Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Eloszor szulo kismamik van...

Eloszor szulo kismamik van aki fel a szulestol? Es akik mar szultek tenyleg olyan fajdalmas?

Figyelt kérdés

Tudom hogyha meglessz a baba minden elillan stb..de megis a szulesfelkesziton is a vedono is olyanokat mesel hogy a hajam egnek all.

Pl h a gatmetszesnel oda le kapok inekciot es hogy haklok egy reccsenest meghogy igyugy fajdalmas lessz.

Enmar nemis tudom mit gondoljak.

Homeopatias szert fogok szedni majd illetve haugyvan tornazok is..

58kgrol eddig 64vagyok es a vernyomasom se szokott magas lenni hanem inkabb alacsony.

28hetes vagyok..ti hogy vagytok ezzel a temaval??

2015. jan. 16. 13:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

3x szültem.

A vajúdás sokkal rosszabb,mint a szülés.

Nekem anyukám azt mondta (neki a Mamám mondta) hogy amikor már azt hiszed hogy nem bírod tovább...na akkor lesz meg a baba...van benne valami, bááár, szerintem minden egyes fájás kivesz az emberből, ugyan annyit vissza is ad, hiszen egyel közelebb kerülsz a picihez.

A gátmetszést, hallhatod, de nem fogod érezni, mert fájásközben csinálják (ebből is ki lehet sakkozni,mennyire fáj egy fájás)

Hasonlítani semmihez nem lehet.

Amit én javasolnék:

Szülés közben NE vegyél homeós cuccokat, MERT előtte-utána X ideig nem ehetsz (szülőcukrot, csokit lehet) -ihatsz

Az első gyereknél homeóztam (nagy divat volt 8 éve) 12 órát vajúdtam.

A 2. gyereknél többet jelentett 2 korty víz! :)

Amúgy nagyobb a füstje,mint a lángja...ha kkor nagyon is "belehalsz" amikor már hallod a hangját semmi, de SEMMI fájdalmat nem érzel!

Mintha elvágták volna....

Nyugi!

2015. jan. 16. 14:19
 12/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok!

2. babám 50 perc alatt született, úgy hogy foghattam végig a fejét ...

Igazuk van az előttem szólóknak, egy jó szülésznő aranyat ér!

Nem mindegyik engedte ezt volna meg :)

2015. jan. 16. 14:24
 13/18 anonim ***** válasza:
Mint aki márt szült azt mondom ne félj.Inkább az utána következő dolgokra készülj fel, mert a szülési fájdalom semmi a több hónapnyi alvásmegvonáshoz képest.
2015. jan. 16. 14:36
 14/18 anonim ***** válasza:

Persze, nagyon fáj, de mivel periodikusan fáj, így nem annyira kimerítő, mint egy konstans fogfájás vagy vesegörcs. Én anno egyszer majdnem túladagoltam magam fájdalomcsillapítóval, mert vesegörccsel ébredtem és annyira fájt, hogy az se érdekelt, ha gyógyszermérgezést kapok, csak múljon el.

A vajúdás nekem nem volt olyan vészes, valamiért a hasi, tompa fájdalmakat jobban bírom. Fájt, de közben lekapcsolt az agyam - talán még a régi küzdősportos fájdalomtréningnek köszönhetően.

Viszont mivel éjszakába nyúlt az egész és már este is fáradt voltam, a végére rohadtul kimerültem. Mondták, hogy nyomjak, nekem állítólag kékült a fejem, ordítottak, hogy ne a fejembe nyomjak, mert agyvérzést fogok kapni... de rendesen levegőt venni se hagytak időt.

Végül vákuum lett fájásgyengeség (vagy én voltam már gyenge, fene tudja) és medencecsontban elakadt fej miatt. Ott már csak baromi erős feszítést és székelési ingert éreztem, mintha életem legdurvább szorulása jönne ki. Repedt is minden, de fájdalmat már nem éreztem.

Ami viszont tényleg a nabazzeg kategória, az a méhlepény kézzel tépkedése. Ahhoz képest a szülés csiklandozás volt.

2015. jan. 16. 15:36
 15/18 anonim ***** válasza:

Ez nagyon egyéni, hogy kinek mennyire fáj. Nekem az első nyolc óra például szinte egyáltalán nem fájt. Aztán megrepesztették a burkot, és akkor beindultak az igazi fájások. Tényleg nagyon fáj, nekem a kitolás volt a legfájdalmasabb, egyrészt nem volt rövid, másrészt nagy babát szültem. A gátmetszést éreztem, de az egy tompa kis csípés a fájásokhoz képest. A varrást nem is éreztem, előtte az érzéstelenítés igen, de az megint egy elhanyagolható fájdalom.

Szerintem nagyon izgalmas dolog szülni, nekem nagyon szép élmény is volt (persze csak utólag) a hatalmas fájdalmak ellenére is.

Egyetértek azzal a hozzászólóval aki szerint a hetekig nemalvás keményebb, mint a szülés. (Legalábbis ami az én szülésemet és az én nemalvásomat illeti, mert ez is lehet nagyon változó).

Könnyű szülést!

2015. jan. 16. 19:28
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem az első szülésem borzasztóan fájt,ordítottam,hogy császárt akarok,mert nem tudom megszülni. Sírni szerettem volna,de nem volt hozzá erőm,sok oxit nyomtak belém,és szülés előtt 1 órával még jobban emelték az adagot,mert a babám szívverése megzuhant. 1 1 szünetben már elaludtam annyira fájt. Nem bírtam kinyomni,a páromat kérték meg,hogy nyomja a hasam,ő nem vállalta,így az orvos nyomta ki belőlem,és be is ájultam,ott már nem volt erőm semmihez. Kb 5 perc volt,míg magamhoz tértem,és megfogadtam,hogy soha többet. Fél évvel később már nem emlékeztem a fájdalomra,csak azt tudtam,hogy nagyon fájt. Most lesz 3 éves a fiam :) Második szülésem nyáron volt,oxi nélkül,ment minden rendesen,ott is kiabáltam,de kibírható volt,mikor a kitolásnál egyáltalán nem akart kijönni a lányom,és akkor derült ki,hogy a burok a fején van,és a szülésznő húzta szét ujjal,de hamar megvolt. A fiamnál volt gátmetszés,semmit nem éreztem,szülés után is a varrásnál azt,hogy matat az orvos. Igaz,utána 1 hónapig nem tudtam ülni,menni és sétálni se. A lányomnál gátvédelem volt,ott szakadtam,ott azt hittem,hogy leszédülök az ágyról,de mikor megszültem nem éreztem semmit,ültem,mentem,3 órával később már a 7.ről lépcsőztem lefele :) Mind a kettőt érzéstelenítő nélkül szültem :) Én is 58ről kezdtem a fiamnál és 62 kilóval mentem szülni,és 4,20 kg volt a drágám :) Vérnyomásom nekem tökéletes volt végig. A lányommal 54ről kezdtem,és 64el mentem szülni,ő 3,60 kg volt,vele voltak és a mai napig vannak vérnyomás gondaim
2015. jan. 16. 22:30
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
2 ève szültem, igen, fàjt... ès akkor mi van? Ezt olyan nehéz felfogni, hogy fàjni fog?! Mégis mit gondolsz, belehalsz a fàjdalomba? Nyilván tùlèled, ahogy több milliárd nö... ennyi majrés csajt, kész vagyok töletek! Lazíts, meditàlj rà, tornázz vagy bármi, de leginkább fejben legyèl ott!
2015. jan. 18. 13:42
 18/18 anonim ***** válasza:

Egy hete szültem. Egy hét túlhordással, indításos szülést kezdeményeztek!

Hajnal 6-kor kezdtük, este 19-ig vajúdtam, este 20:45-re született a baba.

Én azt gondolom, erre nem lehet felkészülni. A vajúdás mellett is eltörpült minden, amit addig fájdalomnak éltem meg (pl menzesz), de a 2 óra toló fájások...azt még az ellenségemnek sem kívánom!! :S

Utána valóban minden el is szállt...mindenre emlékszem, de a Kislányom a Mindenem! :) Természetes úton szültem meg végül 4,1 kg-val :)

Ő az Életem!

Bármikor újra csinálnám.

2015. jan. 19. 02:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!