Ha az apa rh- az anya ab pozitív, akkor is kell ellenanyag szuri?
Abban az esetben kell csak, ha az anya rh-, a baba pedig rh+. Én rh - vagyok, így szülés után egyből nézték a kislányunk vércsoportját, ami A rh- lett, így nem kaptam AntiD-t.
Nem kérdezték az apa vércsoportját, de ő B+ egyébként.
csak az rh- anyák esetén kell szuri, ha a baba rh+-os. Az apa vércsoportja nem releváns ebben a dologban.
Én is rh- vagyok, 2 rh+ babával és ab+ apával.
A terhesség alatt többször végeznek ellenanyag vizsgálatot az anyai vérből. Gond akkor van, ha az anya Rh negatív, és a baba Rh pozitív. Ilyenkor jobban figyelnek, illetve szülés után az anya Anti-D injekciót kap.
AB0 vércsoportnál akkor alakul ki összeférhetetlenség, az anya 0-ás, a magzat pedig A-s vércsoportú.
#4 - milyen összeférhetetlenség ez pontosan?
Én nullás vagyok, a lányomnak nem nézték a vércsoportot, csak a Rh faktort, de öröklődés alapján vagy A, vagy B kell, hogy legyen.
Terhesség alatt volt némi ellenanyagtermelés, amit folyamatosan néztek, de komolyabb dolog nem lett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!