Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek nagy baj van?

Szerintetek nagy baj van?

Figyelt kérdés
5 hetes terhes vagyok, ma kíváncsiságból megnéztem a méhszájamat, hogy mennyire elérhető. Alig kellett benyulnom, teljesen lent van, és nyitott. Ugye nem fogok elvetélni???? Nincs semmi tünetem, nem vérzek, nem görcsölök, de most nagyon beijedtem, mert egy hete még teljesen felnt volt, és zárt. Orvoshoz csak két hét múlva megyek...
2010. febr. 8. 17:20
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Az tuti hogy nem a méhszájadat érezted! Szerinted a nőgyógyász miért nyúl fel "könyékig" ha méhszájat akar vizsgálni? És egyáltalán minek nyúlkálni? Ha mástól nem is, de egy felszálló fertőzéstől is elvetélhetsz! Ha nem szeretnél, hagyd a nyúlkálást a nőgyógyásznak!
2010. febr. 8. 17:34
 2/6 anonim ***** válasza:
61%

Nyugi! Semmi baj, a méhszáj helyzete még sokszor fog váltzni a terhesség alatt,egyszer-egyszer nekem is nagyon lent volt aztán a helyén volt, mire szültem hátra fordult. Ha vizsgálod magad viszont nagyon ügyelj arra, hogy alaposan kezet moss előtte, körömágynál, körmök alatt főleg és ne nézegesd túl gyakran mert csak magadra ilyesztesz, ha változik valami. Most a sexel is óvatosan bánjatokegy kicsit. És ha majd mész dokihoz mondd el neki az aggodalmaid nyugodtan és kérdezz tőle bátran, én felírtam a kérdéseket, hogy semmit se felejtsek el megkérdezni.

Pihenj sokat és vigyázz magadra!

2010. febr. 8. 17:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Fürdés közben vizsgáltam meg magam, természetesen jól megmosakodtam lactacyd-al és a kezem is tiszta volt, nem nyúlok be mosatlan kézzel soha, kozmetikus-sminkes vagyok, így a körmöm sem nagy, sőőt.. Egy hete nem éreztem annyira fent volt, de ma lent, ezért is ijedtem meg nagyon. SOHA többet nem nyúlkálok magamnak az biztos, így nem lesz mitől megijedni.
2010. febr. 8. 17:46
 4/6 anonim ***** válasza:
69%
Hát én ilyet még nem hallottam:) Én másodszor vagyok terhes, de sose nyúlkáltam magamnak, azt meghagyom az orvosra:) Szerintem Te se idegesitsd magad ilyeneken. Most képzeld el, most még csak a méhszájadat vizsgálod, de mi lesz később? úgy 30 hetes korod felé? Veszel egy UH készüléket?:) Na jó bocsi, ha durva voltam, de ez olyan...
2010. febr. 8. 18:26
 5/6 anonim ***** válasza:
56%

Nincsen semmi bajod, de ha szeretnéd hogy ez így is maradjon, akkor ne turkálj :)

Az orvos streil kesztyűvel nyúl fel, az más mint a megmosott kéz, a legtöbb baci a köröm alatt van.

Nem tudom, hogy honnan terjed egy a felnyúlkálos dili, baromi felelőtlen volt az aki "elkezdte".

2010. febr. 8. 18:29
 6/6 anonim ***** válasza:

A méhszáj változtatja a helyzetét. Nekem canestennel van tapasztalatom, az egyik nap fél métert felmegy, :) a másik nap meg 3 cm után ütközök, és tuti nem az előző napi maradékba, mert próbálkoztam feljebb, és éreztem, hogy a méhszáj az...

A nyitottsághoz nem tudok szólni, de 5 hetesen kizártnak tartom, hogy nyitott, esetleg egy picit azért, mert most kéne mensizned, akkor kicsit megnyílik.

De tényleg ne nyúlkálj, mert csak felidegesíted magad, meg a kezed mégiscsak a kezed, nem pedig a doki szó szerint kesztyűs keze. :D

24 hetes km

2010. febr. 9. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!