Véleményeket szeretnék kérni a Kaálival kapcsolatban! Mennyire fogja az intézet a pénztárcánkat terhelni? Mennyi időbe telik a kivizsgálás? Dr Sajgó Attiláról vélemények?
Kismama nem lettem sajnos, de a Kaáliba járok (sajnos :)
Hogy mennyibe fog kerülni, azt nem lehet előre megmondani, a doki sem fogja tudni, hiszen ez egyéntől függ. Ha "csak" stimulálni fognak, és erre kell gyógyszert, vagy injekciót kiváltani, ez is attól függ, hogyan reagál a szervezeted a kezelésre. Vannak olcsóbb, drágább gyógyszerek, az orvos mondja meg, melyiket javasolja. Van, aki már egész kis adagtól több petesejtet produkál, de van olyan is, akinek nagyon sok kell (én pl. 2 naponta váltottam ki 28.000 Ft-rt a Gonal-F-et), és e mellé még sok más gyógyszert. De ha nagyon mondanom kell egy összeget, akkor mondjuk 100.000 Ft. Jó esetben kevesebb.
A kivizsgálás abból áll, hogy eleve viszed a leleteidet (HIV, Chlamydia, teljes vérkép, rákszűrés, Hepatitis, a férjed eredményei). A Kaáliban megnézik az alaphormon értékeidet, illetve ultrahangot csinálnak. Ekkor az orvos megmondja, hogy "indulhattok"-e a programmal.
A doktor urat csak látásból ismerem, így véleményt nem tudok róla mondani.
Köszönöm a válaszodat:) Nekem csak vérvétel eredményem van (horomon) a páromnak van spermavizsgálata.
Első alkalommal is számíthatok valamilyen vizsgálatra?
Ha még csak konzultációra mentek, akkor még nem lesz vizsgálat, csak beszélgetés.
Sok sikert! Ha tudok valamiben segíteni, írj!
Nekünk mindenestől kb.90 ezer forintból jött ki.Ebben benne van a konzultációs díj,menni kellett HÍV szűrésre ez 12 ezer forint,voltam magánorvosnál pajzsmirigy kivizsgáláson,kaptam hormon gyógyszert,csináltak ott helyben rákszűrést amiért szintén fizetni kellett.A legvégén jöttek a hormon injekciók,mi a drágábbat választottuk a biztosabb sikerért ez kb:35 ezer forint volt ha jól emlékszem.A vizsgálatokért nem kell fizetni úgyhogy ennyiből jöttünk ki:)
Nekünk az első sikerült pedig nagyon rosszak voltak az esélyeink,a férjemnek szinte semmi spermája nem volt:(
Be kell tartani az utasításokat és én pl.a beültetés után 2 hétig csak feküdtem szinte csak fürdeni keltem fel.úgy hallottam ez bejön és igaz is volt:)
Sok sikert és fel a fejjel van remény!!!
37 hetes kismama.
Szia!
Mi 2008 szeptemberében jártunk a debreceni intézetbe, de gondolom pénzügyileg ugyanaz a két intézet.
Magát a lombikot és a kezeléseket a TB fizeti, onnantól kezdve, hogy elindult a program. A gyógyszereket nem.
Az előzetes kivizsgálások kerülnek pénzbe. Pl.HIV és HepB,C szűrés nekünk majd' 16e lett volna az ÁNTSZ-nél.
Egyszeri regisztráció van 10-12e körül a Kaáliban, ezt mindegy hol fizeted be, az összes intézetre vonatkozik az országban. Egyúttal aláíratják, hogy nincs hálapénz náluk. Mindenről számlát adnak. Nekünk volt egy UH, meg egy spermiogram, a kettő együtt tizenvalahányezer volt, mi másért nem is fizettünk, mert rögtön programba kerülünk.
1. Konzultáció. Kiírják az elvégzendő kivizsgálásokat.Ha időpont kéréskor megkérdezed, mik kellenek, és azokkal a leletekkel mész a konzultációra már, akkor legalább 1 hónapot nyertek.
2. Középidős UH, (vagy ilyesmi)
3. ciklus 22.napja körül uh, vérvétel és kiírják a protokollt, ha minden rendben van.
4. Menzesz 1-2.napján mentünk megint, uh, vérvétel, injekciók.
5. Hetente talán 2x voltunk uh-n és vérvételen, aztán nekem a 12.napon volt a petesejt leszívás, a 15.napon meg az embrio transzfer. Rá 9 hónapra meg megszültem :-))
Pénz.
Nekünk kb. 200e volt utazással és gyógyszerekkel együtt minden. Talán valamivel több.
Az utazást majdnem teljesen vissza lehet kérni a TB-től, csak útiktg-es papírt kell pecsételtetni.
Egyszeri gyógyszersegélyt is lehet kérni a TB-től, de ehhez a nevedre szóló számlát vagy min. a blokkot gyűjtsd össze (vitaminok, tabletták, injekció), ezekkel tudod igényelni (ha van még ilyen).2008ban volt. Tudtommal tavaly is volt még.
Lombikbaba alapítványtól gyógyszertámogatást lehet kérni, de ezt lombik előtt legalább 3 hónappal kell beadni.
Na így hirtelen ennyi, kérdezz bátran, ha tudok segítek.
A dokiról nem tudok semmit.
Köszönöm a segítséget:)
Anyagilag nem állunk rosszul de túl rózsásan sem... De sztem van olyan család akiknek nagyobb szükségünk van a támogatásra:)
március 11-én megyünk.Szerintetek májusig van esélyem a csodára?
Én molett vagyok remélem nem hajtanak majd el.....
Dehogy hajtanak el:))
És IGEN, van esélyed!! Hogyne lenne!
Szurkolok!!
Szia!
Na, mi a véleményed? Mit mondott a doki?
Én Sajgó A-hoz járok, nagyon meg vagyok vele elégedve, szeretem őt.
Szia!
Vegyes érzelmem van... A doki aranyos,de nem tud segíteni...
Fiatal vagyok és a súlyom 100 kg felett van...azt sem vette figyelembe,h mindig ilyen alkatom volt... Egy csomó vizsgálatot kiírt,de segíteni nem tud.... Mi lemondtunk a babáról... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!