Ha ciklus felénél 10mm a méhnyálkahártya akkor nem valószínű a sárgatestelégtelenség?
Én úgy gondolom,hogy a 10 mm vastagságú méhnyálkahártya elég vastag ahhoz,hogy be tudjon oda ágyazódni egy embrió.
És igen jól tudod,hogy a progeszteron felel a méhnyálkahártya vastagságért! Ha nincs elég progeszteron akkor nincs elég sárgatest,ami pedig azt eredményezi,hogy nem vastagszik meg a méhnyálkahártya és a megtermékenyített petesejt nem tud hová beágyazódni.Ha a progeszteronod rendben van,akkor máshol kell keresni úgymond a hibát ami miatt elvetéltél :(
A sárgatest elégtelenség és az az miatti vetélés progeszteronpótlással kivédhető.
A méhnyálkád középidőben teljesen jó a beágyazódáshoz.
leírom mégegyszer, az, hogy félidőben 10mm a m.ny.h. az teljesen jó. Arra, hogy sárgatestproblémád lenne, ennek semmi köze, mivel félidő onnantól "van" hogy a sárgatest kialakul, tehát az ovulációtól.
A méhnyálkát az ösztrogén építi és az jó a méret alapján - nem vastag, nem vékony.
Köszönöm a választ és értem miről van szó.
A kérdésem most már inkább az hogy ha félidőben 10 mm és a kimaradt menzeszkor terhesség esetén is annyi akkor az gond vagy normális?!nem kellene vastagodnia?!vagy csak összetételében változik?!
De, kellene vastagodnia, illetve a progeszterontól megváltozik a szerkezete (megnő a vérellátás benne és mirigyes is lesz) és vastagszik még tovább. Ha sárgatest elégtelenséged van, tehát elsorvad a sárgatest (nem kap elég hormont vissza a beágyazódott petesejttől , mert mondjuk az nem életképes, nem fejlődik), akkor ledobódik.
Kell tudni, hogy miért vetéltél el, ez így kevés, hogy sárgatest elégtelenség. Nem is biztos, hogy az, az elsorvadása csak következmény is lehet, mert valami más nem volt adott a fejlődéshez (és hormontermelés ösztönzéséhez).
Abbamaradt vetélésem volt,missed ab.
8.héten ugyanakkora volt a petezsák mint 6.héten.
Semmi tünetem nem volt csak az uh. derítette ki h baj van,se görcs,se vérzés nem volt.embriót nagy nehezen találtak de csak pár mm volt és szívhang besem indult vszínű.
Nem tudni miért történt,találgatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!