napos kórházi bentlétet igényelt.
Amúgy etalon terhességem volt, tankönyv szerinti értékekkel, ideális hízással, nem volt magas vérnyomásom, terhességi cukrom, és nem vizesedtem.
Viszonylag kicsi volt a hasam is, és 10 kilót híztam a végére, de már a varratszedésre is lapos hassal mentem, a terhesség előtti nadrágomban. Nem nyúlt meg a bőr, és nincs egyetlen csíkom sem.Igaz, végig sokat mozogtam, és dogoztam a 34. hétig. A szülés után sem hagytam magam el.
A lányom a 39+ 4 napra született, és nagyon sok tejem volt az elejétől (még most is kap a két éves gyerekem anyatejet).
Szóval nekem szerencsém volt, de van aki nem ilyen alkat, és már harminc alatt sem ússza meg komplikációk nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!