Hogy mondjam el? Többi lent
Elösször is kezdjük azzal hogy ez nem egy kamu kérdés , ... A barátommal lefeküdtünk védekeztünk és kiszakadta a condom , mostanában minden reggel , rosszul vagyok de még nap közben is megkértem a barátom vegyen egy tesztet , megcsináltuk és pozitiv lett két csikkal !! A barátom nagyon örül ugyanis 22 éves , eén már kevésbé mert én '15és fél vagyok . holnapra jelentkeztem be nögyógyászhóz ahová eggyütt mgyünk a barátommal , ha télleg terhes vagyok hogy mondjam el anyuéknak ?? :/
Oltó trágár kommentet ne légyszi igy is rossz a közérzetem !!
7-es válaszoló meggyőződésed ellenére mivel fiatalkorúról beszélünk 18 hetes korig vetetheti el a picit.
Én egy 15 éves gyereket nem úgy kezelnék mintha felnőtt lenne.
Többek között azért sem mert fejletlenebb a tested, és emiatt rizikósabb kihordanod egy gyermeket és megszülnöd.
A terhesség és a szülés elég nagy fizikai és lelki megterhelést tud jelenteni egy nálad érettebb nőnek is, gondolok a rosszullétekre a fájdalmakra ahogy húzódnak a szalagjaid tágul a méhed, és még csak az első hónapokról beszélek.
Szerintem a legtöbb fiatalkorú éretlen az anyaságra, nem egy könnyű dolog az hiszen maguk is gyerekek, fiatalok alakuló személyiséggel kiforratlan életcélokkal, és ezt nem sértésként írom. Hiszen ha megnézzük jogilag magadért se vállalhatsz felelősséget, te a szüleid vagy a gyámügy alá tartozol.
Én ha a szülőd lennék először konzultálnék egy orvossal hogy mit jelentene rád nézve egy terhesség, vagy egy esetleges terhességmegszakítás ami után te is érdeklődhetsz a nőgyógyászati vizsgálat során.
Csak akkor vállald ha az orvos megnyugtató választ ad, és ha mindenki maximálisan támogat, és te is maximálisan el tudod fogadni hogy terhes vagy hogy szülni fogsz, hogy fel fogod nevelni azt a gyereket ami nem könnyű. Hogy mindig meg fog határozni, hogy nem lesz ugyanolyan az életed mint a kordbelieké, mert gyerekkel más az élet. Nem tudom hogy ezt mennyire fogod tudni átlátni..
Csak a párodra ne apellálj mert a kapcsolatok véget érhetnek, az pedig hogy elhagyna ha megszakítanád a terhességet egy olyan érzelmi zsarolás ami ebben a helyzetben számomra biztos nem férne bele egy kapcsolatba ezért is fontos az esetedben a szülői vagy nagyszülői támogatás.
Sok kitartást ehhez az egészhez.
Nem hiszem hogy kutya bajuk sem volt utána. Ha csak a mai orvostörténetet nézem, vagy a fejlődésbiológiát illetve azt hogy a fiatalkorúakat alapból veszélyeztetett terhesként kezelik.
Hogy mennyi esélyük van túl korán szülni, hogy kisebbek a babáik. Azt hiszem a társadalmunk már nem arra van berendelkezve hogy kislányok is szüljenek.
Nem véletlen az a 18 hét sem..
Nehéz ez a kérdés akárhonnan is nézem. Késő már megelőzni, és nem könnyű a továbbiakról dönteni. Ha a szülei se támogatják csak haragudni fognak tudni vagy papolni a felelőtlenségről és megelőzésről már későn, úgy még nehezebb lesz a kérdezőnek. Szívből remélem hogy nem érzelmileg egyedül és nem is kényszerből kell döntenie, vagy bűntudatból..
A te tested a te döntésed. Jogod van megtartani és elvetetni akár a szüleid vagy a barátod ellenére is.
Az örökbe adásba beleszólhat, de az esetleges terhességmegszakításba nem. Ne miatta hozd meg azt a döntést hogy megszülöd. Úgy gondolom hogy ennek túl nagy hordereje van ahhoz hogy a pasid kijelentésére hallgass és a magad érzéseit félrerakd mert félsz elveszíteni őt.
Csak próbálj belegondolni, te kényszerítenéd őt bármire amit nem akar megtenni, és ami egy életen át végig fogja kísérni?
A szüleiddel sikerült beszélni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!