Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jók ezek az adatok? Mit...

Jók ezek az adatok? Mit jelentenek?

Figyelt kérdés
Ma voltam a 12hetes UH-on,de ott kiderült hogy nagyobb a baba,már 13hetes és 2napos vagyok ma!Szerintetek ez nembaj?Mert úgytudom ezt a vizsgálatot a 12-13hét között kell elvégezni.Ígyis jók az adatok?BPD:25mm,AC:78mm,FL:11mm,NT:3mmalatt/1,4mm/Mi az az NT?És nincs rajta hogy mekkora most a baba:SKitudom valahogy számolni?
2010. febr. 10. 18:47
 1/5 Vilcsianyuja ***** válasza:
Én is betöltött 13 hét után voltam ultrahangon. Az nem gond, ha kicsit később nézik, korábban viszont még nem látnak mindent, amit ilyenkor vizsgálni kell. Úgyhogy minden rendben! Mellesleg az ultrahang által "kidobott" terhességi kor is csak egy becslés, nem kell tízparancsolatnak venni, csak iránymutatásnak. Egy hét plusz-minusz belefér.
2010. febr. 10. 18:53
 2/5 Vilcsianyuja ***** válasza:
Előző vagyok megint. A mért adatok terén nem vagyok nagyokos, ezt a szakember dolga kiértékelni. A súlyát pedig ilyenkor még nem becslik (gondolom, a "mekkora" alatt a súlyát értetted). Nekem először 23 hetesen kalkulálta ki az UH, hogy mekkora a babám.
2010. febr. 10. 18:57
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm,akkor megnyugodtam:)nema súlyára,hanem a méretére,vagyis hogy hány cm már,azt szeretném tudni:)Azt hiszem az a CRL,de lehet keverem...
2010. febr. 10. 19:00
 4/5 anonim ***** válasza:

az NT a nyaki redő,ami 3mm alatt tökéletes.

BPD:koponya haránt átmérő

AC:has körfogata

FL:combcsont hossza

nekem mondjuk csak a CRL értéket adták meg,ami 12+3hetesen 62mm volt.

pocakosnaplóm szerint a CRL a 12.héten 55-65mm között,míg a 13.héten 65-78mm között van

súlybecslést 19+3hetesen csináltak,akkor volt320g.A könyv szerint a 19.héten 260g a 20.on 300g.

de nem szentírás se a szakirodalom,se az UH

25+2hetes kismama

2010. febr. 10. 19:19
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm,hát nekem pont a CRL hiányzik:SMost akkor az NT az nekem 3mm,vagy 1,4mm?Nemtudom melyik az.Vagy a 3mm-t mindig odaírják hogy annyi lehet,(azalatt)és utána írják ami az enyém,ami 1,4mm?vagyis a babáé?
2010. febr. 10. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!