Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondol az őssejttel való...

Mit gondol az őssejttel való gyógyításról? Érettségimhez szükséges kérdőív, remélem számos nő kitölti!

Figyelt kérdés

Érettségizni fogok idén, és kiválasztottam az őssejttel kapcsolatos etikai problémák témakörét. Szeretnék egy rövid közvélemény kutatás végezni nők körében, az alábbi kérdésekből:

1. Kor, lakhely (csak város!)

2. Van-e gyermeke? gyermekek száma:

3. Nőgyógyásza férfi vagy nő?

4. Milyen gyakran jár nőgyógyászati vizsgálatokra?

5. Fontosnak tartja-e az őssejt levételét. Válaszát röviden indokolja!

6. A jövőben leveteti gyermekétől az őssejtet?

7. Ön mennyi pénzt szánna a levételre, kezelésekre, illetve tárolásra?

8. Mit gondol a kezelés anyagi körülményeiről? Ön szerint megéri?

A válaszokat csak számozza meg egymás alá!

Válaszaikat előre is köszönöm:)

2010. febr. 9. 14:45
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

elnézést lehagytam egy kérdést!

9: Nőgyógyásza mit tanácsol e témában? Mi a rövid véleménye?

2010. febr. 9. 14:46
 2/13 anonim ***** válasza:

1. 30, Budapest

2. 1 gyermek

3. férfi

4. terhesség alatt havonta, amúgy évente

5. Fontosnak tartanám, de mivel nem volt rá pénzünk, így nem csináltattuk meg sajnos.

6. Nem, a testvérnek sem lesz, mert a jövőben sem lesz rá pénzünk.

7. Ha lenne, bármennyit rászánnék.

8. Szerintem megéri, nem drága (csak nekünk nincs, de ezt már írtam párszor)

9. a dokim is jónak tartja.

2010. febr. 9. 14:52
 3/13 anonim ***** válasza:

1. 27/N, Bp

2.1 db

3.férfi

4.évente 2szer

5.Nem. 300ezer csak a levétel, ezt kiküldik külföldre és ha nem jó a minta, visszaküldik, a pénz meg ugrott.

6. Ha konkrét kutatási eredmények lesznek, akkor lehet.

7. max. 100ezer

8. nem,ennyi pénzért, a bizonyítékok meg elenyészőek.Még több pénzt is is áldoznék rá, ha tegyük fel pl. egy vak babának vissza lehetne adni ezzel az ős-sejtbeültetéssel a látását. De konkrétumok nélkül jópárszázezer forintot elkérni....?

2010. febr. 9. 14:56
 4/13 anonim ***** válasza:
9. még nem kérdeztem róla...
2010. febr. 9. 14:57
 5/13 anonim ***** válasza:

1. 32, Budapest

2. egy gyermek

3. férfi a nőgyógyászom

4. terhesen havonta, egyébként évente

5. nagyon fontosnak tartom, mert a jövő az őssejtkutatásé, hiszek benne, hogy minden kérdésre választ ad az őssejtterápia. Biztos vagyok benne, hogy a különböző betegségek, és leépülések gyógyítására alkalmassá válik, rövid időn belül. Hiszen már most is csodálatos eredményeket érnek el vele!

6. igen levettettük a gyerektől és a következőnél is le fogjuk

7. 200.000Ft volt a levétel, és évente 27 euro a tárolás. Rengeteg lehetőségünk volt, de ezt találtuk a legkedvezőbb árúnak.

8. Megéri, minden pénzt megér, de véleményem szerint csökkenteni kellene az árakat, hogy azok is levetethessék, akiknek nincs lehetőségük több százezer ft kifizetésére.

2010. febr. 9. 15:11
 6/13 anonim ***** válasza:

15.11

9. a nőgyógyászom is javasolta, ha van pénzünk, vetessük le

2010. febr. 9. 15:12
 7/13 anonim ***** válasza:

1. 31 Bp

2. Igen, 2

3. férfi

4. normál esetben félévente, állapotosan kéthetente, havonta

5. Igen. Mindkét gyereknél levetettük. Elég sok olyan betegség van mindkettőnk családjában, amik gyógyításánál, kezelésénél nagyon jó kísérleti eredményeket produkálnak.

6. Ha lesz még gyerekem, neki(k) is levetettjük.

7-8. Nekem minden pénzt megér az a nyugalom, hogy ha kell, van. Ha pedig nem vetettem volna le, de kéne, nincs azaz ember, aki meg tudja nekem magyarázni, hogy ne okoljam magam. Az anyagiakat megoldottuk (férjem eü.pénztári hozzájárulást kap a munkáltatójától, amivel ki kellett egészíteni, annak a 30%-át, max. 100eft-ot vissza lehet igényelni az adóból). OFF: a második válaszló rosszul tudja, vagy nem jó céget nézett, mi 350eFt körül fizettünk, az árban benne van a 20 éves tárolási díj is, illetve ha nem jó a minta pl. kevés, akkor majdnem a teljes díjat visszafizetik.

Hogy megéri-e? Azt kívánom, akik ilyet igénybe vettek, hogy ez legyen életük legrosszabb befektetése, hogy soha ne kelljen hozzányúlni.

Jelen esetben nem beszélhetünk kezelésről, hiszen max. a felhasználás helyszínére történő szállítás van benne az árban.

9. Nem kérdeztem a nőgyógyászomat, hiszen neki nem ez a szakterülete. Ellenben sok olyan orvos véleményét elolvastam, akik őssejt kezelésben kompetensek.

Ha megengedsz egy pár gondolatot: az őssejttel kapcsolatos etikai problémák elsősorban nem a köldökzsinórvérből nyert őssejt levételével vannak, a számozott kérdéseid viszont elsősorban ezekre irányultak. Az így eltárolt saját köldökzsinórvérből nyert őssejtek közül nagyon keveset hívtak vissza, azaz használtak fel. A felhasználás a tb. fizeti, már ha Magyarországon kell felhasználni.

Egyébként ez nagyon jó téma, de nagyon rázós, sokat kell utánaolvasnod, hogy teljes képet kapjál a dologról pl. tudtad-e, hogy többfajta őssejt van? Hogy Szlovákiában minden gyermeknek leveszik a köldökzsinórvéréből az őssejtet, de nem rendelkezhetnek vele? Hogy Romániában 20 éve végeznek őssejtekkel kezelést? Hogy az embrionális őssejt felhasználását a világon mindenhol tiltják, mert könnyen rákos sejtté alakulhat?

2010. febr. 9. 15:24
 8/13 anonim ***** válasza:

1. 22, Kaposvár

2. 1 gyermek

3. férfi

4. terhesen havonta, amúgy félévente

5. nagyon jó dolognak tartom, ha lenne rá pénzem biztos, hogy levetetném.

6. ha lesz rá keret, gondolkozás nélkül

7. mostani anyagi helyzetünk alapján max 100e forintot tudnánk rászánni.

8. kicsit drágának találom, azok akik rosszabb anyagi körülmények közt élnek nem tehetik meg, hogy levetessék. Remélem hamarosan barátibb áron lehet igénybe venni. (Amúgy meg szörnyű, hogy az embernek az egészséget pénzért kell megvenni)

9. nem beszéltünk róla

2010. febr. 9. 17:10
 9/13 anonim ***** válasza:

1. 25, Pécs

2. első gyermekemet várom

3. ffi

4. egyenlőre 4 hetente, de a végén valsz sűrűsödni fog. terhességem előtt évente rákszűrés.

5. fontosnak tartom, mert a későbbiekben ha ne adj Isten eü-i problémák adódnak, akkor a gyógyitásban fontos szerepet kaphat

6. nagyon jó lenne, és szeretném...de őszintén szólva nagyon drága, és lehet h emiatt mégsem fog összeönni...

7.amennyit per pill rá tudnék szánni az kb 100.000Ft, de tudom h ennek 3-4x-ese..

8. nem kételkedem benne h megérni, s inkább ne kellen soha, de ha ba van ott legyen. csak a magas ár miatt átlagban szerintem 10ből 2család engedheti meg magának.ha olcsóbb lenne, szerintem többen élnének a lehetőséggel.

2010. febr. 9. 18:32
 10/13 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok: 9. még nem beszéltünk róla
2010. febr. 9. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!