Miért van minden evés után hányingerem? 27 hetes vagyok!
Én 25 hetes vagyok és lényegében ugyanez a problémám. Ha éhes vagyok, akkor azért van hányingerem, evés után pedig ugyanúgy visszatér. Mostanában sokkal többet fáj a gyomrom is, mint az előző hónapokban, bár nekem egyébként is volt baj a gyomrommal, nyolc évvel ezelőtt gyomorfekélyem volt.
Én a baba növekedésének tulajdonítom ezt, a méhem teteje már rég a gyomrom régi helyén van, ezt simán kitapintom, a gyomrom feljebb tolódott, az pedig nyomja a tüdőmet (nagyobb a babám két-három héttel, azért jelentkezett szerintem korábban ez a probléma). Így én már levegőt is nehezebben kapok, ha nem húzom ki teljesen magam. Evés után viszont az érzem, hogy a kisfiam konkrétan vissza szeretné küldeni az összes elfogyasztott ételt, ha ilyenkor hátradőlök, vagy lehajolok, akkor minden további nélkül el is indul visszafelé. Egyébként a gyomrom nem ég.
Attól tartok, hogy ez ellen túl sokat nem tehetünk. Édesanyám már akkor felkészített erre, amikor kiderült, hogy babát várok. Ő sem volt rosszul az első hónapokban (én sem), viszont mondta, hogy az utolsó trimeszterben nem telt el úgy hét, hogy két-három hányás ne lett volna. Én próbálok azzal védekezni, hogy apránként eszem csak, ez sem mindig jön be. Vacsorára már csak gyümölcsöt és zöldséget eszem, így este nincs bajom, de az elég rossz, hogy ilyenkor hajnali kettőkor-háromkor arra ébredek, hogy rettentően éhes vagyok és alig bírok visszaaludni (ilyenkor azért nem állok már le utóvacsorázni, inkább visszaringatom magam valahogy).
Attól tartok, hogy ez csak szülés után fog elmúlni, vagy akkor, amikor leszáll majd a pocakunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!